sayın stonhand iyi bir analist
size ben yazarken, O da cevap yazmış
stonhand lütfen devam
zevkle izliyorum
saygılar
Printable View
sayın stonhand iyi bir analist
size ben yazarken, O da cevap yazmış
stonhand lütfen devam
zevkle izliyorum
saygılar
https://resmim.net/f/3AQDyI.jpg
Buda sepet kur işin tersi sepette muhtemel 2 noktamız vardı 3 dalgası başlayacak dedik bu usdtry nin geri gelip 2 yapmasıyla aynı anda sepet kurunda 2 noktası iptali gerçekleşti bugün usdtry ile beraber yeni muhtemel 2 noktası yaptı.Yani birileri algolarla bir şeyler yapıyor ancak biz buna sadece ayak uydurup anlamaya çalışıyoruz ve terste kalmamaya gayret ediyoruz.
Ben teşekkür ederim sn. mennesker
Şimdi bu 2 noktalarının psikolojik etkileride vardır tepe yapılır sonra ilk dip yapıldıktan sonra son tepe yapılır o tepede öyle bir psikolojik etki ve haber akışı gelir ki trend boyunca satan birileri gelmiş geçmiş sövmeye başlar, bu daha düşmez der ve trend boyunca almayan adam gider orada alışa geçer ve geçiş o geçiş sonrasında bütün düşüş boyunca alır durur.
Aynı şekilde düşüşlerde de dip yapılır sonrasında ilk tepe yapılır ve ardından haber akışı v.b. şeylerle son dip hareketi yapılır orada gene psikolojik olarka öyle bir etki ve haber akışı gelir ki düşüşte satmayan vatandaş gider dibin dibi var der ve satışa geçer sonrasında 3 dalgası başlar ve yeni tepeye kadar satar durur.
0-1-2 yapıları ne yazık ki böyledir ve 0-1-2 yi arayan benim gibi vatandaşlar tepe ve dip ararlar. Amaç herkes satarken almak yada alırken satmak ve haklı çıkmak değil para kazanmaktır.
Şimdi bu 2 noktalarındaki psikolojik etkilerden bahsettim, Usdtry de 2 noktası psikolojik etkisi
1 : %5 büyüme verisi
2 : Neredeyse her yerden basılan 3,40-3,30 analiz raporları
3 : %5 büyüme verisiyle Merkez bankası faiz arttırım beklentisi
4 : Genelinde 3,40- 3,30 hatta 3,00 beklentisi v.b. yani klasik 2 noktası psikolojik aldırmama hatta tersine sattırma etkisi.
Analizimde hatalıysam 0 noktası 3,4990 aşağı kırar sonrasında yeni dip yapar sonra tekrar ilk tepe sonra tekrar son dip uzun iş yani ama haklıysam işte 3,76 ya kadar güzel bir rallide trendde kalırız.
:ok:
:bravo:
Allah kitabında der ki:
Biz onları çok uyardık.
Çeşitli emareler gösterdik.
Ama onlar yine bildiklerini okudular.
İnkar ettiler.
Yalan dediler.
Sonları feci oldu.
David Brady, CFAâ€*@GlobalProTrader :
Peurto Rico, Illinois, who's next?
Store closures.
Banco Popular bailed in.
Lots of pins around to burst this mega everything bubble.
Fed ne yaparsa dolar güçlenir
Son dönemde piyasada FED dışında konuşulan bir sürü gelişme vardı. Çarşamba günü ise FED yeniden sazı eline alacak. FED’in bu toplantıda faiz artıracağı kesin. Haziran toplantısı, bundan sonraki sürecin nasıl olacağını göstereceği için çok önemli olacak.
ABD’de işsizliğin son 16 yılın en düşük seviyesinde olduğunu hepimiz biliyoruz. JOLTS Açık İş Sayısı, Nisan ayında 6 milyonu aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Son gelen rakamlar ABD’de işsizliğin %4’ün altına gelebileceğini gösteriyor.
FED’in kafasını karıştıran taraf ise enflasyon. Son dönemde enflasyonda bir yavaşlama var. Ancak üyeler bu yavaşlamanın geçici olduğunu ve çekirdek enflasyonun bu yılın sonunda yüzde 2’ye ulaşacağı öngörüyor.
FED, enflasyon beklentilerinde kişisel tüketim giderleri fiyat endeksini kullanıyor. Kişisel giderlerdeki yavaşlama belirginleşirse o zaman daha farklı bir durumu konuşuyor olacağız. Bu ücretlerdeki artışın beklenilen seviyeye ulaşamaması ile de bağlantılı bir durum. Ancak şimdilik bunun geçici olduğunu ve FED’in hedeflerine ulaşacağını düşünüyorum.
Gelelim asıl konuya, doların değer kazanması için faiz artışı yeterli mi? Tabi ki değil. Faiz artışı dışında bilanço küçültme,nokta tahminler ve Yellen’ın konuşması önemli olacak. Ben nokta tahminlerin en önemli gösterge olacağını düşünüyorum.
2017 yılına 3 faiz artışı hedefi ile başlayan FED’in enflasyonda kritik bir değişim olmaması durumunda bu yıl 3 faiz artışı yapacağını biliyoruz. Ben bu yıl 4 faizi artışı olabileceğini düşünüyorum. Asıl önemli olan 2018 yılına ilişkin tahminler olacak. 2018 yılı için 4 faiz artışı tahmini yapılması, doların yeniden yükselişe geçeceği bir dönemi başlatabilir.
Aşağıdaki tabloda mavi noktalar bu yıl beklenen faiz artışını, kırmızı ise vadeli piyasalarda fiyatl***** gösteriyor.
Diğer önemli bir gelişme ise bilanço küçültmesi olacak. Normalleşme Politikası İlkeleri ve Planları metninin Haziran ayında güncellenip güncellenmeyeceği merak ediliyor. Yeni metnin Haziran’da yayınlanması, bilanço küçültülmesine Eylül itibarıyla başlanabileceği anlamına gelebilir.
Genel olarak FED’in faiz artırması piyasada ekstra bir hareket yaratmayacak. Nokta tahminlerde göreceğimiz yukarı yönlü revizyonun dışında bilanço küçülmesi ve Yellen’nın konuşmasındaki tonu doların yönünü belirleyecek. Büyüme ve enflasyona gelecek revizyonlar ise bize verilerin geçici olarak mı? Yoksa FED’i endişelendirecek biçimde mi yavaşladığını gösterecek.
http://www.borsagundem.com/yazarlar/...yazisi/1203104
Sn stonhand...
Yazı ve sorularımdan yanlış bir izlenim edinmeyin lütfen.
Ben bu başlıkta bir çok soruyu, deşilsin de rahatlasın diye ortalığa soruyorum.
Öyle çok da nitelikli sorular değil.
Bir çoğunun cevabını ben zaten biliyorum.
İyi bir analiz, beklentilerimize uymadığı zaman (:) bile değerinden kaybetmeyen bir alet.
Bir çok analiz yorum kouyup sonuçta kendi kararımızı veriyoruz.
Zaman itibariyle en uzun vadede geçerli analiz ise makro analizdir...
Bana göre tabi.
Sevgiler..