Daha önce basında da gördüğümü hatırladim sonra bakınca Ilgaz Zorlu The Jerusalem Post a verdiği röportajda Çiller Sabetayist demiş .Bu bile yeter zira Ilgaz Zorlu demişse yeter artar.Bence tabii.
Benim eşim Selanik Langaza göçmeni Selanik,ten gelenlerin hepsi Sabetaycı değil tabii ama Selanik ten gelen herkesin aynı zenginliğe ulaşması mümkün değil .Ben bunu iyi biliyorum eşim dolayısıyla.
Bu aşağıdaki servete rağmen Necati Çillerin arkadaşları Necatinin kıt kanaat gecindigini söylemişler komedi ötesi bir durum kızını Robert Kolejde okut ABD ye gönder aşağıdaki servetin olsun kıt kanaat geçiniyormuş.
"TBMM Malvarlığı Soruşturma Komisyonu'nun DYP'li üyesi Ömer Barutçu tarafından komisyonda açıklanan bilgiye göre, Çiller'in 23 Aralık 1973'te ölümünün ardından 28 Ocak 1974'te İstanbul Veraset ve İntikal Vergi Dairesi'ne verilen veraset beyannamesinde, 437 bin 940 lira nakit para, İzmir Selimiye Köyü'nde bir arsa, Milas'ta bir zeytinlik, İstanbul Eminönü'nde bir ev, Tarlabaşı'nda yedi katlı işhanı, Yeşilyurt'ta dört adet yalı dairesi miras olarak gösterildi."
İsteyen kabul eder isteyen etmez tabii , itiraz etmem .Yukarıda bir arkadas Sabetay Sevinin Osmanlı içinde karışıklık çıkardığını ve sistemi tehdit ettiğini falan yazmış , konuyu bilmediği belli Sabetay Sevi Yahudi Hahamlari tarafından şikayet edilmiş bir tip idamı ni isteyenler Yahudiler , Sadrazam miydi neydi Müslüman olursan seni kurtarıriz yoksa kendi dininin seriatine göre idam edilirsin denilince , göğsüne güvercin saklayıp kelime-i şahadet getirmiş ve dışarda güvercini salıp işte böyle eski dinime döndüm demiş .Sabetay Sevi şahsi itibariyle cemaatini bölebilmis önemli bir adam demek ki ikna yetenegi çok güçlü belki de sibirbazlik sergilemiş. Hafife alınmaması gerekir bu kadar Yahudiyi bölüp saklamış.Beyaz Türkleri oluşturmuş etkileri Kuzey Afrika dahil pek çok yerde var . Bilmeyenler iyice bir araştırsın derim yazma durumları varsa
Başlığı okuyan herkesin bayramını kutlar sağlıklı nice bayramlar dilerim .