Evet maalesef doğru.Canlı örneğini bende gördüm.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Evet maalesef doğru.Canlı örneğini bende gördüm.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 yıl kadar önce galerici bir arkadaşımda çay içerken tesadüf bu siteden müşteri temsilcisi arayıp üyelik yenileme işlemi gerektiğini söyledi arkadaşıma ve yanlış hatırlamıyorsam 6-7 bin tl. gibi bir yıllık ücret istedi. Arkadaşım doğal olarak "Yuh!, vermem kardeşim o kadar para, yenilemem üyeliği" gibisinden konuşunca, müşteri temsilcisi o kadar rahat bir "Siz bilirsiniz" dedi ki, arkadaşımı bırak benim bile ağzım açık kaldı. Belli ki internet pazarının ellerinde olduğunun farkındalar. Sonuç üyelik yenilendi. İşte galerici ve emlakçılardan öyle para alıyorlar. Emlakçılardan daha fazla alıyorlardır hatta.
Ev kiralarında da kira 500 tl üzeri ise bu zorunluluk var...
Ama ev sahibi diyorki ya cüzi bir kısmını bankadan yatır yada komple elden ver. Kiracı da bana ne faydası ne zararı var. Yapayım gitsin diyor...
İşte dediğiniz bonus olayı gelse kiraci der ki benim bonusu da kiradan düşelim o zaman...
Yada aynı işyeri kirasında olduğu gibi kiracı da ödediği ev kirasını ücretli çalışan dahi olsa matrahından düşebilse devlet de gerçek kira üstünden vergisini alır...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne mi oldu dış borç arttı. Araç tamir edilirdi buzdolabı tv tamir edilirdi şimdi tamir yok. Hoop yenisini al 5 10 senede bir. Böylece daha çok tüket daha çok borçlan. Bilgisayar alıyosun işlemciyi değiştiriym diyosun anakart uymaz onu değiş ram uymaz onu değiş ekran kartı uymaz. Yani devmalı tüket tüket tüket. Ee üreten sen olmayınca o zaman borçlanmak zorundasın.
Adam 10 dolara ürettiği iphonu bin dolara satıyor sonra senden 10 ton portakal alıyor bir iphone parasıyla. O parayıda zaten kendi basıyor monopoly parası gibi :oleyo: bir daşta iki civciv vuruyor.
Çözüm mü çözüm yok malesef böyle gelmiş böyle gider. Ha teknolojiden vazgeçip bisiklet kullanırsak cep telefonlarını bırakırsak doğaya dönersek belki ama oda ütopya şimdilik...
Ha ben mi napıyorum valla işte hiçbirini yapmıyorum tüm kötü tüketim alışkanlıkları bende :oleyo:
Devlet ile millet kucaklaşmaya devam ediyor...
Zamlı Motorlu Taşıtlar Vergilerinizle alınan motorlu taşıtlar bunlar...
Saray'a 38 yeni araç daha...
''Cumhurbaşkanlığı'nın 268 olan araç sayısı bu yıl alınacak 38 yeni araçla 306'ya yükselecek. ''
İtibarımız arttıkça arıyor.
https://artigercek.s3.amazonaws.com/...91MQ6tx4S.jpeg
https://www.artigercek.com/vatandasa...kamuya-harcama
Çözüm var ama bugünden yarına olacak bişey değil... 40-50 yıl öncesine kadar pirinç lapası yiyen kore bugün dünyaya teknoloji satıyor...
Dağı taşı saçma sapan okullar ile doldurmak yerine bilime üretime dönük okullar açarak başlayacaksın işe...
Sonra bilim insanlarına hak ettikleri saygınlığı vereceksin ki çocuklar muteahhit vs olmak yerine bilim insanı olma hayali kuracak....
Gerisi gelir...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
11 yıllık mühendisim,hala maaşımın net kısmının %35 ini zarfla alıyorum, net maaşa çalışıyorum ama vergiyi şirket veriyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.