MADURO: ORDU KOMUTANLARIYLA GÖRÜŞTÜM, BANA BAĞLI OLDUKLARINI BİLDİRDİLER -HT
eyi bizimkiler gibi aradın mı bulunmayacak eyrlerde değillermiş:)
Printable View
MADURO: ORDU KOMUTANLARIYLA GÖRÜŞTÜM, BANA BAĞLI OLDUKLARINI BİLDİRDİLER -HT
eyi bizimkiler gibi aradın mı bulunmayacak eyrlerde değillermiş:)
https://www.haberler.com/son-dakika-...002226-haberi/
En fazla ne kadar ertelenebilir,
Çok enteresan.
1 ay geçiyor seçim üzerinden hala belirsizlik var.
Şaka sanki.
YSK İstanbul kararı için pazartesi günü toplanacakmış. Döviz trade edecekler için önemli bir tarih.
5,9700 +0,0252 +0,42%
bu arada bugün eczaneye gittim ilaç yazdırdım toplamı 45 tl tutmuş
8.88 tl fiyat farkı
9.12 tl ilaç katılım payı
4 tl de reçete bedeli olmak üzer etoplam 22 tl bayıldım
bu nasıl sgk lılık dedim yetmez ama daha soksunlar dedim çıktım
sorular sorular alıntı yapalım "
ŞİMDİ GERÇEK MESELELERE DÖNELİM Mİ?
2-Bütçeden başlayalım; Ocak-Şubat-Mart vergi gelirleri, enflasyon oranının bile altında kalarak sadece %7 oranında artarak 167 milyar TL oldu. Bütçe giderlerimiz ise % 45 oranında artarak 263 milyar TL'ye çıktı. Yani bol kepçe harcamaya devam etmişsiniz.
3-Her ay düzenli olarak 250.000 kişi işini kaybediyor, her gün 8.000 eve daha işsizlik ateşi düşüyor. Resmî işsizlik 4,5 milyonu ve geniş anlamda işsizlik 8 milyonu buldu.
4-TÜİK tarafından açıklanan enflasyon %19,71 olmasına karşın, dar gelirli insanların gıda enflasyonu bile % 48'i geçti.
5-Yıllık büyüme rakamları hesaplamalarında %55-60 arasında bir ağırlığa sahip olan özel kesim tüketim harcamaları % 9,8 oranında, imalat sanayi üretimi % 12,6 oranında azalmaya devam ederken, istihdamı teşvik politikaları ile 2,5 milyon insana nasıl yeni iş bulacağınızı merakla bekleyeceğiz.
6-Bankaların kredi/mevduat oranı %145'i bulmuşken, takipteki kredi alacakları %5,2'ye, donmuş kredilerinin oranı % 15 civarına ulaşmış iken, 2 Trilyon 520 milyarlık toplam kredi hacmini %15 daha artıracak şekilde 375 milyar TL'lık yeni kaynağı nereden bulacağınızı görmek istiyoruz.
Son üç ayda KAMU BANKALARININ kredi artış hızı %45 iken, özel bankaların artış hızı %5'te kalmış !🙄31 MART'ı kurtarmak için neler yaptığımızı bundan sonra bedelini ödeyerek öğrenecek ve yaşayarak göreceğiz !😔 Şimdi ise kamu bankalarına 28 milyar TL'lık kaynak aktararak mali yapılarını düzeltmeye çalışıyoruz. YANAŞMA DÜZENİ BUDUR İŞTE !
7- Bir yıldan az vadeli dış borç miktarı 177 milyar $, MB net döviz rezervimiz 20 milyar $'ın altında iken ve düşük faiz sebebiyle vatandaşınızın 184 milyar $'lık mevduatını TL'ye çevirmesini ve bu şekilde rezervlerinizi artırmayı nasıl başaracağınızı görmek için bekliyoruz.
Toplam dış borçlarımızın toplamının milli gelire oranı 2001 krizindeki oranının bile üstüne çıkarak % 56,7 oldu. 2003 yılında özel sektörün toplam borcunun GSYH'ya oranı %15 iken, 2018'de bu oran % 71'e çıkmış...
Hep birlikte borçlanmış ve "sanal cennette" yaşamışız.
8-Damat beyin beyanlarına göre 2019 yılı iç ve dış borçlanma miktarlarının %80'ini ilk üç ayda doldurduğunuza göre, yeni ve taze kaynağı nereden bulacaksınız?
9- Tarım ve gıdada net İTHALATÇI ülke durumuna düştüğümüzün farkında olduğunuza göre, bu durumdan kurtulmak için hiç değilse kanun gereği olan 37 milyar TL'lık tarım desteklerini vermeyi düşünüyor musunuz, bu kaynağı bulabilecek misiniz?
10-Kendimizin üretemediği ham madde, ara malı ve yatırım malları ithalatının düşmesine sevinirken, bir kaç ay içinde İHRACATIMIZ çakılıp kalacağının farkında mısınız? Bu konuda düşündüğünüz mucizevi bir formül var mı acaba?
11-31 Marta kadar döviz, faiz ve kredi hadlerini komuta ekonomisiyle idare ettiniz. Bundan sonra döviz mi, faiz mi hangisini piyasa koşullarında dalgalanmaya bırakacaksınız acaba?
12-Bütün bu saydıklarımız için yaklaşık 80-100 milyar $ taze kaynağın gerekli olduğu bilindiğine göre ve bu kaynağın "içeriden" bulunması mümkün olmadığından, Newyork veya Londra tefecilerine %7,68 faiz vererek mi bu kaynağı bulacaksınız. İç tasarruflar yönünden dünya ülkeleri arasında %14 oranıyla 88.sıradaysanız, ihtiyacınız olan dış kaynağı nereden bulacaksınız?Kaldı ki, bu miktarda dış borçlanma imkanına bile sahip olmadığımız genel kabul gören bir husustur."
https://i2.wp.com/www.evodevcim.com/...ele-kimdir.jpg
Bu ney yahu, buna tapsam omur boyu isim rast gitmez!:he:
Likidite açığında belirgin bir artış oldu.
System liquidity of Turkish banks as of 30.4.2019
Total net Liquidity deficit: 71.3 B TL.
CBRT financed this liqudity shortage for 1 week (interest rate %24).
It jumped significantly from 58 B TL (yesterday ) to 71.3 B TL (today)
American Gods adlı bir dizi var. Tanrılar halkın içine karışıyor. Arada kafaları bozulup çıldırıyorlar.
En can alıcı bölümlerden birisi de Seks tanrısının kafasının bozulduğu sahneler. Cinsel münasebette bulunduğu herkes yavaş yavaş küçülüp tanrının vajinasının içinden başka bir boyuta gönderiliyor. Tam orgazm anında gönderildiği boyutta donup kalıyor.
Tavsiye ederim.
https://www.imdb.com/title/tt1898069/
Ateyistleri hic değilse putperest yaptık, sevabi varmıdır deye, imama sorayim bari!:he:
demir ve tuz tahta yok mu:)
Ne Artemis, ne Kibele, Türkiye'de yaşayan biz bahtsızların layık olduğu Tanrı "Priapus" olabilir. Phallic tanrıların en meşhurudur kendisi.
Resmini koyamıyorum, aksi takdirde forumdan atılmam işten bile değil. :)
Su yazdıklarımızı dışarıdan birisi okusa, alayının kafasi kırık bunlarin der!:yes:
Tcmb'nin bugün çeşitli vadelerde 1 milyar USD döviz satışı yaptığı iddia ediliyor.
https://pbs.twimg.com/media/D5adx7_W0AAS3i2?format=jpgAlıntı:
Ağustos ,Ekim & Aralık 2019 Vade // 30 Nisan 2019
Benim bugüne kadar gördüğüm en yüklü günlük Merkez satışı, 780 milyon üzerinde bir rakama tekabul ediyor, umarım #TCMB işi hırsa çevirmemiştir
Genelde faiz indirimi yapmayacağının ileriye dönük sinyalini vermek istediği aylarda yüklü satış giriyordu. Acaba bugün piyasadan gelen sorular karşısında durumu düzelmek için böyle bir adım atmış olabilir mi? . Yani Aralık vadeye kadar ciddi bir faiz indirimi planlamıyorum gibi bir mesaj mı var?
İşi bu kadar karıştırmanın ne anlamı var. Bir cümle eksiltmek uğruna bu riske değer mi?
Merkez bankası bu satış işlemlerini planlayarak yapıyordur diye düşünüyorum.. Öyle sabah sorular yüzünden haydi satış yapalım diyorlarsa vay halimize .. Aralık vadede bu kadar satış yapmasındaki amacını pek anlayamıyorum .. Bugün sabahki toplantı da uzun suredir bir merkez bankası başkanını ve politikalarını böyle eleştirdiklerini pek olmamıştır ki çoğunda da haklılar bana göre . Kısa süre önce metinden çıkardığın ek sıkılaştırma lafını yeniden gündeme getirmek ne bileyim bu çok mantıksız geliyor ama bir yandan da merkez bankası bu , bu kadar dikkatsiz , plansız olamazlar bildikleri bir şey vardır diyorum. Enteresan bir dönemdeyiz ne olacak bakalım .