yarın 90.40 gap boşluğunu kapatıp yukarı doğru yoluna devam edecektir
Printable View
yarın 90.40 gap boşluğunu kapatıp yukarı doğru yoluna devam edecektir
Egpro ilk 100 e girince rahatladı spek.çakmaya başladı kaç gündür.yeter artık yav
Ne olacak bu egenin hali.. tepe-taklak gidiyor..
EGE Profil CEMAS' ı kökten satın alsın. Yıldız plastiği aldığı gibi CEMAS' ı da bünyesine katması lazım.
Ortak ben bu hissede yeniyim fakat sizin gibi iddalı birisiyle aynı hissede olmak emin olun bana güven veriyor.Demekki şirketi her yönüyle iyi inçelemiş olduğunuz kanısı oluştu bende.Ben sizden şirketin ihracat oranı hakkında daha doğrusu gelirleri yurt içi mi yurt dışı ağırlıklı mı? bilgisini rica edeçem. Biraz bilgi verirseniz sevinirim.Y.T.D
2022 yılında yurtdışı satışları %20 idi ama bu sene %40 civarı olabilir. önemli olan yurtdışı satışları değil. her ay zamlanan ürün fiyatları üzel olunca sorun olmaz. inşaat sektörü en az 5 yıl canlı kalacak. piyasanın önemli kısmına hakim firmamız 2 yılda 500-600 lere gidecektir.YTD
CEMAS hisseleri bu kadar ucuzken EGPRO CEMAS'ı satın almalı..
Yaklaşık yüzde 95 i halka açık şirket cemas
Ytd.
yahu cemaşı egeprofili alması lazım diye burada yaygara koparmanızın amacı nedir anlamadım. ne yapacak cemaşı. şirketin ona ihtiyacı yok. istese kendi kapasitesini artırır. cemaş elinizde kaldıysa siz başka kapıya gidin derim. patron salak mı ki alsın onu.zaten doğru dürüst kar etmeyen bir şirket
CEMAŞ'ı kakalamak isteyenler var, adres burası değil ki, yanlış adres..
Sen ne diyorsun yahu.. yalnış alıntı yaptığına hüküm veriyorum... Zaten ben de o camış camış deyip sayfa kirleten arkadaşa demiştim...SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Estağfurullah Estağfurullah.. zaten gerekeni yaptım.
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
6 aylık bilançoda 1 milyara yakın kar açıklar diye düşünüyorum. Bu durumda hisse 150-170 arasına oturacaktır.YTD
Sayın 2020
Hangi mali verilere dayanarak altı aylıkta 1 milyara yakın kar bekliyorsunuz.? Karın kaynağını açıklarmısınız.? Bu durumda 6 aylık için sermayesine oranla çok büyük bir kar olur. Normal hallerde bu karı çıkartabilen bir şirketin yıl sonu karı en az 2 milyar TL üzerinde olmalı. Sermayesi yuvarlak olarak 80 milyon. Yıllardır önemli bir sermaye artışı olmadı. Son bir yılda bile bu sermaye %100 üzerinde enflasyonla küçüldü, bu bir avantaj. Halka açıklığı çok az. Bu tip şirketlerin yüklü sermaye artışına gitmesi gerekiyor, SPK nın da zorunlu tutması lazım. Derinlikler hissede tükenmiş durumda. Bu verilerle bomba kağıtlardan biri olduğu kesin. Zannedersem açığa alım ve satım yasağı devam ediyor, bu tip tedbirler hisseyi sadece geçici bir süre etkiler, çözüm değil.
Küçük yatırımcıların kazanması önemli. Ülkemizde hep birilerine peşkeş çekiliyor. Borsadaki önemli bazı kağıtlar değer olarak hakkını bulamazken. Özelleştirilen sıradan şirketlerle borsa sulandırılıyor. Pazarlamacılar vasıtası ile aldığı hisseye inanarak elinde tutan küçük yatırımcıya adeta kakalanıyor.
Pandemi sırasında 65 yaş üzerinde insanlara yasak koyan, maaşlarını yeterli seviyeye getirmeyip enflasyon faturasını onlara ödeten, tutarsız mali politikaların müsebbibi olan hükümet yetkililerini kınıyorum.
sırf deprem bölgesinde yapılan ve kasım ayında bitecek olan 320 bin konutun %70 inin malzemesini bu verecek. Bu da bu çeyrekte ekstradan 1 milyar ciro demek. ülke genelindeki yoğun yapılaşmanın yanında,tarımda kullanılan sulama borularından tutun da masa sandalyesine kadar piyasanın hakimi konumundaki şirket bunların ötesinde doların artmasıyla ki%40 artıştan bahsediyoruz,ihracat rekorları dolayısıyla kar patlaması kaçınılmazdır.ciro arttıkça net kar marjının %24 ten 30 lara çıktığını göreceğiz bu bilançoda. hissenin toplu olması nedeniyle perşembe gününden itibaren sert hareketler bekliyorum.o kadar dandik hisse var ki borsada say say bitmez.F/K sı 50 den yukarı olan belki 50 şirket var. bizimki en kötü sene sonu 1.6 milyar kar getirse bile F/K 10 dan 200 e gitmesi lazım. 2024 sonda
bu hissenin 500-600 lere gideceğine inanıyorum. ama size göre hayal görebilirim. normaldir ama gece açık yatıyorum:)))
2023 ilk çeyrekte 1.5 milyar hasılat yapmış zaten.. sene sonu dolar artışı, enflasyon ve deprem etkisi ile 8-10 milyar TL ciro gayet doğal .. Geçmiş yıl karları sermayenin 15 katı sene sonu 30-35 katına ulaşacak... Borç Alacak dengesi makül... Fiyat kazanç oranı düştükçe yerini tamamlıyacaktır.. Endeksin tarihi zirvelerinde bu rakamlarda bu kadar kâr eden, ihracat yıldızı bir şirketi bir daha bulmak zor. Hele ki bu kadar sığ bir hisseyi. Düşürmeye çalışıyorlar hisse fiyatını üç beş çakal aracı kurum ama sonra geri ya alıyorlar, ya da kaptırıyorlar.. Çok çakal var burada..
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben bu tip hisselerde böyle abidik kubidik hareketleri çok gördüm. ama bekledim 1-2 yıl 5-10 hatta 15 kat kazandım. şimdi yakından bu sayfada tetikçi türeyecek ve hisseyi yerden yere vuracak. çünkü çakallar mal alamayınca buraya gönderecekler tetikçileri.ama benim hedefim 2 yılda 600 dür . hedefi bulmadan malı 1 lot vermem. bu da benim prensibim.
Egpro haber geldi. 2020 ilk çeyrek karından157,5 milyon tl kar payı avansı verecek😊
12 temmuzda egpro nun kredili yasağı da bitiyor👏
Geri alim yapmiyor,bir sefer aldı gerisi yok,pahalı mı geldi ,neyi bekliyor ilginç
vallahi ben 32 yıllık borsa hayatımda ilk çeyrek karından avans olarak temettü veren hisseyi ilk defa gördüm. genelde temettüler yılsonu bilanço rakamlarından bakılarak,bir sonraki yıl nisan aylarında verilirdi. demek kar rakamları beklenenin üstünde gelecek ki,şimdiden verme kararı aldılar. 3 ay sonra ve altı ay sonra da verirlerse kimse şaşırmasın. ben toplamda 15-20 lira temettü vereceklerini tahmin ediyorum.gelecek yıl da en az 30-35 lira temettü verebileceklerini öngörüyorum.30 lira temettü demek hissenin 350-400 olması anlamına gelir.bekleyip göreceğiz.YTD
Şirket, %10u halka açık hissenin neyini geri alacak.? Ödenmiş Sermayesi enflasyonla ufaldıkça ufalmış. Bu enflasyonla bu fiyatlarda kalması zaten şaşırtıcı olur. Enflasyonun döngü haline getirildiği ülkede zorunlu olmadıkça mal da satılmaz, iyi olan hisse senedini de satmak pek akıl karı değil. Hisse senetleri karşılığı olan yatırım aracı, sanal para değil..
İçi dolu hisse senetlerini ayırt etmek gerekiyor. Ayırt eden kim acaba da diyebiliriz.? Zaten ayırt edilmesin diye hükümet bunlara bile el attı. Bilançolar, YDF lere uygulanan yöntemlerle anlamsız hale geldi, çöp oldu. Halka arz edilen yeni şirketler açıklık zihniyetinden uzak bilanço bile yayınlamadan arz ediliyor. Gaz verilip birilerinin elinde bırakılıyor. Danışmalık değil, pazarlamacılık mantığı yerleşmiş.
Her neyse, Ege Profil ülkemizde belki de bir ilk olarak ilk üç aylık kardan temettü avansı dağıtan şirket olacak. Bu durum şirketin çok kar edeceğinin bir işareti. Bu tip kararlar bir dayanak olmadıkça kolay alınmaz.
Kredili alım yasağı yarın kalkıyor. Bakalım nasıl etkilenecek. Şu anda hisseyi elinde tutanlar parası ile hisseye sahip çıkanlar. Onlardan kolay mal alınmaz.
haydi hayırlısı diyelim
halka arzlardan senet alıp bekleyenler kusura bakmasın da bişey bilmiyorlar. batıp gidiyorlar.bence daha beter olsunlar. hakeden senetlere para girmiyor dolayısıyla yükselmiyor.ama fk sı 50 den yukarı çıkmış batatak,zarar edenler alınıoyor.mesela brksan kaç gündür tavan gidiyor. 10 lira etmeyen hisse 18 olmuş 30 a gidecekmiş. varsın gitsin. bunu alıp sonradan battıkları zaman saldırıyorlar oraya buraya. beter olsunlar acımam
ne yazık ki biz de böyle....
EGE Profil CEMAS' ı satın almalı.. Hisse bu fiyatlardayken şirket bedava.. Daha güzel bir yatırım olamaz.
Cemaş falan lazım değil. Şirket alma program dahilinde olsa ilk üç aylık karından hissedarlarına temettü avansı dağıtmazdı. Boş laflara takılmayalım. Bir pazarlama taktiği daha. :))
Son zamanlarda Egeprofil de, profil üretiminin 10 misli arttırıldığından bahsediliyor. Pencere sistemlerinde, Egepen, Winsa, Pimaş hangi profili kullanırsan kullan, Egeprofil markası. Deprem bölgesinde ihaleyi alan da Egeprofil ürünlerini kullanacaktır. Yurt dışından ikame ithalat daha pahalı. Egeprofil ihracatçı şirket. İki modern fabrikası var. Birisi 80 Dönüm, diğeri 65 Dönümlük arazide kurulu. Üretimin %18i ihraç ediliyor. Hindistanda ve Kolombiyada da bir yatırımları mevcut. Hindistandaki faal. Şirketin %88 i Belçikalı Şirkete ait.
Tabii ki beklentisi yüksek olacaktır. Şirketi tanımayan arkadaşlar için yüzeysel de olsa bilgi vermek istedim.
Selamlarımla.
Sayın borsacı.broker; siz CEMAS'ın pazarlamacısı mısınız?
EGPRO, CEMTAS, GOZDE'de de pazarlama yapmanız dikkatimi çekti.
Görevli misiniz?