Siz direkt Google E-tablo kurun telefonunuza uğraşmayın PC işiyle :)
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
% 200-300 getiren fonlarda olanlar için gariban işi ama olsun ben yine bilgi vereyim. OKT 19.64 mk.
Açtım bir tane
Deneyeceğim bakayım
Günaydınlar diliyorum herkese,
OBP: -7,73 MK
GPG: 27,05 MK
TCD: Belli değil
OBP'den memnun musunuz?
Tcd - 488 mk
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Jale -486,94 MK ilk verilerle. Yanıldım verdiğinden fazlasını alır demiştim.
Burada çok kelle gidecek demiştik değil mi .
Diğer fonlara yaklaşacak diye hiçbir fon diğerlerinde fazla ayrışmaz ortalamayı tutturur diye .
Bazısı her gün çıkıyor dediğinde yüzde 80 hisse var çok dikkat edin .
Siz eski mevduatcısınız dedik şu anda sonuç ortada .
Harç bitti yapı paydos .
Fon çıkarken her gün yazıp sonradan kaybolmaları da enteresan dedik oda ayrı muamma doğrusu
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
İyi de dün tcd 684 getirdi bugün 486 sını geri aldı +200 mk cepte, neden çok kelle gitti dediniz anlayamadım 10 gündür tcd aldım kötü sayılmaz sonuçta borsa 3 gündür geriliyor zaten,bugün hisse yoğun fonlar da çok ciddi eksi yazdı. SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GL1'de jale kadar düşmüş eksi %1.25
kendi adıma tek hatam, sürekli temkinli olalım dediğim halde başlangıçta düşündüğüm üçte bir oranı aşıp portföyümün yarısını buna ayırmam oldu. Vepster arkadaş ise sürekli ful girmek lazım deyip ortadan kayboldu. Bunlar bu tür ortamlarda normal. Zaten sayfanın altına gerekli uyarıyı yazıyorlar. Kimseden etkilenmemek lazım. Uygun şekilde pozisyonumu gözden geçireceğim
Hiç bir fonda olmadığı kadar Jale fonu incelendi burada. Elinde hangi senetten yüzde kaç bulunduğuna kadar bakıldı. "Kendi portföyüme bunların çoğunu almam" diyen arkadaşlar oldu hatta. %80 hisse senedi olan bir fonun riskli olduğu bir gerçek. Bu gerçek ortada iken, eksi yazınca her hangi bir arkadaşımızı suçlamak iyi niyet sayılmaz. Kimse kimseye zorla hisse senedi veya fon aldırmıyor sonuç olarak.
Hisse fonlara baktım da tcd değişken fon olmasına rağmen yaklaşık aynı yuzdede düşüş yaşamış nerdeyse. Bu da neyi gösteriyor hisse yüzdesi fazla doğal olarak yüksek riskli . Diğer değişken fonlar a bir bakın az kar yada az zarar yazmış . olay bu yani .
OBP sordum tık yok.
Sevinen de bir şey yazmadı...
Bir kaç kez söyledim yine yazayım.
Bu tip değişken ve hisse ağırlıklı fonlar tehlikelidir.
Belli bir yüzdeyi görüp büyük para ile gireceksin; karı gördün mü hemen daha risksiz bir yatırım aracına kayacaksın.
Sonra fonun fiyatını ve içeriğini takip edip gerekirse tekrar gireceksin.
Bu fonlara oynamaktan ziyade nispeten ucuz bir bıst 30 hissesi daha az riskli olur.
Sn jmk99 k.bakmayın atlamışım, ben almadım ismini duyduğumdan beri bu fonu takip ediyorum. GPG'nin eksi yazdığı gün artı getirmesi benim dikkatimi çekmişti. çok büyük oynaklık yok. Anladığım kadarıyla eksiye düşmeyi sevmiyorlar bu da defansif olmaya itiyor fonu. Düşüş zamanlarının da güzel yönetilmiş yükseliş zamanında da şahitlik edersem jaleden çok soğudum(Gpg nin mayıs ayında yaşanan düşüşü gibi bir düşüş olursa dayanamayabilirim. Ve jale bunun sinyallerini veriyor bence), jaleyi azaltıp buraya geçmeyi düşünmekteyim. Ayrıca yukarıda okuduğum mesajlar üzerine yazma gereği hissettim yarın öbür gün suçlama olur, yazdıklarım benim saçma düşüncelerimdir hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin kendi iradesindedir neyi alıp satacağı.
Genelde yatırımcı beklentisi hep yüksek pozitif getiri olduğu için fon negatif getirdiğinde bu tür söylemlerin olmasını normal karşılıyorum. Geçtiğimiz günlerde GPG içinde söz konusuydu bu tür söylemler. Herkes çok getirsin hiç götürmesin beklentisi içerisinde ama öyle bir yatırım aracı var mı bilmiyorum ben. Eğer bilen birisi varsa bizimlede paylaşırsa seviniriz.
Tabiki yükseliş de düşüş de olacak sonsuza kadar yükseliş olan bir enstrüman henüz yok. Açıkçası benim korkum 1 hafta sabit kalmasından ziyade koskoca 1 ayı pas geçmesi. Küçük yatırımcı psikolojisi ile ha döndü ha dönecek bu hafta iyi getirecek diyeceğiz ama iyi getirmeyecek kafadan 2-3 hafta geçmiş olacak. Sonra da buradan çıkılmaz diyeceğiz bir bakmışız koskoca 1 ay çöp. (bknz. GPG mayıs ayı performansı)
Dua edin ki borsa düşüşe devam etmesin dünkü düşüş ters oldu inş düşüş başlangıcı değildir altından bi ters haber çıkmaz toparlar düzeltme olarak kalır
Eskiden seans salonlarına biri gelirdi her aldığı hisse prim yapardı bu da insanın hırsını kazanma içgüdüsünü gıcıklardı açgözlülüğünü sonra en son boşaltılacak bir hisseyi vatandaşa kitler oradan giderlerdi burada kimsenin ne niyetle yazdığını bilemiyorsun iyi veya kötü kim kimdir ne değildir? Onun için gaza gelmemek dolmuşa binmemek lazım...
''Aracı kurum bazında işlemlerin analizi herif lakaplı büyük oyuncunun 95,000den 105,000e gelinirken aldığı pozisyonlardan son dört günde 650 milyon satış yaptığını gösteriyor.'' diye yazmış İş Yatırım.Hisse ağırlıklı fonlarda olan arkadaşların dikkatine !!!!
Deniz çağrı geldi, 21,20 fiyatı ile.