Para bir dindir. Tanrı'sı da Manat'tır. Bu Tanrı şeytanın ta kendisidir.
Şeytan vardır. Bir varlık olarak vardır. "Nuh Tufanı", "Cennet", "Cehennem", "Şeytan" bu hikayeler çok eski hikayelerdir. Çok eski ve neredeyse her toplumdan, her medeniyetten bize bu hikayeler intikal etmektedirler. Sadece bu bilgi bile "bu hikayelerin" gerçek olduğunu kanıtlar.
Mesela Nuh Tufanı. Geçmişte sadece bir tane tufan olduğunu mu sanıyorsunuz?
Hayır. En az beş tane oldu.
İnsan mutlu olmak ister. Özgür olduğunda mutlu olur.
Paraya olan ihtiyacınızı ne kadar azaltırsanız, o kadar özgür olursunuz. Para ihtiyacı köleliktir.
Ne kadar özgür olursanız, o kadar mutlu olursunuz.
Manisa Tarzanı mutluydu. Sadece bir short giyerdi. Spil daginda bir barakası vardi ama kapisi, penceresi yoktu. Yataği yoktu, yastıği yoktu, derme catma tahtadan bir sedirin ustunde yatardi. Yorganı, battaniyesi de yoktu. Yaz kis her gun soguk suyla banyo yapardi. Falan filan iste.
Defalarca yazdım, Budha der ki, isteklerinizden vazgeçin. En son isteğinizden vaz geçtiğinizde Nirvana'ya ulaşırsınız.
Nirvana, "cennet bahçesi" mi?
Yunan Mitolojisinde, şeytan bir adada doğdu. Hera peşlerindeydi, şeytanin dogdugu yer belli degildir. Leto ikiz bebeklerini gizlice doğurmuştur. Dogum sirasinda ılık bir hava oluştu ve yine ılık, altın sarısı, hafif bir yağmur yağdı. Her tarafı çiçek kokuları kaplamışti. Kimbilir, belki de sürekli Zeus'un korumasi altindaydilar.
Şeytanin dogdugu yer belli degildir ama mezarı bellidir, şeytanın mezari Manisa'dadır.
Manisa Tarzanı ise aslinda İrak'li bir çocuk doktorudur. Şii'dir büyük ihtimalle, Sünni öyle olmaz. Osmanli Padisahi, 1.Dunya Savasinda cihad ilan edince, gelir Osmanli Ordusuna katilir. Sonra Kurtulus Savasina katilir. Savasarak Manisa'ya, Spil daginin eteklerine gelir. Orayi cok begenir. Savastan sonra memleketine doner, bir kazada hamile esini ve kucagindaki diger cocugunu kaybeder. Artik memleketinde duramaz, Irak'tan cikar, yuruyerek Manisa'ya, Spil daginin eteklerine yeniden gelir.
Artik 63 yasinda ölene kadar orada yasar. Dunyanin ilk cevrecisi olarak kabul edenler vardir.
Abi niye yazdim bunlari hiç bilmiyorum.
Spil Dagi dunyanin en buyuk miknatisidir. Gormediyseniz gidin gorun oralari, guzel yerlerdir. Guzel restaurantlar, canli muzik, iraki falan filan iste.
Şeytan da Manisa Tarzanı da Manisa'da öldüler. Ayvagobekli Nöri Manisa'da dogdu.
Heyy gidinin heyy...