-
Þirketlerin deðerleri ve fiyatlarý tam uyumlu olmuyor.
SPK dünyada bu iþler nasýl ise o þekilde yapmaya çalýþýyor, esas nas borsaya gelmeli, þirketin net aktif deðeri kar etsin etmesin atýyorum her yýl %3'ü ortaklara daðýtýlmalý. O zaman baþka türlü yatýrýmcýlar da gelir. 3 ayda bir %1 ödeme yapýlsa çok daha cazip olur. Konutta 120-360 ay arasý geri dönüþ süresi oluyor. Borsada birilerinin alýp satmasýna baðlý olmamalý yatýrým dönüþü.
Hesaplama yaptým her yýl %4 yatýrým iadesi olsa ve sýfýr büyüme ve sýfýr enflasyonda %50 geri alým süresi kabaca 17 yýl oluyor.
Yeþil sermaye zamanýnda buna benzer bir þey yaptý ama olay üç kaðýda dönünce sonlandý diye düþünüyorum.
-
Deniz Hocam
Fed faiz kararýný yorumlarken þöyle bir izahat yapýyor
"Sindirim faaliyeti bir zaman aldýðý ve gecikmeli doyma sinyal verdiði için, tam doyma hissi olmadan yeme iþlemini bitirmeye benzetebiliriz belki.Tam doyma hissi beklenirse,genellikle yemekte aþýrýya kaçýlmýþ olunuyor."
Bizim pala da tam satýþ hýssýný vermeye çalýþmýþ.
O destek, bu destek derken,
Ýþ fazlaya kaçtý
SM-G991B cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Alýntý:
Originally Posted by
Lucky Player
senelerdir milyon kere söylemiþimdir, söyleye söyleye artýk dilimde tüy bitti. Lazer epilasyon yapýcam... indikatör osilatör , hareketli ortalama , türlü türlü formasyonlar, her yerden geçen eðri çizgiler, hele hele fibonajjji elliot falan filan þantirifinton. Bunlar hikaye, bunlara gerek yok. Önemli olan rikiþ yönetimi, rikiþ rikiþ... ahan da grafiðin devamý aþaðýda...
Sen tek bir çizgi çizecek kadar olgunlaþ hele, sonrasýný yolda düþünürüz. 25 yýl çeyrek asýr eder, çeyrek asýrda da halen grafiði rikiþ yönetimine odaklanmak için bir araç olarak kullanmayý içselleþtiremediysen, kusura bakma da Pala Ramiz Dayý pýçaðýný overall'una itinayla saplar iþini bitirir, affetmez !
[IMG]https://i.hizliresim.com/q01397n.png[/IMG]
-
-
Eþþek gibi alacaklar
Seçim var niye satsýnlar
Küçük yatýrýmcý satýyor endiþeye meal yok
Diyenler bir adým öne çýksýn.
Günlerdir endeks düþüyor ama hiç devre kesmemiþti ve çok fazla margin çýkmýyordu dün endeks devre kesti ve bugün 733mn. Margin bulunuyor pala istediðini sonunda almýþ görünüyor ne dersiniz?..
-
satýyordu satmýyordu derken tekfo gibi bir kaðýt bile kaþ ile göz arasýnda 50 kaattan 35 kaada inmiþ .
bu sonradan gelenlerde falan baya zarar yazan vardýr.
seçimle bence borsanýn pek alakasý yok. Geçenlerde burda da yazan oldu 30 fayýz veren banka var.
o vakit FK 3.33 falan olmalý aldýðýn kaatýn.
-
Borsaya yeni girmiþ yatýrýmcý muhabbeti:
Garson: Koza ve Söke'de ciddi zarardayým.
Ben: Neden bunlarý seçtin?
(Biraz ileride oturan orta yaþlý, týknaz birini iþaret ederek.) -'Çok yükselecekler' dedi.
-O kim?
-Borsacýymýþ. Yalancý. Burada çalýþan herkes zararda.
Raymond Carver öyküleri gibi. Trajik.
ortalýk þark kurnazý üstat dolu, muhtemel sosyal medyada ki yazýlarýný da siliyorlardýr.
hee bir de bunlarýn bazýlarý oluþan zararý, eðitim/ ders vermelerle kapatýyor olan kime oluyor dersiniz ?.
-
elimizden geldiði kadar hayatýmda okumaya sevmezdim iþlem yapmasam da borsa ile ilgili yazýlý görsel konulara çok ilgim var
Piyasalarda Bankalara sopa gösterip kafa tutarsan ki banka fonlarýnýn ciddi satýþa geçtiðine dair söylentiler var adamlarda gözünün yaþýna bakmadan bunu yapar.
olan kime olur tabiiki küçük yatýrýmcýya
Böyle kaldýrýp indir yani sinsice verme sanki bizlerin bilmediði bir geliþme var gibi gösteriliyor..
Para gene kazanýlýr.
Gene Borsa Istanbul kazanýlýr.
Ben bir gecede sýfýrlayanlarýn sonradan nerelere geldiðine þahit oldum.
Önce psikoloji sonra genel saðlýk sonra borsa...
tabiiki uyarýlarý yapmalý
Aylýk 1000 tl telegram da aidat alanlarý size tavsiyem býrakýn.
Hepsi inanýn boþ.
Kendine faydasý olsa kitle toplayýp bu þekilde para kazanmaz.
Parasý olur.
Parasý olan adamda böyle ufakçý olmaz ilgilenmez bile bu tip þeylerle...
2 ay öncesi siyasiler gurup toplantýlarýndan bu istanbul borsasý yükseliþi devam edecek önüde ardýna kadar açýlacak diye beyanat verirlerdi.
þu ana kadar durumu nasýl özetlemek gerekir?
Tepeden mallarýn verildiðinden habersiz miþ gibi atýyor savuruyor.
Hani yabancý nerede gerçi yapýlan yanlýþ politikayla yabancý mý býrakýldý güvensizlikten ülkede .
Olur mý bilemem ama
Þimdilik aþaðýda Max â„…3'lük bir marka daha var gibi.
Ayrýca buradan dönüþ oldu diyelim kalkarken seçilecek kaðýtta önemli çünkü bazýlarýna henüz vermediler.
Yani endekse tepki gelirken bazý tahtalara gelmeyebilir seçici olun lütfen.