Tamam abi olur insallah bir gun
Printable View
İstanbul’un göbeğinde dini değerlere hakaret etti diye kafasını kesip öldürdüler
İstanbul Küçükçekmece’de dün Pakistan uyruklu Zişan Alvi’nin başını keserek öldürdükleri iddiasıyla aranırken polise teslim olan Pakistanlı 3 kişinin ifadeleri ortaya çıktı.
https://tele1.com.tr/istanbulun-gobe...rduler-450345/
eylülde faiz düşürülür mü artık sizce?
Alıntı:
1. Planlı Kalkınma Programı kapssmında Sovyetlerle yapılan inanması güç anlaşma nedeniyle Batı basınının Türkiye'yi kaybediyoruz feryadı ortada Nuri Bey... Mustafa Kemal'in bu anlaşma ardından hızla bozulan sağlık durumu da cabası...
Burada Rusya'dan gelen bir heyetle görüşüldü. Rus Heyetin başında Albay Budeinni vardı, Türkçe ve Kürtçe biliyordu. Yanlış hatırlamıyorsam anne ya da babasından biri Kürt idi. İlerleyen dönemde Sovyetlerde Mareşal olmuştu.Mustafa Kemal Havza'da kaldığı günler boyunca Kürt Aşiret reislerine telgraflar çekti, milli mücadele için destek istedi. Tüm bu görüşmeler ve yazışmaların sonunda ise İstanbul Harbiye Nezaretine telgraf çekti, telgraf özetle şöyle idi: ''Ruslar silah ve altın vermeye, Kürtler ise savaşmaya hazırlar. Milli Mücadeleye başlamak için gerekli şartlar hazırdır.''Alıntı:
Yeni bir Türk devleti kurmak amacıyla 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Paşa, 25 Mayıs 1919'da Havza'ya gelmiş olup, 12 Haziran 1919'a kadar ilçede kalmıştır. Ansiklopedik Bilgi...
Ruslar verdikleri sözleri tuttular, Kurtuluş Savaşı boyunca sürekli silah ve para yardımında bulundular. Sovyet yardımları çok yüksek miktarlardadır.
Ben Atatürk'ün hastalığı ve ölümüyle ilgili Balkan Paktı'na bakarım. İşte burada net olarak karşılıklı iki taraf ortaya çıkar.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar...pakti-41739973
Balkan Paktı; İtalya ve Almanya'ya karşı yapılmıştır. İngilizlerin tarafında olduğu ortadadır. Bu pakttan sonra Atatürk'ün sağlığı bozuldu. Ben olsam Von Papen'den şüphelenirim. Almanya'da Şansolye olmuş biri niçin Almanya'nın Ankara Büyükelçisi olur? Bu pakta karşı olanlardan ikisinin ismini yazayım: İsmet Paşa ve Kazım Karabekir.Alıntı:
Atatürk'ün projesi Balkan Paktı
Batı Basınında, Sovyetlerle yapılan anlaşma sebebiyle koparılan yaygara açıktır ki, Balkan Paktına karşı olanları sindirmek içindir. Sindirilmişlerdi ve evlerinde oturuyorlardı. Hatta Kazım Karabekir, Atatürk suikasti sebebiyle idamla yargılanmıştı.
Atatürk'ün vefatı sonrası, İsmet Paşa CB oldu. Paraların üstüne İsmet Paşa'nın fotoğrafları basıldı. İsmet Paşa'ya ''Milli Şef'' denildi.
Yani Almancaya çevirirsek ''Der Führer''. :)))))
İdamdan kurtulmuş, evinde istirahat eden Kazım Karabekir ise 2 numaralı koltuğa yani TBMM Başkanlığına oturuyordu.
Zamanında o dönemde kurulan hükümetin fotoğrafını bulup, foruma yapıştırmıştım. Kabinenin yarısında Hitler bıyıkları vardı.
Şimdi samimi olarak şu soruya cevap vermenizi rica ediyorum. Şayet Atatürk sağ olsaydı, Almanya ile savaşacak mıydı? 2.dünya savaşının başlamasından sadece aylar önce vefat etmiştir.
Bir Avusturya'lı onbaşı bu paktı günler içinde paramparça etti. Yıldırım Savaşı neticesinde Yunanistan saatler içinde teslim oldu. İkinci gün ise paraşüt birlikleriyle Girit'i ele geçirdiler.
Balkan Paktı'nı yapmak mı doğrudur? Karşı olmak mı?
Neticede Türkiye attığı imzanın gereğini yerine getirmemiştir. Bu, Nato'ya girişte Türkiye'nin önüne konmuş, o zamanın hükümeti şimdi bile açıklanmayan maddeleri olan bir anlaşmayı imzalamıştır.
Şuan mesela Afganistan'a asker gönderilmesine, bu ülkede yaşayan çoğunluk itiraz eder. Acaba itiraz etme hakkımız var mı? Bilmiyoruz ki?
Itirazmi
Yorum hakkin dahi yok
Askerlik gibi
Yat yat kalk kalk
Sana ymn ederim
Londradaki ustura trasli o kopek bankerlere
Buyuk giga zenginler
Elini bi saklatsin
Komutu yollasin Yani
Ekonomini darma duman etme maks. Bikac gun
Heralde senaryo boyleydi
Bilmiyom