asgari ücretlinin ve memur maaşlarının prompterdan zar zor okunan bir ülkeden
ne bekliyordunuz. ??
Printable View
asgari ücretlinin ve memur maaşlarının prompterdan zar zor okunan bir ülkeden
ne bekliyordunuz. ??
bu cevheri güven var youtube da.
fetöcümü bilmiyorum neden ülke dışına çıkmış izledim kendi videosunda var
nokta dergisinin genel müdürüymüş ( kapsamlı araştırmadım )
pekeri çok iyi deşifre ediyor sadece.
ülkeye neden dolar lazım her türlü yol deneniyor diyor.
hemde hertürlü.
Çocukları okutmak yerine eğer kafası almıyorsa bir lokantanın getir götürüne bakması yeterli .
Günlük 250-300 TL yevmiye artı bahşişler .
Yada berber olabilir bir kafa kesme 120 -150 TL ortalama süresi 30 dakika .
Lüks kuaför ise 250-300 TL .
Bir mağazanın ayak işlerini yapmak bile haftalık 1000 TL den kapı açılıyor .
Mühendis hemde yazılım hiçbir şey bilmiyorum desen bile 2 bin dolardan minimum işe girerdi herkes eskiden iyi bir mühendis 10-15 bin dolar alırdı ortalama 5 bin dolardı .
Şimdi 1000 doların altı vay be nereden nereye .
Ondan sonra vasıflı eleman niye gidiyor gider tabi bu fiyatlarla sürüneceğime giderim diyorlar
bir arkadaşım var saat 17:00 den işe gidip 19:00 de çıkıyor asgari ücretin 1.5 katını alıyor bütün gün kendime kalıyor niye kasayımki diyor
Katılıyorum, çok iyi bir üniversite ya da kötü/orta bir üniversitede iyi bir bölüm okunmayacaksa üniversite okumanın kültür/arkadaş çevresi kazandırmaktan başka hiçbir avantajı kalmadı.
Üniversitenin kişiye iş bulmak gibi bir işlevinin zaten olmaması lazım normalde ama belli başlı işleri sadece belli bölümleri bitirince aldığınız lisans diploması ile yapabiliyorsunuz.
Bir yakınım 10 yıldır özel bir üniversitede mühendislik okuyor. 1 ev parası rahat harcadılar buna. Çocuk belli ki okumaktan keyif almıyor. Bitirmeye de niyeti yok ama hala peşinden koşuyorlar belki bitirir bu sene diye.
Eğitime harcayacakları para ile altına bir ev alıp lise mezununun yapabileceği bir işe yönlendirselerdi hem paradan olmazlardı, hem zamandan.
Aileler bazen çocuklarının potansiyelini tam göremiyorlar. Belki yapar, belki sonradan düzelir diyorlar ama 90% sonuç değişmiyor. Öbür türlüsünü yapsalar bu sefer de ailesi yeterince arka çıkmadı çocuğa derler.
Özel üniversitelerin rekor öğrenci bulması ve lise üniversite arası eğitim kurumlarına dönüşmeleri hep bu yüzden. Veli çocuğun akademiye uygun olmadığını kabul etmek istemiyor. Diretiyor, bu sefer paradan da oluyor, çocuktan da.