200.000.000 TL. Borclanma.
https://spk.gov.tr/data/65a96e278f95...721/2024-4.pdf
Printable View
200.000.000 TL. Borclanma.
https://spk.gov.tr/data/65a96e278f95...721/2024-4.pdf
Bu yatırım fonlarini bir türlü ne yapmak istediklerini anlayamıyorum bir 1⃣ den 30 milyon 600 bin lot lara çıktılar nasıl çıktıklarını anlayamadık ki o max lot sayilarinda bile tahta çok düşmesinden dolayı düşerken tahta ceza aldı ceza falan tahta yerlerde sürünürken bir den rapor geldi ve patron satisi ve fonlarında yaklaşık 10 milyon bir takaslarinda eksilme olduğunu gördük bu takas larda inme ve çıkma fonların tahtadan mi yoksa takas diğer kısımlara virmanmi olduğu hep soru işareti oluştu bende neticede fonlarda para kazanmak için kurulan ve paralı insanların bir araya geldiği bir yer yatırım tavsiyesi deildir..
Garfa'ya baktıkça bizim Lidfa saçını tarıyor gerçekten.
Çarpan bazında f/K, PD/DD, Fd/Favök bakıyorsun fiyatlama davranışı ilginç hakikaten.
Deniz Faktoring 2023 finansallarını KAP'a göndermiş. 2022 yılında 253 milyon olan net dönem karını 2023 yılında 973 milyona çıkarmış...
Mesela benim kızdığım konu Ulufa 2022 9 da 51 Milyon Lider Fakto 2022 9 da 100 milyon getirmiş Ulufanin 2 katı dimi Lider Fakto 2023 9 da 406 Milyon bunun içinde Denge de dahil Ulufa 2023 9 da 330 Milyon getirdi bana göre bu 330 u Lider faktodan 300 u de denge varlıkla beraber 630 Milyon falan Ulufanin iki kat artışı getirmesi gerekir fakat Denge Varlik ta işlerin iyi olması bana göre Faktoringde tok saticiyi oynamasına sebep oluyor aslında Denge varlığın desteği ile faktoringde daha kendine güvenip şubeler i daha da artırarak faktorin kısmını Ulufanin cirosunu ulaşıp gecebilirlerdi diye dusunuyorum Denge z varlık 2022 yılı sonu tahsisli bankalardan vb gibi yerlerden alacak takip toplamı 2.1 Milyar TL idi faizsiz 2023 de ne kadar borc satin aldi bilmiyoruz bu yıl sonu faaliyet raporuna bakicaz yatırım tavsiyesi deildir
Bu 200 Milyon TL. ihrac belgesi onaylanan sermaye piyasasi borclanma araclari listesinde yaziyor.
Bu miktar yil icinde yapacagi maximum borclanma miktari.
Yukarda yazdik, gecen yil toplam borclanma miktari 250 Milyon TL.idi.
Saniyorum bu yil 50 Milyon daha az borclanma talebinde bulunmuslar.
Ben bunu, her gecen gun daha az borclanma daha fazla ozkaynak kullanma egilimindeler diye okuyorum.
O yuzden 2023 yil sonu bilancosunda 1.2 MILYAR TL. net kar gorursek ben sasirmayacagim.
Diger bir konuda, Konsolide Faaliyet Raporundaki 2.6 MILYAR faktoring alacagi yaziyor, linki yukarda verdik.
Eger, yilda 250 Milyon TL. borclanarak 2.6 MILYAR faktoring alacagi yaratiyorsaniz, cok iyi is yapiyorsunuz demektir.
Bugun ki hisse fiyati bence ne fonlarla, ne tahtaci ile ne de ortak satisi ile ilgili.
Yine bence bu, sirketi tanimakla, ona inanmakla ilgili.
Eger satmiyorsan, fon ne yapsin, tahtaci ne yapsin, ortak ne yapsin.
O yuzden ikide bir satma kardesim diyoruz.
2023 3.ceyrek raporundaki
Kar veya Zarar Tablosuna bir bakin.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1210645
Bu tabloda Diğer Faaliyet Kalemine bir bakin, bu listede Diger olan satirda 349.647.000 TL. yaziyor..
Bu nereden geliyor ?
Biz yukardaki degerlendirmelerimizde bunu hic hesaba almadik.
Aklinizda bulunsun..
Selamlar üstad, sizin tahmininiz gerçekleşir de 1.2 milyar gelirse hakikaten çok muazzam bir potansiyel oluşur şu andan. Yanılma ihtimalimiz yüksek olmakla birlikte ben hesabımı 700-750m yıllık kar tahminime göre yaptım (yıllık faktoring karları toplamının şirketin sektör ağırlığı oranı doğrultusunda), bu bile oldukça iyi bir getiri potansiyeli oluşturuyor.
Umarım dediğiniz gibi olur, hep beraber yatırımcıları olarak şaşırırız,
Selamlar, saygılar,
(*) Takipteki diğer kredi ve alacaklardan alınan faizler bağlı ortaklık Denge VYŞâ€™nin Varlık Yönetim
işlemleri kapsamında yapmış olduğu tahsilatlardan sağlanan gelirdir.
Denge Varlik gelirleri diğer kısmında takip ediyor ve her bilancoda iki kat artıyordu bu deger sonraki yıllar ne olur bilemeyiz
QNB Faktoring 2023 kari 939 403 000 TL 2022 ise 314 737 000
GARANTI Faktoring 2023 kari 1 045 084 000 2022 ise 350 742 000 TL
Her ikisinin kar'i da 2.98 kat artmis.
Yalniz GARFA'nin F/K orani 10.3 , LIDFA'nin 4.4
GARFA PD/DD 6.3 , LIDFA PD/DD 2.4
Bunlari anlamli kilmak icin aciklayalim, F/K orani, koydugunuz paranin tumunu ne kadar sure icinde geri alacaginizi gosterir.
Pd/Dd orani ise, 1 TL.lik degere ne kadar para verdiginizi gosterir.
Eger LIDFA'da 2.98 kat kar aciklarsa, yillik kar'i 1.209.000.000 TL'ye variyor.
GARFA Cuma kapanis 117.80
LIDFA Cuma kapanis 8.87
Aradaki fiyat farkina bak.
Dolasimdaki pay oraninin dusuklugu, 10.3 olan F/K oranina bir katki saglamaz, cok uzun beklersiniz.
Diger taraftan ciddi para kazanmak icin, 30.000 lot LIDFA yeterli, 30.000 lot GARFA'yi alacak parasi olan kac yatirimci var.
LIDFA hala cok ucuz,dedigimiz bu.
LIDFA %88 Bedelsiz verdiginde maaliyetimiz 2.90 TL.ye dustu.
Zamaninda GARFA almak lazimdi diye dusunulebilir ancak her donemde bence cok pahaliydi, bir de para kazanmak icin, portfoydeki bir hisseniz de lot sayiniz cok fazla olmali, ki, LIDFA 20 TL. olup sattiginiz da bu para 20.000 dolar edebilsin.(2000 dolar koydugunuzu farz edin.)
Zaman zaman bu sayfalarda yazdik, eskiler bilir.
Portfoy olusturmada bir stratejiniz olmali.
Cok iddialı bir beklenti Tinaz bu sirket 2022 de 200 milyon kar açıkladı 2023 9 da açıkladığı kar ise 406 Milyondu 2022 9 da ise 100 Milyondu şu ana kadar 4.06 kat fazla sizin 1 209 Milyon için geçen sene getridiginin 6 kat i fazla yapması gerekiyor son 3 aylik dönem de bu kadar artis bir kar yapabilirmi? İkinci bir durumda depremler sonucu kurumsal vergi oranları %25 den % 30 çıkarıldı Banka ve finans sektöründe bu da biraz karları aşağı çekiyor az da olsa ben 700 ile 800 arasının makul olduğunu düşünüyorum şahsen yatırım tavsiyesi deildir
850 Milyon yıllık kar bile gelse Lidfa f/k 2,63 oluyor ve Garfa ile aynı f/k'ya gelmesi için mevcut hisse fiyatının yaklaşık 3,5 katına çıkması gerekiyor. Haydi 3,5 olmasın 2,5 katına çıksın ki bu da çok makul bir fiyat olur sanırım. Ne kadar ucuz ise o kadar baskılanıyor değerli hisseler ama bilançoya fazla bir zaman kalmadı neyse ki. Yatırım tavsiyesi değildir.
Gecende yazdik.
En son faaliyet raporundan alintilar yaptik.
Brut faktoring alacaklari 2.6 MILYAR diyor mu, evet.
Ayni raporda 90 ila 120 gün vade ile çalışmaktadırdiyor mu, evet.
Aciklanan bilanco, o ceyrek verilerinin, o an cekilmis bir resmi degilmidir, evet.
O halde 2.6 MILYAR alacaktan neden 1.2 MILYAR kar etmesin.
Bulundugumuz tahminin butun verileri bizzat sirketin Faaliyet Raporundan alinma.
Yukarda arkadas yazdi, iki sirketi, 2.98 kat kar aciklamislar, hadi GARFA tamam, arkasinda banka var peki ULUFA'nin nesi var.
Eger 1.2 MILYAR kar olursa, hisse basi 4.74 TL net kar demek.
Sirketin bir baska yorungeye oturmasi demek.
Sn.tinaz,
Dolaşımdaki hisse oranı az olan hisseler piyasada anormal değerleniyor bizim borsada bu realiteyi görmemek olmaz.
Lütfen finan finas kiralamaya bir bakın,
Garfada hep lidfadan iyi prim yapmış bir hissedir.
Bu bizim piyasanın gerçeğidir.
Lidfa patron satışı olmasa bu halde olmazdık
Piyasa işleyişi herzaman temelle doğru olmuyor maalesef.
Lidfanin garfayi geçeceğini görmek dileğiyle.
Ben bunları bir temele yatırım yapan 23 yıllık yatırımcı olarak yaxiyorum.
Bende garfa olmadığı gibi 14 bin civarı lidfa var .
Tespit yapıyorum.
Yt.tv.degikdir
Sagliklar
Sn. Tınaz 2,6 milyar alacaktan 1,2 milyar kâr edemez çünkü böyle bir karşılaştırma yapılamaz, alacakların vadesi sizin de dediğiniz gibi 3-4 ay, kâr ise yıllık, üstelik içerisinde varlık yönetimi payı da var. Bu iki veriyi karşılaştıramazsınız, burada diğer arkadaşların itirazı da yaptığınız hesapların içeriğine, yoksa 1,2 kâr hepimiz için çok çok güzel olur. İsterseniz ben sallamasyon bi kar tahmini yapayım hem tutacak mı görürüz.
Aslında faaliyet raporlarında alacak tahsilatına/hacme dair veriler olsa güzel olurdu ama yok, onun yerine alacakları ve vadeleri kullanabiliriz dediğiniz gibi. 2023'ün 1., 2, 3, çeyrekleri için faktoring alacakları sırasıyla 1.796 (2022/12), 1941 (2023/03), 2027 (2023/06). Mesela 2022/12'de 1796 alacağımız var, bu alacağın ortalama vadesi 3-4 ay arası, alacak seviyemiz izleyen 3 ayda artmaya da devam ediyor. Diyelim ki %10 artış oluyor, bu durumda vade 3 ay ise tahsilat hacmi bu alacağın vadesi zaten 3 ay olduğundan 1796*1,1=1975 olur. Vade 4 ay ise 3 ayda elde edeceğimiz alacak tahsilatı bu rakamın 3/4'ü kadar olacağından 1796*0,75*1,1=1481 olur. Yani 2023/03 çeyreği için 1481-1975 arası bi hacim olmuş aynı dönem faktoring gelirlerimiz 181 milyon olmuş, bu hacimden faktoring gelir marjımız 181/1481, 181/1975 = %12,2 - %9,1 aralığında olur. Aynı çeyrek ödenen finansman gideri 88 milyon yani 88/181= %48'lik finansman giderimiz var. Bunu da hesaba katalım %12,2*0,52 - %9,1*0,52 = %6,3 - %4,7. Buradan bir de personel gideri gibi giderlerin olduğu esas faaliyet giderleri düşülecek.
Sonraki çeyreklerde aynı hesabı yapıyorum;
2023/06 için 1941*1,1= 2135 - 1941*0,75*1,1= 1601
faktoring geliri 245 milyon, faktoring geliri marj 245/1601, 245/2135= %15,3 -%11,4
finansman gideri 120/245 = %49, faaliyet gideri öncesi net marj= %7,8 - 5,8
2023/09 için 2027*1,1= 2230 - 1941*0,75*1,1= 1672
faktoring geliri 366 milyon, faktoring geliri marj 366/1672, 366/2230= %21,8 -%16,4
finansman gideri 168/366 = %46, faaliyet gideri öncesi net marj= %11,7 - 8,8
Özetle şirketin faktoring geliri marjı (bu deyimi uydurduk) 2023 yılı için en yüksek %11,7 en düşük %4,7 olmuş. İyimser tahmin için üst sınırı alalım, ancak son çeyrek faktoring işleri iyi gitmiştir bu marjı daha da artıralım. %11,7 değil de %15 olsun. Faktoring alacakları da artıyordu 2,6 milyar alacağın da %20 fazlası ile tahsilat gerçekleşmiş olsun. 2,6*1,2= 3,12 milyar tl tahsilat, bunun %15i kâr olsun 468 milyon tl bundan esas faaliyet gideri olarak 30 düşelim etti 440 milyon TL. 100 milyon vergi düşelim etti 340 milyon faktoring kârı. Varlık yönetiminden de 3. çeyrekteki gibi süper kâr gelsin + 100 milyon etti tekrardan 440 milyon hadi yuvarlayalım 500 milyon tl çeyreklik net kâr yapar, hala dediğiniz rakamın çok uzağında. 400+500= 900 milyon TL yıllık kâr yapar. Açıkçası inşallah öyle olur ama 1,2 milyar kâr çok uçuk geldi.
Saygılar
Tabi bu tahminler çok iyimser, çeyreklik 500 milyon kâr çok çok iyi, 200-300 civarı bi rakam daha muhtemel.
Dünkü çıkış logorotmik ve algoritmik bir çıkıştı düşüşler sıkıcı olsada şirkete yakın kurumların dökülenler toplaması ve takaslarini artirmalari iyi ye işaret diye algılıyorum sazan sarmalı yöntemi ile belli bir lot ile aşağı yönde basılıyor dökülenler toplanıyor borsada her zaman kağıt cikicak diye bir şey yok yeterki bilancolar aynı şekilde gelsin dünya kadar aracı kurum var fonlar vs onlar tahtayı ederine getiriyorlar yatırım tavsiyesi deildir...
Osmaniye deki semt pazarında alışveriş yapan vatandaşlar pahalılığa isyan etti. Emekli öğretmen, Bir domates olmuş 40 lira. Hangi fakir fukara alıp da verecek bu parayı da bu domatesi yiyecek. Herkes acından ölüyor derken pazarcı, Bazılarına ben bedava veriyorum. 5 liraya maydanoz alamıyor. diye konuştu.
https://www.karar.com/ekonomi-haberl...herkes-1833903
Vatandas ceyrek domates fiyatina veriyor, satma kardesim dedik dedik durduk.
Ama dinleyen kim.
İyi pazarlar. Yabancıda yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın daha şahin bir tutumda olacağı beklentisi var. Faktoring tarafında yeni bir beklenti yaratabilir. Bilançonun da gelmesiyle çift haneleri hızlıca geçeriz umarım.
Bu Baskan degisikligi, Faktoring faaliyetlerini iki yonde olumlu etkiler.
1.Eger biraz fiyat istikrarini saglamaya ugrasirsa, piyasada para daralacak, nakit daha kiymetli hale gelecektir..
2.Enflasyona destek anlaminda, faiz artisi surecek, Faktoringlerin onceki borclanma faizleri daha dusuk kalacaktir.
Bana göre Lider Faktoring faktoring diyoruz son iki yıldır Denge Varlik ilanco diğer gelirler kısmında vergi öncesi karda faktoringi geçiyor getirdiği karlar deren varlığı aldıktan sonra Denge Varlik Faaliyet raporları 2019 da başlıyor o yıl daha yeni 2020 de sanırım deren varlığı aliyor 2021 adım atmaya başlıyor 2022 de yaptığı tahsilatlar ile faktoringi geçiyor 2023 9 da da vergi öncesi 349 Milyon yazıyor 2023 de ne kadar bir borç sarın aldı bilemiyoruz aslında 100 100 iştiraki olan bir şirketin bana göre banka alacakları için girdiği ihale haberlerini burda yayayinlamasi lazim Lider Faktoring yatirimci ilişkilerinin bunu spk yada sorucam çünkü hisse ile 100 de 100 ilişkili sirket burda hata yapıyor yatirimcilarini bilgilendirme açısından 2022 de mesela 900 milyon civarı Banka Alacağını 90 Milyon a satin almış 1.3 Milyar alacak ta 2.1 Milyar alacağı çıkarmış bunları ancak o sirketin sitesinde bulabiliyoruz 17 şubat geçen sene yayınlamış bakalim 27 şubatta 2023 yılı faaliyet raporunu beklicez bunu halka aç arz et dicem ama 100 u sana bağlı bu sefer sen orda 30 onu halka arz etsen 100 70 i senin olucak gelir8n azalacak bilemedim güzel karlar geliyor burdan şirkete yatırım tavsiyesi deildir..
Başkan Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından aşağıdaki değerlendirmelerde bulunmuştur:
Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.
bilanço tarihi bilen tahmin eden var mı? GEçen sene 17 şubatta ondan önceki sene martta yollamışlar
aradım bu haftaya yetiştirmeye çalışıyoruz dediler. Bugün gelmezse yarın gelme ihtimali yüksek.
Geçen yıl 206 Milyon Bu yıl 566 Milyon TL kar beklentiler 700 ile 750 Milyon Tl arasında idi beklentinin altında geldi son dönem demekki piyasada daralma olmuş bir de % 5 vergi artışı 40 Milyon TL daha fazla vergi odendi faizlerin yüksek olması kredi maliyetlerini de bir o kadar artırmış görüldüğü kadarı ile yatırım tavsiyesi deildir..
Yillik net kar 566.362.000 TL.
Toplam sermaye 253.800.000 lot.
Bu durumda hisse basina kar = 2.2315 TL. dogrumudur ?
Peki, burada
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1248662
Kar zarar tablosunda en son satirda
Hisse basina kazanc da 3,3601 TL. yaziyor, neden bilen var mi ?
Dipnot 24 diyor, dipnotlar nerede bulamadim.
3.36 - 2.23 = 1.13 TL.
Belki Nedim Bey bu 1.13'u bilancoya hic dokunmadan nakit kar payi olarak dagitir, kimbilir.
Ben bu sirketi 2014 Haziran'indan beri her gun takip ettim. Halka acildigindan bu yana.
Hatta oyle ki, bunlar KAP'a aciklama yollarken bile, bu Tinaz bunu cozer , soyle yazalim dediklerini bile dusunurum..:)
O nedenle burada, sirkete biraz da mesaj vermek icin yaziyorum.
Dikkate alirlar almazlar bilemem ama bence 850 Milyon TL. net kazanc sahane bir kazanc.
2019 da 10 Milyon sermaye kurduğu sirket Denge Varlik tan 492 Milyon geldi vergi öncesi brutte Faktorindede vergi öncesi brüt 322 Milyon geldi total vergi öncesi kari 813 269 000 TL geldi benim tahminim 322 400 civari gelmesi gerekiyordu önceki bilanco artıklarını göre Denge zvarlik ta 600 Milyon gelir diye beklenti oluştu önceki dönem bilancolara göre ama bana göre 2024 bilancoya bir şeyler bıraktılar gibi geldi 800 ile büyük bir artış olursa 2024 beklentiler daha büyük olur diyerek bence frenlendi 2024 beklentisi ni bekleyin dedi faktoring sirketi yavaş yavas sindire sindire birden uçmak yok dediler yatırım tavsiyesi deildir..