biz neyi açýklayacaðýmýzý iyi biliriz mi diollar
Printable View
Madencilik devinden Çin uyarýsý
Madencilik devi Rio Tinto Group Çin’de zayýf ekonomik toparlanma nedeniyle ikinci çeyrekte demir cevheri sevkiyatýnýn düþtüðünü açýkladý.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!!
Yeni restoran açan birisinin acý ve gerçek itiraflarý :
"Yeni restoranýn açýlmasý müþterilerden çok toptancýlarýn ilgisini çekmiþti. Ýlk gelen sezonluk su stoðumu bana satmaya çalýþan bayi oldu. Toptan alýrsam, büyük su 3 liraya, küçük su 50 kuruþa geliyordu…
Onun ardýndan toptan gýdacý, meþrubatçý ve biracýlar da geldi tabii.
Buraya kadar her þey normaldi…
Ancak arkasý kapalý, üzerinde hiç yazý bulunmayan kamyonet geldiðinde ilk þokumu yaþadým.
Adam kaþar peyniri satýyordu. Kilosu 50 liradan… Ben, “Nasýl böyle ucuz satýyorsun?” deyince de adam açýk açýk söylemekten çekinmedi, “Abi bu dandik kaþar ama kimse ayýrt edemez. Bak al bi parça…”
Nutkum tutulmuþtu.
“Zararlý deðil abi, patates püresine yað ve kaþar aromasý koyuyorlar…” demez mi?
O þokla adamý nasýl gönderdiðimi hatýrlamýyorum.
Ertesi gün daha beterdi…
Kýymacý, köfteciydi gelen… Kilosu 60 liradan kýyma satýyordu…
Sinirlerime güç bela hakim olup kýyma denilen seyin muhtevasýný sordum… Et aromasý, tavuk deri ve
kemikleri, soya vs gibi “Zararsýz” maddelerden üretiliyormuþ.
Adam öðünerek, “Her þey dahil otellerden alan var abi” dediði an defettim dükkandan
Adamý kovdum kovmasýna da, bu iþ fena halde aklýma takýldý.
Kardeþim bu memlekette sahte olmayan bir þey yok mu?
Ben bu tip restoranlarda yemek yedim mi acaba? Yediysem kaç kere? Bu iþin ucu nereye kadar gidiyor?
Oturdum bilgisayarýn baþýna, baþladým araþtýrmaya…
Aman tanrým! Neler neler varmýþ bu memlekette?
Yahu neredeyse gerçek bir þey yok piyasada. Her þeyin aromasý var.
Üstelik bunlar internette online olarak satýlmakta.
Aromalar saymakla bitmiyor.
Acý Biber Aromasý, Acýbadem Aromasý, Ahududu Aromasý, Alabalýk Aromasý, Ananas Aromasý, Anason Aromasý, Antep Fýstýðý Aromasý, Ayran Aromasý, Bal Aromasý, Bergamot Aromasý, Böðürtlen Aromasý, Çam Sakýzý Aromasý, Çedar Peyniri Aromasý, Ceviz Aromasý, Çikolata Aromasý, Çilek Aromasý, Et Aromasý, Fýndýk Aromasý, Fýstýk Aromasý, Keçi Peyniri Aromasý, Keçi Sütü Aromasý,
Kekik Aromasý, Kimyon Aromasý, Koyun Peyniri Aromasý, Koyun Sütü Aromasý, Parmesan Peyniri Aromasý, Tereyaðý Aromasý, Yoðurt Aromasý, Zeytin
Aromasý, Zeytinyaðý Aromasý, Ekmek Aromasý…
Yahu, ekmeðin bile aromasý var. Çakma ekmeði nasýl yapýyorsunuz kardeþim? Neden yapýyorsunuz?
Araþtýrdým, ekmekte durum bildiðiniz gibi deðil…
Unun beyazlatýcýsýndan tutun da maya besleyicisine (Yahu maya besleyici satýyor adamlar. Ninem ekþi mayadan, nohuttan yapardý ekmeði) hacim arttýrýcýsýna kadar neler neler var. Adam gibi ekmek bile yedirmeyecekler bize.
Kahvelere köpük yapýcý satýyorlar yahu…
Köfte kýzartýlýrken hacminin küçülmemesini saðlayan kimyasallar var.
Bilumum E-bilmemkaç maddelerini gördüm. Yeminle bin civarýnda ‘E’li madde var…
Bir o kadar da ‘E’siz katký maddesi piyasada…
Bütün bunlarý yaþayýp öðrendikten sonra týmarhanelik olmadýðým için çok þanslý olduðumu düþünüyorum.
Ýþte bu yüzden pýlýyý pýrtýyý toplayýp dükkâný kapattým ve bu iþe bir daha girmemeye, hatta turistik yerlerde iyi tanýmýyorsam, restoranlarda yemek yememeye karar verdim."(alýntýdýr)
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
Bunu iþkembeden söylemiyorum, Maliye bürokrasisinin bana verdiði bilgiye dayanarak söylüyorum.
Buna karþýn yeni yapýlan vergi artýþlarý ve zamlar ile birlikte hepsinin toplam getirisi yaklaþýk 350 milyar TL’yi ya bulacak ya bulmayacak.
Yani gerekenin üçte biri.
Üçte iki hâlâ heybede.:kahkah::oleyo:
Bu bilginin de kaynaðý Maliye kaynaklarý.
O yüzden, yapýlanlar yapýlacaklarýn üçte biri diyorum.
Haksýzsam, haksýzsýn desinler!
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/f...si-688142h.htm
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!!