Müdürlüğün ismi öyle, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Printable View
Müdürlüğün ismi öyle, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ayrıca KP zaten dünyada bir numara. En büyük porselen şirketi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gelen haber güzel, Kısaca diyor ki ben işime devam ediyorum ve aynı zamanda işime yatırım yaparak kapasitemi arttırıyorum. Daha ne olsun. Bu ortam da herkes küçülürken bizimkiler büyüyeceğiz diyor. Daha çok sevmeye başladım...
Dünyada 1 numara gayet güzel. Bunu birde hisse fiyatına yansıtsa olmaz mı? Onlara güvenen yatırımcısını sevindirse......
Hissenin ederi bu kadar aşağıdayken patronların hisse alımına geçmemiş olması bana tuhaf geliyor. Bunun ile ilgili bir hareket görebiliriz gibi geliyor bana önümüzdeki günlerde...ytd
Evet güzel haber, ama şirket yönetimi biraz daha detaya girseydi fena olmazdı. Mevcut yatırımlarla talepler karşılanmıyor mu, yoksa başka planları mı var.
Mevcut yatırımlarla şuanda senelik 400 milyon civarı ciro yapıyorlar, bunun yarısına yakını da yurtdışı satışlarından. Demekki bu rakamlar kesmiyor, valla bizi de hissenin 0,70 pd/dd olması kesmiyor, önce bunu adam edin ondan sonra biz de keyifle yeni yatırılarımların bitmesiyle 700-800 milyonluk cirolar bekleyelim.
5 f/k
Hd/dd 0.7
Özsermaye 290 milyon
Borsa piyasa değeri 200 milyon
Burda zaten bi bnelik manplüsayon kokusu vardı, oranlar ucuzun da ucuzuydu lakin
Piyasa konjuktur mikik diye elim var mıyordu ama
Yeni yatırım büyüme
Arge
Süper teşvik
Bunları bir borsacı olarak çok severim))) sasa da olduğu gibi.
Diğer yerden zararına kapatıp buraya gelme vaktim geldi, son Kap haberi ile. Haber ansızın geldi lakin bu zorlu konjukturde büyüme yatırım güzel ve takdire şayan bir karar.
Bakalım yine benden zekat mı alacaklar)))
Yatırım tavsiyesi değildir.
Hele ki dolar bazındaki piyasa değeri tam fecaat, an itibariyle 44m USD. Senelik nerdeyse 200m usd hasılat yapan bir şirket için komik.
Yöneticiler başka sektörlerde yatarım girişimlerinde bulundular ama baktılar bu sektörlerde deneyimleri yok bıraktılar en iyi bildikleri kendi sektörlerine yatırım kararı aldılar, bence isabetli oldu.
Şimdi detaylı olmasa da benim anladığım kadarıyla sıfırdan yeni üretim tesisleri düşünüyorlar, belki detaylı açıklama ve yatırım rakamları ortaya çıkınca daha net birşeyler söyleneilir. Ama sonuçta ihracat ağırıklı şirket, yeni istihdam ve daha büyük cirolar hedeflenmektedir.
Kutpo'da genelde ilk çeyrekler düşük olmasına rağmen 91.4m hasılat yaptığına göre sene sonu 400m TL hasılat bu hesaba göre giderse olabilir.
https://i.hizliresim.com/g64bQ0.png
Adamlar yönetim kurulunu toplamışken şu 0.0852 kuruş temetünün ödeme tarihini de karara bağlasalardı olmaz mıydı. Yeni yatırım derken sonra üstüne yatmasınlar.:)
6 nisanda yönetim kurulu karar vermiş ama tarih hali yok.
https://i.hizliresim.com/5yoqZl.png
Para ya da Ekonomist dergilerinden birisinde bir analiz var.
Ucuz olduğundan 5 üzerinde tutunursa 6.25 görebileceğinden söz ediliyor.
Artık haberlere bile tepki vermiyor çömlekçi.
Sanki bir tavan görüyorum yakında...asla ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatırım teşvik başvurusu da fos çıktı, endeks %1 yukarıda, hisse nerdeyse ekside, çok güven kaybetti, kimse yüzüne bile bakmıyor.
Son 3 yıldır 80-85 milyon parça üretip bir o kadar yada biraz fazlasını satıp ortalama 35 Milyon kar getiren şirket şimdi kapasite arttırmak istiyor. Demek ki yeni siparişler alınmış, alınacak yada anlaşmalar yapılmış, yapılacak olabilir. Ya da kur artışı ile birlikte Çin'den gelen ürünlere damping yasağı iç talebi karşılama konusunda şirketin daha çok ürün satmasına olanak vermiş olabilir. Yeni kurulacak tesisin daha az maliyet ile üretim yapılmasına olanak vermesi ihtimali olabilir ya da hiç bilemediğimiz sebepler olabilir. Sonuçta şirketin büyüme hamlesi böylesine durağan bir dönemde heyecan verici. Hisse değerlendirmesi konusunda ortam uygun olmadığından ve hisseyi arkasına bakmadan götürecek birisi bulunmadığından dolayı diplerde dolaşıyoruz. Tamamen kendi düşüncelerimdir. Ytd.
Üstad, siz diyorsanız kesin olur! Ancak bir iki tavan beni tatmin etmez. Tahtacı tahtanın canını çıkardı ve çok inat illa ki çok ucuz alacam diyor! Bu kararlılığına da saygı duyuyorum ama Nafi Ağa yaklaşık 1,5 sene önce 4,5 Liradan yaklaşık 1 milyon hisse aldı. Sanıyorum ederini bizden iyi biliyordur! Yok biz satmayacağız demiyoruz da insan biraz elini cebine atar.Günlük 50-60 bin işlemle oyalanıyor. Ne kadarı Cep to cep onu ben bilemem ama gördüğüm şu KUTPO’da tahtacıda küçük yatırımcı da
İnat! Kutponun küçük yatırımcıları ne teknik analiz biliyo ne stoploss biliyo ben bile anladım tahtacı anlamadı! Bu arada kendi kendine sinir oluyo! Ben ona çok üzülüyom! Allah YARDIMCISI olsun. Yatırım tavsiyesi yapmak haddim değildir, kendime bile hayrım yok. Benimki geyik analizi
Kutpo herkesin bildiği üzere geçen sene Bone-China yatırımı yaptı ve törenle de üretime başladı. İşçi sayısını da arttırdı ancak faaliyet raporuna bakınca üretim adedinin hiç artmadığı görülüyor. Bunun iki sebebi olabilir. Firma karını düşük çıkarmak için stok rakamını düşük göstermiştir. Ya da bu yeni yatırım aslında çalışmıyordur ve Kütahya Porselen bizi yatırım yaptım diye kandırmıştır. Ve yeniden üretim artışı yapmayacak bir yatırım daha yapalım demiş olabilirler. İkincisi olabilir mi ben ihtimal vermiyorum ya siz? Ytd artık benim bir şey bilmediğimi herkes biliyor
Yatırım fonları almaya doymuyor. 10.522.890 lotun % 22,88'i yani 2.406.939 lotunu toplamışlar. Görüyorsunuz , ne desek boş, anlatmaya gerek yok..
Sermayesini piyasa değerine yükseltmemesi için bir sebep yok...ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Brand Finance a göre KUTPO Türkiyenin en değerli 87. Markası olmuş. Bu yıl ilk kez sıralamaya girmiş.
şaka gibi bir işlem hacmi
Tahta sahibi istese fiyatı dibe yapıştırır. Fakat ne hikmetse yemiyor..
Eleman halen dökmek için elinden geleni yapıyor. Buradan aşağılara da salsa satıp çıkacak adam bulamaz. Mal kaptırmaktan başka bir işe yaramıyor bu elemanın yaptığı. 20.09.2106 tarihinden bu yana iniyoruz. Bakalım nerede son bulacak bu iniş..
Bence 4,95 boşluğu kapanırsa düşüş son bulur.
Brand Finance tarafından "Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100" çalışmasının 11'incisini tamamlandı.
EN DEĞERLİ 100'ÜN TOPLAM DEĞERİ 27.5 MİLYAR DOLAR
Çalışmaya göre, Türkiye’nin en değerli yüz markasının toplam değeri 27,5 milyar dolar oldu.
Listeye bu yıl muhtelif iş kollarından 6 yeni marka dahil olurken, Kütahya Porselen 87, Çelebi Hava Servisi 93, Ray Sigorta 96, Karel Elektronik 97, Ege Profil 98, Lokman Hekim 100. sıradan listeye girdi.
2 ay ekranı kapatsak ve şirketten gelecek yeni yatırım açıklamaları ve 2. Çeyrek bilanço rakamlarının öngördüğümüz gibi rekor olduğu düşüncesini varsaysak tabii piyasanın da düzelmiş olduğu varsayımıyla Ağustos ayı ortalarında 7 li rakamları göreceğimize inanıyorum. Ytd.
Şahsen nereye düşeceğine artık takılmıyorum. Zaten şuan yeteri kadar maliyetlendiğim yerden çok aşağıda. Uzun vadeli taşıyacağımdan sadece maliyet düşürmek için her aşağı fiyat ortalama düşürmek için fırsat oluyor. Geriye sadece şirketin ileriki yıllarda performansını iyileştirmeye kalıyor.
Bu şirketin sıkıntısı pazarlama giderleri. İlk çeyrekte 91 milyon satışla 28.8 milyon brüt kar elde etmiş.
Ancak bunun 20.7 milyonu pazarlama gideri olmak üzere toplam 27.1 milyonu faaliyet giderlerine gitmiş. Esas faaliyetinden diğer gelir-gider farkı olmasa şirket ilk çeyrekte çok cüzi bir kar elde edecekti. Şirket bu durumu düzeltemediği müddetçe çok beklentiye girmemek lazım.
bu arada takas ve dağilım bilgisi paylaşacak yok mu
Piyasada 10.552.890 lot hisse var.. Bunun yaklaşık % 23'ü yatırım fonların da. % 40 a yakını 4 aracı kurum da. Hisseye sahip olan grup istediği takdirde çok iyi hareket yaptırır. Fakat dertleri ky dan alamadıkları lotlar. Yedirmek istemiyorlar pastayı. Fakat Eşşek gibi yedirecekler. Başka yolları yok.
brandfinance listesine baktım güzel yerden ilk defa girmişsin
en değerli 100 markadan biri olmuşsun
defter değerin 7.5 tl lerde borsa değerin 5 te :kahkah:
5 f/k dasın
emeklilik fonları 2.5 milyon lota yaklaştı
10 yıllık alt tren destek çizgin zaten 4.96 civarı oraya kadar değdin
kar desen 15 kat arttırdın
porselen çin ithalat yasağını bile tınlamadın
ihracatın var, borcun yok, bayram anneler günü babalar günü desen 2. çeyrekte
nasıl bir psikopat kağıtsın amq :drunk:
nasıl bir film dönüyor bu tahtada kimse bilemiyor:kahkah:
yine çıkmıyor, hiç bişi işlemiyor buna, şerbetlinin şerbetlisi
Bir Babayiğt aranıyor kısaca. Gelsede osmanlı tokatını indirse😀😀😀😀
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/687739
Daha önce paylışılmıştı bu haber ama şirket 17.15'te KAP'a gönderince birkaç kademe aldılar, yoksa endeksin yükselişine kayıtsızdı.
Gelen bütünüüüüüün haberleri harcandı resmen.
Çin porselenine vergi, yeni yatırım için teşvik başvurusu, bilanço ve son olarak Türkiye'nin en değerli 100 marka arasında 87. sıradan ilk defa giriş haberi.
Beklentileri toplu olarak da alabiliriz.:)
Sakla samanı gelir zamanı. Bütün bu veriler gün gelir birilerinin merakını çeker. Tek tek çıkartıp allayıp pullayıp sunarlar piyasaya..
Son iki operasyon arası sekiz yıldı, inşallah bu kadar sabretmez
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi