bu saatten sonra alabiliyorsa alsın.. alamayan çamur atmasın işkur işkurdur. nokta
Printable View
2018 sonlarına yazılanları okuyun burda 70 100 150 242 505 hareketlerinde olumsuz yorumlar yazıldı sonuclar ortada 3 yılda 58 kat deger kazanmıs
3 yılda ısctr ise 1 kat bile deger kazanamadığı gıbı fıyat ta %50deger kaybetmiş
Ogun 7bın tl ye 1 lot kurucu alan sun 410 bıntl
7bın tl 1000 lot ısctr alan suan
4900 tl
Isctr almak ıcın ilk once imtıyazlı ve kurucular ın imhası olması gerekir
Yanı ısctr nın bugun halkb den hıc bir farkı yok birinde ceza yuksek ceza gelme olasılığı
Isctr de yuksek bedel le kurucuların imhası
Imhada mahkeme ve bilirkişi raporuyla ısbank ın degerının %10 u kurucular a verilir
Kurucu hisse nedir arastır 1924 te sermaye neyse bugun de o bedelli bedelsiz sermaye artıramaz sın
Sahibinin rızası olmadan elinden alamazsın
Bu buyuklukte bir banka nın kurucu hisse ni almak ıcın ne kadar sermaye koyman gerek
Bıstte tum hısseler bir tarafa kurucu bir tarafa karsılastırma yanlıs varsa Baska kurucu dunya borsalarında bir arastır ama yok
4 arkadaş işyeri açmak için bir araya gelerek bir ana sözleşme yazıyor.bu ana sözleşme de 1.sahis da para çok sermayenin çoğunu koyar,bu isc .2ve 3 şahıs da az para var bunlar az para koyar bu b ve a. 4 şahıs züğürt ,beş parasız.arkadaslari lütfedip onuda ortak ederler,ona da kardan %10 verirler.derken şirket büyür dallanıp budaklanir.sermaye sahipleri züğürt ortağa giden %10 parayı çok görür ve 250 bin TL ile sınırlandirir alacağı parayı.zugurt ortakda 14 yıldır mahk
eme mahkeme dolanır durur.simdi siyasi destek de alarak son bir atak yapıp tüm isbankin ve iştiraklerinin %10 unu ister. Tablo bu.eger almayı becerirse belki buradan daha yukarı da çıkacaktır.siz buna inanıyorsunuz. Hisse deki yükseliş de sizi destekliyor.ne diyelim.gule güle harcayın. Bu bu topikteki son yazım.elinde isc olan birisi olarak isbank ortaklık yapısını anlamak için bir kaç yazı yazdım ama topikte aşırı tepki var. Herkes zafer sarhoşu olmuş.laf soyletmiyor.disardan bakınca gördüğüm para Kibir yapmış.hic hoş değil.
Herkes zafer sarhoşu olmuş nedir arkadaş senin üslubunda tavrında sıkıntı var, insanların belli hukuki dayanaklarla beklentileri var olur olmaz o ayrı zaman gösterir elbet
Sn.boran eleştiri yapmanız çok güzel tabi bu eleştiriler saygı çerçevesinde olsa her iki taraf için daha güzel olur.Konuya gelirsek eğer kurucu ve imtiyazlı hisseler imha olursa işctr’nin çok güzel fiyatlara gideceğini düşünüyorum.Ayrıca size bir soru sormak istiyorum madem sizin düşünceniz de bakarsak bu olaya Akbank’ın ve garanti bankasının kurucu hisseleri imha edip milyar dolar paraları harcamasının sebebi nedir onlar da iş bankası gibi bir kısıtlama getirseydi o hisseleri tutsaydı şu an garanti bankası borsanın lokamatif’i olabilir miydi ?
Bızım yayal kurdugumuz u sananlar olabılır bunu destekleyen adımlar var
Ozıncenın istifası işbanktan
Özıncenın vakfın basına gecmesı
Şişeyı tek catı altında toplaması
Hukumetın hisselerin haklarını ve yonetimını istemesi ile buralara geldi
Daha elle tutulur bir adım atılmadı
Bundan sonra fınasların bırlesmesı
İşbank in meclis gundemı ne gelmesi
Vasiyetin mecliste yerine getirilip getirilmedı Gine bakılır
Hatırlarsanız üst düzey bir hukumet yetkilisi vasıyet e gore odenmeyen 1 tl bile olsa gerekli duzenlemelerı yaparız odenmeyenlerı alırız demesınden ne anlam cıkıyor??
AK Partili üst düzey bir yönetici, Atatürk'ün vasiyetine aykırı olmayacak bir düzenleme için kapsamlı araştırma yaptıklarını belirterek, "TDK ve TTK'ya vasiyete rağmen aktarılmayan 1 lira bile olsa bu vasiyetnameye aykırı mıdır? Aykırıdır. Aktarılmayan paralara ne olduğunu, ne yapıldığını araştırıyoruz. Şu anda bu konuda alınmış siyasi bir karar yok. Siyasi karar ortaya çıktığında bir mevzuat düzenlemesi göreceksiniz" dedi.
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda alınan karar doğrultusunda İş Bankası'ndaki CHP tarafından hisselerle ilgili bir komisyon kurulurken, yapılacak düzenleme parti içinde de tartışılıyor.
Sayın Efe Kuzey ve Ali Kütahya güzel ve haklı noktalara değinmişler. Buradaki bunca kişi hayal dünyasında ama nedense sürekli medyada bununla ilgili haberler çıkıyor imtiyazlı hisseler 30-50 kat değerleniyor. Bir ev parasına hisse takasları oluyor. Emsali Kurucu hisse imhalarında milyon dolarlar ödenmiş ama Boran beyin örneğinde Kurucu hisseler parasız arkadaş hatrı için bunada bir sadak verelim diye örneklendiriliyor gerçekten garip.
Arkadaşlar bir söz vardır. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz artık bu dumanı geçti dağ alev aldı geliyor görmemek için ya kör ya da niyeti farklı olmak lazım. Ha dağ fare mi doğurur yoksa her sahibin hayatını sonsuza dek mi değiştirir göreceğiz. Yalnız şu var hakkı verilirse sahibi olanlar bambaşka platformlarda olur. Verilmezse bu süreç devam eder bunu devlet halletmese holdingleşmek isteyen banka halledecek mesele sadece zamanı olacaktır. Bu işin başındakilerde bu sürecin sonsuza dek sürmeyeceğini görüyorlar. Atatürk hisselerinin hakkı aranırken halkteki imtiyazlılarında hakkını vermesi gerektiğini biliyorlar. Göreceğiz önce Holding mi hareket edecek yoksa devlet mi?
Gidin samimiyetle oruç tutun, öbür dünya da tuttuğunuz oruçlar imha olunca akıl tutulması yasaticak servetiniz olucak zaten :)
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/i...hu-55564yy.htm
"Freni patlayarak yokuş aşağı inmekte olan AKP iktidarının kamyonu tahrip ederek ilerliyor. Nereye çarpıp, devrileceği belli değil. Halkla inatlaşmanın bedelini İstanbul'da 23 bin oydan 800 bini geçen fark ile ödeyen iktidar bu defa Atatürk'ün kurduğu Türk Tarih Kurumu Başkanlığına, Atatürk'ün katline fetva verenlerden İskilipli Atıf'a övgüler düzen birini getirdi. Ünlü (!) Ensar Vakfı yöneticisi. "Ensar Vakfı" denince akla hemen "Çocuklara cinsel istismar ve TÜRGEV'e milyon dolarlık bağış" geliyor. İktidarın İş Bankası hisselerine el koyma girişimi yasalara takılınca hisselerin gelirini ele geçirmek için Türk Tarih Kurumu yönetimi gelmiş olmalı.
Cumhuriyetin değerlerini tahrip ederek Cumhuriyetten intikam almak isteyenler, Cumhuriyetin kurup, inşa ettiği fabrikaları, tesisleri sattı. Atatürk'ün kurduğu Türk Hava Kurumunun içler acısı durumu ortada. Çocuk Esirgeme Kurumu da aynı. Sırada Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu mu var? İnsaf ya hu.."
Son anket calismalarina bakarsan CB korana mucadelesi sebebiyle guveni tazelemis oylari artmis (%54 civari olmasi lazim.) 2023 secimi akp için riskliydi ama bu surec akpyi guclendirdi. Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 2 gündür peş peşe haberler geliyor.
https://tele1.com.tr/ttk-ve-tdk-kuru...mi-var-156801/
"Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesiyle "Bu vasiyete göre; Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'na son 10 yılda aktarılan temettü geliri ne kadardır?" diye sorarken vasiyet kapsamında Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'na aktarılan toplam temettü geliri (anapara+faiz vb. gelirler)bugün itibariyle kaç TL olduğunu da sordu.
Sorduğu diğer bir soruda ise Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'na Türkiye İş Bankası'ndan, vasiyet gereği aktarılan temettü gelirlerinin kurum ihtiyaçları dışında kullanılamayacağı açıktır. Söz konusu temettü gelirleri hangi kalem giderler için kullanılmaktadır? Sorusuyla bu konuya açıklık getirilmesini istedi.
Koncuk, "TTK ve TDK kurum başkanlıklarına, Maliye Bakanlığınca, kurum gelirlerinin tek hazine hesabına aktarılması için bir baskı ya da talep var mıdır" diyerek sözlerini tamamladı."
Katılıyorum. Süreç ilerliyor iki taraftanda. Ayrıca az önce camların ayrılma hakkı fiyatları Kap'a düştü ve Spk'ya birleşme başvurusu yapılmasına yönelik yönetim kurulu kararı da yayınlandı.
Sanayi tarafında değerleme sonuçları açıklandı.. o konuya hakim arkadaşlar fiyat konusunda yorum yapabilir mi? Bu kısmın tamamlanması bile bankacılık tarafını olumlu etkileyecektir muhakkak.. yinede aynı şekilde herhangi bir devir olmadan bağımsız denetimden olursa fiyatlamanın ne olduğunu bilmek önemli olabilir.. teşekkürler..
Not: boran netas ile bu akla kara kdr farlı 😀
Şise grubu ayrılma hakkı fiyatları;
Anacm 4,46
Dencm 8,85
Sise 5,27
Soda 6,39
Trkcm 3,47
Şimdi sanayide birleşme ve holdingleşme süreci tamamlanıyor geriye kaldı finansallar. Bu işi ya devlet yapacak ya holding yapacak ama her türlü yapılacak bu ISKURlar imha olacak sorun ortadan kalkacak iki taraf içinde kazançlı olacak.
İşbankası sorunlu geçmişinden ve sıkıntılı kuruculardan kurtulup daha güçlü bir yapıya gelecek. Devletde bu sorunlu süreci çözüp mali olarakda rahatlayacak. Hayırlısı olsun güzel haberler gelmeye devam ama bu süreç bence böyle olacak. Durup durup birden çığ gibi gelecek dev kar kütlesi kopmadan öncede hafif bir titreme ve ufak bir iki parça düşer gibi olur sonra anlayamazsın bile bu kadar hızlı nasıl gelişti diye. Alıp süreçte elinde olan kazançlı olacak görünen o.
Abiler daha iyi bilenler vardir mutlaka . bu fiyatlar son 5 yillik borsa ortalamasinin uzerinde. Hatta son 5 yillik en yuksek seviyelerine yakin rakamlar. Son 1 yillin içinde en iyi rakamlar. Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maybach s600 12 milyon tl mi?!?!
Sn.mr.derebeyi..ben de bu kadar olacağını ummuyordum...google amca öyle diyor.:)
https://www.kamubulteni.com/bilim-ve...ri-h14365.html
Sıra meclis ve finansallarin birlesmesinde. Sonraki hamle holdingleşme. Holdinglesme oncesi kurucularin imhasi gerekir. Taşlar çoktan oynadi yerinden. Af yasasida gecti. Neden af yasasi cunku af yasasi ve isbankasi es zamanli ciktilar ortaya. Medyadada raslamissinizdir cogu zaman af mhp nin teklifiyle gelmistir hukumette ayni donemde isbankasinin hazineye gecmesini gundeme getirmisti. Chp anlamis olmaliki gelen buyuk yumrugun... isbankasi uyelerini degistirdi. Tdkttk mudurlerinin degistirilmesi manidar, yavas yavas yonetimde hazinenin sozunun gececegini dusunuyorum. Daha once yasanmis olan Ersin Ozincenin istifasi ve munzama gecmesi... Bunlar hepsi olacaklara işaret ediyor. Guzel gunler yakin Allah in izniyle. Sabirla beklemeye devam.
İş'ler yine aşağı bakıyorlar. Topiklerde sessiz..
Şöyle rahatlatıcı'da olsa bir haber gelsin artık.:Sad:
Yazıklar olsun, iş grubu resmen pişmanlık yaratıyor. Endeks düşüyor iş grubu düşüyor, endeks yükseliyor iş grubu yine düşüyor. Ömür törpüsü oldu mübarekler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Imtiyaz kagitlari iyice kendini salmaya başladı, bakalım sonu ne olacak, olay komediye döner hale geldi....
Akşam kap a düşen açıklama detayı ile ilgili bilgisi olan var mı ?
İKİNCİ BÖLÜM
Sermaye ve Hisse Senetleri
Sermaye Madde 5 - Şirket, Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre
kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş ve Sermaye Piyasası
Kurulu’nun 06.03.1997 tarih ve 2683 sayılı izni ile kayıtlı
sermaye sistemine geçmiştir. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı
10.000.000.000 (Onmilyar) Türk Lirası’dır.
Şirketin çıkarılmış sermayesi tamamen ödenmiş 4.500.000.000
(dörtmilyarbeşyüzmilyon) Türk Lirası olup, 1.000 Türk Liralık
kısmı her biri 1 Kuruş değerde A grubu paylardan, 29.000 Türk
Liralık kısmı her biri 1 Kuruş değerde B grubu paylardan ve
4.499.970.000 Türk Liralık kısmı da her biri 4 Kuruş değerdeki
C grubu paylardan oluşmaktadır.
Sermaye Piyasası Kurulu’nca verilen kayıtlı sermaye tavanı
izni, 2020-2024 yılları (5 yıl) için geçerlidir. 2024 yılı sonunda
verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılamamış olsa dahi, 2024
yılından sonra Yönetim Kurulu’nun sermaye artırım kararı
alabilmesi için; daha önce izin verilen tavan ya da yeni bir
tavan tutarı için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan izin almak
suretiyle Genel Kurul’dan beş yılı geçmemek üzere yeni bir
süre için yetki alması zorunludur. Söz konusu yetkinin
alınmaması durumunda Yönetim Kurulu kararıyla sermaye
artırımı yapılamaz.
Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat
hükümlerine uygun olarak, gerekli gördüğü zamanlarda kayıtlı
sermaye tavanına kadar nama yazılı paylar ihraç ederek,
çıkarılmış sermayeyi artırmaya yetkilidir.
Ancak, çıkarılan payların tamamı satılıp bedelleri tahsil
edilmedikçe yeni pay ihraç edilemez.
Şirketin bütün paylarının nakit karşılığında çıkarılması,
tamamının nama yazılı olması mecburidir
Bu arada son
birkaç günkü ISKUR hissesinde yoğun satıcı olması canımı sıkmadı değil. Niçin bu şekilde hareket ettiklerine bir anlam vermeye çalışıyorum açıkçası tam olarak mantıklı bir sebep bulamıyorum çünkü 400.000 tl'de alıcı var ve eşleşme olacakken önce 2 adet 400'de satıcı oldu sonra 1 tane daha 410'a satıcı geldi. Alıcıda hali ile kendini 380e çekti ve satmak isteyen bana gelsin nasılsa çok var elbet bir kuş bu kapana girere döndü. Satmak istiyorsan bile 400'de eşleşme varken 400e yazmazsın son saniye 399 yazar sen verirsin zaten. Sokakta bile sosyal mesafe var tezgah önüne yığılmanın anlamı ne hele ki ev parası değerinde bir hissede. Ben mantıklı bulamıyorum.
Olasılıklar;
1-Kötü niyetli satışlarla hisseyi baskılayıp panik ile meclise gelmeden birkaç tane daha ISKUR kapabilmek.
2-Satıcıların çok ihtiyacı var ve sıkıştılar acele ile veren ben olayım diyorlar. Bu durumda satıcı son dönemde yüksekten alan kişiler olmalı ki 380e vermediler maliyet hesabında orası pek kurtarmıyor ya da kar bırakmıyor.
3-Meclisin tatile girmesi ve Hükümetin sürecin ağır ve temkinli adımlarla yönetmesi bıkkınlık ve olmayacak endişesi yarattı ya da erken seçim vs olursa bu hükümet değişirse bu iş olmaz paniği yaşayanlar var.
4-Endeksde yabancı piyasalardan başlayan bir geri çekilme beklentisi var 83-75 bin düşecek diyenler var daha önceki düşüşte 250 gördü gene görür yüksekten satayım alttan yerine koyarım düşüncesi var.
Bununda riski çok 150 bin cebe para girsin diye milyonlar riske edilir mi meclise gelse ne yapacaksın.
Bu konuda satana bir şey denmiyor kapalı piyasa değilki sonuçta burası açık pazar parası olup spekülasyon yapan da var riske girip manipilasyon yapmaya çalışan da var. Kapalı bir oluşum olmadığı için tek tek satmayın satmadıkça çaresiz yükseltmeye çalışacaklar diyemiyoruz. Hayırlısı olsun demekten başka çare yok tek bildiğim çok sınırlı sayıda bu hisseden var ve çok büyük bir kısmı bu iş on yıllar sürse de satmayacak kişiler. Son sözüm bu satıcı yoğunluğu ve fiyatlar hiç hoşuma gitmedi.
Grupta fibonacci neden yazmiyor artik
Hayati yaziciyla nurettin caniklinin calismalarindan ne cikti acaba. Anayasaya takilmasi tek korkulariydi. Acaba bu sorunu aşabildilermi
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ailecek bazı zor durumlardan geçtik..
Süreçte bir sıkıntı yok..
Uzaktan takibe devam..
Sabırlı olan filmin sonunu görür..
Her gün bakılacak bir hisse değil..
Fişi çeken sonunu görür..
Kişisel görüşümdür..
ASLA YTD..YTD..
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi