Abd enflasyon 5 gelmis bizim tuyikten birini gondersek hemencecik 2 ye indirir hâlbuki [emoji39]
Abd enflasyon 5 gelmis bizim tuyikten birini gondersek hemencecik 2 ye indirir hâlbuki [emoji39]
2 milyon dolar mı TL mi? TL ise o miktarın yeterli geleceğini sanmıyorum. Aşağı yukarı 230bin dolar desek, vergilleri düşünce 1000 dolar aylık getiri getirir düz hesap çoğu yatırım aracı üzerinden. (%7 hesapladım yıllık)
Türkiye üzerinde ortalama bir hayat yaşatır ama yurtdışında tatil yapayım falan mümkün değil.
O miktarı yapıp üzerine de işi olan birisi için yolu yarısı bitmiş demektir ama.
Benim hesabıma göre pasif gelirlerden yaşamsal aktiviteler için gerekli harcamaları düşünce geriye yeniden biriktirmek için para kalıyorsa o iş bitmiştir. Emekli olunabilir artık.
*ben 500 dolarla geçinir, 500 de kenara koyabilirim diyen varsa, ona da saygı duyarım
özgürlük kapsamı çok geniş değil tabi :) kastettiğim 1000 dolar zaten bir çok standart beyaz yaka maaşının üzerinde. aylık gelir+1000 dolar sabit gelir+varlıkların değerlenmesini katınca büyük bir servet bile edinilebilir.
bu arada yurtdışı tatil türkiye'de bir çok yere göre daha uygun bile olabilir.
2 Ahtapot Galicia
1 kabak cicegi dolmasi tabagi (5 adet)
1 deniz borulcesi
1 Bomonti filtresiz
1 Sprite
Toplam 370 TL geldi 20 TL de tip koydum, 390 TL hafifledim ciktim.
Kredi karti geciyor..
Mehmet Usta 3 sene once vefat etmis, kizi isi devralmis.
Uzun zamandir denemek istiyordum. Denedim ve cok begendim.
Ahtapot sarap ve sirke icinde pisirilmis, Vedat Milor amcama gore Ispanyol usulu imis bu ama bizimki onu dover diyor...
Temmuz sonu o bolgede tekne tatilim var, orada inip bir daha deneyecegim insallah, size yeni fiyatlarini yazarim..:)
Syg,
Yunan adasinda da daha az tutmazdi bu yemek sanirim..
Ahtapot orada havada kurutulmus ve sonra izgara yapilip getiriliyor, lastik gibi oluyor ama tek bir kol idi ve yanlis hatirlamiyorsam 7 euro idi..
Bizim yedigimiz 2 kol ve bayagi tombik idi bir porsiyon doyurdu gercekten.
Toplam 35 euro odedik desek bence normal.
Tek sorun euro degil TL kazaniyoruz...
Syg,
Tekne turu ne kadar DUDU.ayrintilari verde bizde gidelim.
Sn ajfa çok haklısınız
Ben ne sgk dan ne de bağkurdan emekliyim. Şuan 45 yaşımdayım ve 35 yaşımdan beri kendi kendimi erken emekli etmiş durumdayım. Ne kadar birikimim olduğu kendimde saklı kalsın
İşin sırrı basit. Tüm birikiminizi 300'e bölün aylık maaşınız odur. Bu şekilde sürdürülebilir olmaktadır.
Misal 2 Milyon 100 bin TL birikimiz varsa aylık maaşınız 7.000 TL demektir. Ama o ay 7000 TL den bir kuruş fazla harcamak yok. Buna FIRE diyor yabancılar.
Şimdi "Abi o da para mı enflasyonda erir.." diyenler olacak o tarz insanlara kulağınızı tıkayın. Sanki paranız vadesiz mevduatta mı duracak... Enflasyonda erir diye bik bik eden beton lobicileri asla dinlemeyeceksiniz. Bu arada paranızı asla ama asla tek bir enstürmanda tutmamalısınız ama hepsi likit olmalı. Beton asla olmamalı.
Ben şöyle değerlendiriyorum; Eurobond, Vadeli döviz, Altın, Gümüş, Özel sektör tahvil fonları(mutlaka en az üç fon), TL mevduatı ve Para Piyasası fonları(En az 2 fon), Emtia fonları, Yenilenebilir enerji fonları, Yarı iletken vb teknolojilerine yatırım yapan fonlar, Profesyonel bir şekilde yönetilen yerli ve yabancı hisse senetlerine yatırım yapan fonlar, Yöneticilerine güvendiğim geçmişte kendini ispatlamış değişken yatırım fonları, He bir de yaşadığım sürece asla satmayacağım temettü hisseleri, ama asla satmak yok. Borsacı değil yatırımcı olmalısınız. ve hatta zirvesinden %60-%70 düşüş görürsem portföyümün %1'ini geçmemek kaydıyla bitcoin de koymayı düşünüyorum. Kendi tarzınıza uygun şekilde birikimlerinizi çeşitlendirirseniz bırakın enflasyonu kimse sırtınızı yere getiremez kendinizi emekliye ayırabilirsiniz.
Bu işte sır Emekli aylığınızın ne kadar olmasını istediğinizdir. Ayda 3 bin TL ile geçinebilen insan da gördüm ama 20 Bin Tl ile geçinemeyen insan da. Mutlaka minimalizm hayat tarzınız olmalı. Kapitalizmin körüklediği aç gözlülük-hırs ve etrafa hava atma içgüdünüz olmamalı