Ne kadar ıssızlaşmış burası.
Printable View
Ne kadar ıssızlaşmış burası.
Ucuz kaldı, bugün mal kaptırdılar��
Yarın duruma bakacağız
Maalesef yukarı gitmeye gücü yetmiyor, şimdilik, Muhtemelen günlük sat verecek, ay sonu kapanışa bakacağız.
AL_ SAT tavsiye olamaz. Lütfen kendi kararınızı kendiniz verin
Bu kağıt ile ilgili doyurucu bir yorumu olan var mı? Şuan ki hali veya olabileceklerle ilgili öngörüsü olan ?
Teknik olarak gördüğüm; değişik bir harekete gebe gibi ama kisa da ne yapacağını kestirmek çok güç. Mal toplama var , hacim artışı var ama fiyata yansıma yok henüz xfink endeksi tepe tazeledi bu daha tepeye %100 uzakta. Fikri olanları alalım lutfen?
Aylık grafik ve hacim çok güzel, ayrıca bu kadar agresif marjda hareket etmesi bana büyük balık yada big banana olduğunu söylüyor. Temel fln hikaye, zamanında op yemiş ve bugün endekse ayak uyduramayan, bırakın endeksi enflasyonun %200 olduğu yerde bu hala doların 6 olduğu fiyatlarda. SS yükselecek. şubat kapanışına bakarım ben.
İlk çeyrek güzel kar gelmis
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks ve seçim izin verirse gidecek te...
Ortam izin vermiyor simdilik...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.54 milyar TL pozitif net döviz pozisyonu var
kurda beklenen %30 artış olsa, ekstra 500 milyon kar yazar sadece kambiyo karı bu ! biraz salarsa direkt dalmayı düşünüyorum https://i.hizliresim.com/hxyfqoq.jpg
Güzel kapanış oldu... Haftaya seçim sonrası daha güzel bir trend yakalar gibi görünüyor ortalık karışmazsa...
Sn.Hayek
Sizce 3 aylık bilançodaki kar , kalan bilançolarda da aynı trendde yükselmeye devam eder mi ? Sizin bu hissedeki hedef fiyat beklentiniz kaç ?
Teşekkkür ederim.
kredi faizlerindeki aşırı yükselme ve daha önemlisi krediye ulaşılamaması nedeniyle finansal kiralama ve faktoring firmalarına yönelimlerde ciddi bir artış olması beklenebilir.
vakıf finans kamu kaynaklarını kullandığı için daha uygun oranları sunabilme kabiliyeti nedeniyle pazarda daha fazla pay alacaktır.
mevcut marjlarını 2. çeyrekte de koruyacak gibi duruyor.
ama kur riskine karşı kambiyo karı da yazacağı için çok ciddi potansiyel taşıyor bence.
ama hisse fiyatına ilişkin bir beklenti sunamam.
Yanıtınız için çok teşekür ederim Sn.Hayek. Bugün biraz yukardan da olsa aldım ben de biraz.
Son gelen karda KGF kredilerinin etksi ne kadardır acaba?
şu an sadece 127 milyon kambiyo karı cepte ! 2. çeyrek için
31.3 : 19.14 kur
31.5 : 20.73 kur
kur 30.6 ya kadar 25 olursa ki olması lazım (toplamda 460 milyon kambiyo karı gelir)
ilk ve ikinci çeyrek faaliyet karı ile birleşince neden 6 aylıkta 900 - 950 milyon kar gelmesin !
muazzam olur
%7 içerdeyim .
Sizce satayım mı Sn.Hayek ?
usd bu ay sonu 25 görecek gibi
bu durumda çok iyi kar beklentimi koruyorum
tahtaya daha yeni hareket geldi
İyi mi böyle...
Kambiyo karı reel bir kar değildir. Bilakis vergi doğurduğu için zararı vardır
İncelemedim sn.hayek, sanayi şirketlerinde hep böyle oluyor. Belki finans şirketlerinde durum farklı olabilir.
Döviz artışından gelen parayı tek seferlik kambiyo karı gibi değil de döviz artışından ihracatçı şirketlerin kar marjının artması gibi düşünmek lazım sanırım.
Çünkü bildiğim kadarı ile finansal kiralama şirketleri makine araç vb eşyayı genelde yurtdışından döviz ile satın alıyor ve sonra döviz bazlı olarak bunları şirketlere kiralıyor. Her ay döviz veya döviz bazlı kira geliri elde ediyor. Döviz yüksek kaldıkça aldığı taksitler yüksek kalıyor.
Ayrıca, senen başında finansal kiralam şirketlerinin aldığı kredilerden kkdf kaldırılmış. Bu da yüzde 3 gibi kredi maliyetlerini düşürmüş. Oysa bankalar zaten kkdf ödemiyormuş. Böylece finansal kiralama şirketlerinin bankalara göre rekabet dezavantajı giderilmiş.
2 milyardan fazla kar etme potansiyeli var, piyasa değeri 3 milyar bile değil :) Selamlar herkese .
Teknik grafiğine göre 5.00-5.50 arasında biraz oyalanacak gibi... Ama bilançosuna göre eğer kârlılığı aynı giderse 10-15 TL arasında olması lazım fiyatının...
5.00-5.50 üzeri yok şimdilik anlamında yazmıştım onu... Genel ekonomik kararlar (faiz kararları, ülkeye döviz girip girmeyeceği yurtdışından turizm harici tabiiki) ve 6 aylık bilanço beklenecek artık...
Hacim lazım biraz ha gayret.
Bir süredir bankalar kredi vermiyor böyle devam ederse finansal kiralama şirketlerinde rekor karlar görebiliriz.
Finansal Kiralama şirketleri Mart ayında 2.67 milyar kâr etmişken
Nisan ayında 3.53 milyar kâr elde etmiş.
Son 1 haftadır hacim ortalamamızın çok üstündeyiz, bu bir şeylere işaret gibi. Fark ediliyoruz..
Daha 3 ay önce fyo ile fiyatlar aynıydı, biri 19 oldu bu hala götün0 başını sallıyo. Deget ğezenek
Anlaşılan gapsiz gitmek istiyorsun.