Endeskin normale donmesi sonrasında, hatta borsamız yeni bir yükseliş trendine girer önden gider yataş 6-TL gibi rakamları hakediyor.
Gün içi bu volatılıte spk dıkkatını çekti bu tur hareketlerden vazgecmesi lazım.
Printable View
mutluluk sağlıkla dolu nıce güzel bayramlara
Yataşın tepkisini kıl payı kaçırdık. Yataş 3.60 altında her türlü alınırdı ama kısmet değilmiş bu sefer. Acaba kapanışa 1 saat kala yukarı süren arkadaş bilançoyu bu fiyatlarda mı karşılamak için aldı? Bilançonun geçen yıl kadar geleceğini bilsek burdan da alırdım..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugün yarın bilançoları açıklayacak galiba gardını aldı spek
Hadi hayırlısı
Açılışta 3.80de alışta 4.750.000 lot vardı sildiler.
Ya arkadaş bu ne baskı ya ...
YATAS Konsolide 2018/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 25652072 Yıllık Değ%:19
3
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ar
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço nötr.
ortaklar bencede su donemde iyi sayılır.2.ceyrek gecen sene 2 ceyrekle nerdeyse ayni. gecen seneki kdv indirimi ve bu seneki kur dikkate alinirsa gercekten fena degil. 3. ceyrek kârı biraz daha onem kazandi.bu kur artışı maliyete ne kadar etki edecek bakalim. acikcasi 9 aylik kar gecen sene ile ayni gelse uzulmem. sirket bu seneki ciro hedefini tuttursun benim icim yeterli. onumuzdeki seneler hersey normale doner İnsallah. kısa vadede 3.5-4.5 arasi gezinir diye düşünüyorum. kasimda divan mobilya ile imzalar atilacak yurt dışında sene sonuna kadar 40 magaza açılacak. yani yatırım ve buyume potansiyeli ile patron güvenilirliği açısından benim için tercih sebebidir.
Enflasyon ile paralel kar artışı var çünkü
*garanti yatırım, yataş hedef fiyatını 6,80 tl'den 4,27 tl'ye indirdi, tavsiye 'endekse paralel getiri'
(+) Yataş (YATAS): Şirket, 2Ç18’de operasyonel kârlılıktaki olumlu performansın desteğiyle piyasa ortalama beklentisinin %6 üzerinde, yıllık bazda %2,2 düşüşle 14,6 mn TL net kâr açıkladı. Bu dönemde net satış gelirleri beklentilerle uyumlu yıllık bazda %16,8 artışla 227 mn TL olurken, FAVÖK’ü piyasa ortalama beklentisinin %15 üzerinde, yıllık bazda %29 artışla 33 mn TL’ye yükseldi. Böylece, 2Ç18’de FAVÖK marjı piyasa ortalama beklentisinin 2,1 puan üzerinde, yıllık bazda 1,4 puan artarak %14,5’e yükseldi. Bu dönemde operasyonel olmayan net giderler, 3,2 mn TL’den 8 mn TL’ye yükselerek net kârı baskıladı. Şirketin 1Ç18 sonu itibariyle 90 mn TL olan net borç pozisyonu 2Ç18 sonu itibariyle 120 mn TL’ye, net borç/FAVÖK’ü de 0,69x’dan 0,87x’ye yükseldi. Yorum: Şirket hisselerinin BIST100 endeksine göre son 1 ve 3 aylık dönemlerde sırasıyla %6 ve %36,5 oranlarında negatif ayrışmasını da göz önünde bulundurarak, beklentilerden daha iyi operasyonel performansın hisse fiyatına olumlu yansıyacağını tahmin ediyoruz.
Sürdürülebilirliği olan bir sektörde faaliyet gösteriyor bu ekonomik koşullarda iktisadi olarak nötr olsada hisseyi yabancı payının yüksek oluşu ve 2ç verileri pozitif etkisi olur düşüncesindeyim
Grafik olarak zaten düşük hacim düşük fiyat yani dipte alan satan spek ne derse o olacak zaten bekleyen ekmek yer gibi gibi en son garanti toplamıştı 3.97 lerde olmalı aort u 350-400k
Hayırlı işler olsun
4.05-4.15 -4.23 kısa dirençleri
Geçen haftalarda çok zor kırdığı 4.05 geçecek gibi
4.05 üzeri çok önemli trend başlar böyle olursa
endex 93 bini aştı %2 , bizimki 2 ileri 2 geri gevelenip duruyor ...
Gerçekten bu ne baskı böyle bari 4-4,05 üzeri kapasın
Tahmini yayınlayan bile şaşırmıştır bir tahmin bu kadar tutar
Koca gün fıs geçti belanı....
Bist 100 de olan hisse biste dahi uymadı
Bu kaçıncı baskı siipek
Karda oturup giden hisselere mal mal bakıyoruz
Yarın ola hayrola artık
Pasta atabilecek olan var mı
Beyaz esyada tekrar otv indirimi olacak mi ? Bilgisi olan var mi ? ... beyaz esya ureticileri sektorde ciddi daralma var demis bunu yenmek icin otv de bir indirim olabilir mi ?
geliyormu bi atakda yatasdan
Yatırım Tavsiyesi Değildir!
durgun durgun
Yatırım Tavsiyesi Değildir!
Acaba kagit kredili islemlere kapalimi alim yapamiyorum
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değil esasında yeni çıktı dün.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cok sagol hocam ben kredili calisiyorum araci kurumla alim yapamafim bugun halaa devam mi ediyo diye dusundum yarin bi daha deneyim al sat anlik yapiliyo yani
Hangi kurumla calisiyorsunuz bilmiyorum ama aracı kurumunuzu arayıp hissenin brutten çıktığını ve kredili islemlere açılması gerektiğini hatirlatin.
Benim aracı kuruma hep ben söylüyorum.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neden hocam hisseyle uzun zamandir ilgilenmiyodum sen ne oneriyosun girilirmi
Yyapi var krediliye kapatilmisdi daha once acaba yyapimi etkiliyo
Ailede mobilya sektöründe olan yakınlarım var. Söyledikleri şey döviz kurunun artmasının hammadde fiyatlarina doğrudan etkisinin olduğu ve fiyatlara yansıdığı, ancak bu hızlı maliyet artışının aynı hızda satış fiyatlarina yansıtmanın mümkün olmadığı şeklinde.
Bende zamanında bu sektörde çalışmıştım o zamanda dolar kurunda ki bir artış 15 gun içinde hammadde fiyatlarina yansiyordu. Halen aynı yani değişen birşey yok.
O zaman güzel olur işte.
Yeni yakın yataş/enza dan alış veriş yapn var mı? Stokta mal var mı? İstenen mallar zamanında teslim ediliyor mu? Ben teslimat gecikmesi duydum ama bu olumlu mu olumsuz mu bilemedim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Krediliye kapalı olmasa bile YYAPI özkaynak hesaplamasında ağırlığı çok düşüktür örnek vereyim portföyünüzdeki ISCTR nin gerçek fiyatı hesaplanırken YYAPI 0.25 oranı ile girer değer hesaplamasına (örnek oran verdim) . Bu yüzden özkaynağınızı bunlar yer ve krediyi tam anlamı ile kullanamazsınız.
Tavsiye vermek gerekirse kredi bu şekilde kullanılmamalı.
Sent from my iPhone using Tapatalk