Bakın tabii ki..
Nickdaşınızı okursanız, üzerinizdeki tembelliği, ataletsizliği atarsınız.:evil:
Batuhan
Printable View
https://m.tr.investing.com/etfs/spdr...r---technology
etf leri incelerken dikkatimi cekti de bilgiler kisminda piyasa degeri ve varliklar diye iki ayri kisim bulunuyor acaba bu ikisinin farki nedir diye aklima takildi yardimci olabilirseniz cok sevinirim
Iyi geceler dilerim ... saygilar
Etf'ler borsada işlem gördüğü için içindeki varlıkların değerlerinin toplamı etf'in piyasa fiyatından farklı olabilir.
Bu neden olabilir? Yakın zamanda gördüğüm iki örneği anlatayım.
FED ben hepsini alıyorum demeden önce bond etf fiyatı varlık değerine göre %5-7 düşük işlem görüyordu. Yani etf'in varlıklarına tek tek baktığınızda likidite yokluğu yüzünden bir fair value oluşamıyordu. Etf ise işlem gördüğünden yatırımcının fair value algısına göre fiyatlandırılıyordu. Sonuç olarak etf'in piyasa fiyatı (yatırımcıların varlıklara biçtiği değer), varlıkların piyasada gördüğü işlem fiyatından daha düşük(iskontolu) işlem gördü.
Konu ile ilgili çarpıcı örneği Jim Bianco'nun tweet'inden görebilirsiniz:
https://twitter.com/biancoresearch/s...338074626?s=20
Bazı dönemlerde değerli metal etf'lerine yoğun talep oluyor, o zaman da etf fiyatı varlıklarının değerinin üstünde (primli) işlem görebiliyor.
Etf'ler yatırım yapmanın en ucuz ve efektif yollarından biri, bu sebeple bizde olmasa da dünyada ciddi talep görüyorlar. Ancak etf almadan önce ciddi araştırma yapmak lazım çünkü normal yatırım fonundan çok daha fazla incelikleri olan ürünler.
Cok tesekkur ederim acıklamalariniz icin
Acaba investing den baska bu etf leri kıyaslayabileceğimiz bir site var mı ben internetten arıyorum ama bulduklarimda eksik cikiyor anladigim kadariyla cunku birinde yaptigim siralama digeriyle örtüşmüyor...
Son donemde yavas yavas birikimlerimi doviz cinsinden entrumanlara cevirmeye basladim... malesef tl bazinda zararimi az cok yariya indirsem de dolar bazinda cok yol gidemedigimi gorunce boyle bir arayis icine girdim... bes.. altin...viop kontratlari...az bir likit fon disinda yabanci etf ve hisse senetlerine yönelecegim galiba ... ama biraz daha arastirip en azindan 2. Ceyregin sonuna kadar tamamen pozisyon almayacagim... gecen paylasilan eurobond hesaplama sayfaları gercekten cok onemliydi bence paylastigim arkadaslarimdan biri 10 yilliklardan yuksek faizli bir eurobondu arastirip bankadan almayi dusunuyor...tabi yazdiklarim kesinlikle yatirim tavsiyesi degil kendi amatör fikirlerim goruslerimden ibarettir.
Degerli bilgiler yorumlar icin cok tesekkur ederim ... sağlıklı mutlu pazarlar dilerim... saygilar
Rica ederim. Abd için https://money.usnews.com/funds/etfs
Avrupa için : https://www.justetf.com/uk/
Cok tesekkurler tekrardan :)
Iyi gunler saygilar
BDDK :Bankaların, yurt dışı yerleşiklerle vadede TL alım yönünde gerçekleştirecekleri işlemler için özkaynakların %10’u nispetinde belirenmiş olan sınırlamanın, %1 olarak yeniden belirlenmesine karar verild
BU KONUDA YAPILMIŞ ARAŞTIRMALAR/ANALİZLER VE EN ÖNEMLİSİ SİSTEM TESTLERİ GÖSTERMİŞTİR Kİ FİYATI DÜŞEN YANİ AŞAĞI YÖNLÜ TREND İÇİNE GİRMİŞ HİÇBİR ENSTRÜMANDA ALIŞ YAPILMAZ. MANTIĞI BASİT; NE KADAR AŞAĞI İNECEĞİ VEYA DÜŞÜŞÜN NEREDE DURACAĞINI KİMSE BİLEMEZ.
BU KONUYLA İLGİLİ BİR LAF HOŞUMA GİDER; (TOY YATIRIMCI, İNANILMAZ BULSA DA, BİR BORSA NE KADAR UZUN SÜRE DÜŞÜŞ GÖSTERİRSE, DÜŞMEYE DEVAM ETME OLASILIĞI O KADAR YÜKSELİR)..
DÜŞÜŞ BAŞLADIĞI ZAMAN ZATEN BUNU KARMAŞIK FORMÜLLERLE İFADE ETMEYE GEREK YOK...OVERALL'UNUZDA VEYA GRAFİĞE BAKTIĞINIZDA ANLARSINIZ...
ÖZELLİKLE BÜYÜK DÜŞÜŞLERDE OLMAYAN VE HAYAL ETTİKLERİ FORMASYONLARI ARAYAN GÖZLER, DESTEK NOKTASI BURASI, BURADA DURABİLİR... DURMAZSA AŞAĞIDA ÇOK KUVVETLİ BİR DESTEK VAR ORADAN MUTLAKA DÖNER...İŞTE BURAYI DA KIRDI ARTIK BEDAVA HALE GELDİ...TEMEL ANALİZE GÖRE EBITDA BU KADAR ŞİMDİ ONUN YARISI OLDU...ALMAYAN ÇOK FIRSAT KAÇIRIR...VB. GERİYE İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA HİÇBİR ANLAM İFADE ETMEYEN YORUMLAR KALIR...
İLK KURAL OLUŞTURDUĞUNUZ SİSTEM (TABİ VARSA) KAÇ DEDİĞİ NOKTADA POZİSYONU KAPATMAK VE DÜŞÜŞ SÜRECİNDE ASLA ORTALAMA YAPARAK YENİ POZİSYON AÇMAMAKTIR...BİR DAHA BELİRTEYİM DÜŞÜŞÜN NEREYE KADAR OLACAĞINI BİLEMEZSİNİZ...EN DÜŞÜKTEN ALIP EN YÜKSEĞE VERMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEDE DEĞİLSENİZ...ONUN İÇİN DÜŞÜŞÜN BİTTİĞİNİ TABİ YİNE BİR SİSTEM (TABİ VARSA) SAYESİNDE VE GÖZLE DE GÖRECEĞİNİZ GİBİ YÜKSELİŞ BAŞLADIĞINDA YENİDEN AL POZİSYONU AÇARSINIZ...
NE KADAR DÜŞECEĞİNİ VEYA NEREDEN DÖNECEĞİNİ NASIL BİLECEĞİM SORULARININ YANITLARINI YUKARIDA BELİRTTİM...
SON DÖNEMDE ÇOK REVAÇTA OLAN (TABİ DÜŞERKEN DEĞİL) PGSUS ÖRNEĞİNDEN HAREKET EDEREK BİR ANALİZ YAPALIM.
İŞİN İÇİNE TEMEL ANALİZİ DE KOYALIM...2019 YILINDA BÜYÜME, KARLILIK, SATIŞ OLASILIĞI VE İLERİYE YÖNELİK OLUMLU BEKLENTİLER VB. SEBEBİYLE UZUN BİR RALLİ YAPAN SENET, 30-85 HAREKETİ YAPARAK (BU ARADA TEMELCİLERİN VE ARACI KURUMLARIN 30 TL. DEN TAVSİYE VERMEDİKLERİ, BUNU BOŞUNA BEKLERSİNİZ...50 TL DEN TAVSİYEYE BAŞLAYARAK 70-80 TL. DE BEDAVA BULARAK 100-150 TL HEDEF FİYAT VERDİKLERİ BİR DÖNEM) ŞUBAT 2020 DE BİRÇOK GÖSTERGENİN SAT SİNYALİ VERDİĞİ BİR NOKTADA EĞER POZİSYONU KAPATMAZSINIZ BİR ANDA 25 TL. FİYATTA KENDİNİZİ BULABİLİRSENİZ...
DİYELİM SON FURYAYA KAPILIP 60-80 ARALIĞINDAN MALİYET YAPTINIZ VE SATMAYIP BEKLEDİNİZ TEMELCİLERİN VERDİĞİ 100-150 TL.Yİ...AMA FİYAT 25 TL. OLDU...PARANIZ VARSA TEKRAR ALIP ORTALAMA YAPAR MISINIZ...60 TL OLDU TEKRAR ALDINIZ...50 TL OLDU UCUZLADI TEKRAR ALAYIM DEDİNİZ...40....30...ALDINIZ TABİ PARA KALDIYSA VEYA KORKUP HEPSİNİ SATMADIYSANIZ....DİYELİM İLK BAŞTA MALİYETİNİZE GÖRE ZARARINIZ YOKTU VEYA ÇOK AZ....ORTALAMAYA BAŞLAYINCA ALDIĞINIZ POZİSYON VE ZARAR MİKTARINIZ KORKUNÇ BOYUTLARA VARDI...NE YAPTINIZ ALIM İÇİN BEKLEYECEĞİNİZE ORTALAMA YAPTINIZ...ÇÜNKÜ MALI BEDAVAYA VERİYORLAR YA...
LAFIN ÖZÜ; DİBİN DİBİ VARDIR...DÜŞEN PİYASADA MAL ALINMAZ VE ASLA ORTALAMA YAPILMAZ....SABIRLA SİSTEMİN GÖSTERDİĞİ NOKTALARDAN YENİ ALIM POZİSYONLARI AÇILIR...
@murat77632757 TWITTER ADRESİMDE KULLANDIĞIM STRATEJİNİN VE HALEN POZİSYONDA BULUNDUĞUM PGSUS'UN GRAFİĞİNİ PAYLAŞTIM. İLGİLENENLER İNCELEYEBİLİR.