Valla ben ilk son yazılarda tanıdım kendisini.Evet hakikaten bir müddet daha yazmazsa ilginç bir durum olur cidden.Şu vıop mıop anlamadım ki kalvin.Ne iştir, hakikaten dolar artsa azalsa o kadar kağıdı etkiler mi anlamadım gitti.
Printable View
Valla ben ilk son yazılarda tanıdım kendisini.Evet hakikaten bir müddet daha yazmazsa ilginç bir durum olur cidden.Şu vıop mıop anlamadım ki kalvin.Ne iştir, hakikaten dolar artsa azalsa o kadar kağıdı etkiler mi anlamadım gitti.
Şu an 0,80 - 0,81 de duruyor. 0,81'den 120 bin alım olsa 0,81-0,82 de günü kapatır. En azından seçim sonuçları piyasa için olumlu olursa zaten yükselir, olumsuz olursa da en azından 0,82'den düşecek. Daha az hasar alırız.
0,81 de 107 bin hisse kaldı. Onları da alan olursa bugün 0,81-0,82'den kapatırız
neyse biz dönelim asıl konumuza 10 ve 2 yıllıklar fena dağılmış bugun.güncel veri 217-218 lere çıkmıştır heralde bugün itibari ile.daha önümüzde 1 haftalık bir periyod var seçimlerde olumlu yansırsa piyasaya 2.çeyregi 1.çeyreğin üstünde kapatırız kanımca.
Yani isyat larimizi sattık diye kimse selam vermicekmi bize.
Çok uzak değil, balkonda oturuyorum.
Gidişata bakıyorum şimdilik.
Sormak istediğim şu.
Bir süredir komisyondan dolayı, isyattan (İş yatırım menkul değerler) ziraat yatirima geçtim.
Ziraat yatirimda akşam 18:00 den sonra (Öyle biliyorum) boşta kalan TRY paramı repoya bağlıyor.yani aynı viop taki gibi.
Ancak öğrenmek istediğim vioptaki oranlarla ayni mi bagliyorlar acaba.
Yani yaklaşık %17-18 gibi.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn boschyatirim, ziraatte t günü hisse aldığınızda hisse tutarını t+2 takasa kadar repo yapabiliyor musunuz. Syg/iyi pazarlar
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ben daha önce yazdım 3.90-4 aralığına gelmeden dolar, 160lara gelmeden altın almam. 3.50 hedefini de çok zor görüyorum. Ama olsa da fena olmaz [emoji2]
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Dolarda 3,50 den itibaren bir balon oluştu buna tramp faktörlerü sebep olmuştu sonra erken seçimin öne çekilmesi ve ekonomiye dışardan saldırıda eklenince balon büyüdü yoksa Amerika ile oluşan zıtlaşmalarda bile dolarda çok fazla bir yukarı hamle yoktu ne olduysa erken seçim kararı ndan sonra oldu aslında 2019a kadar yaya yaya gitmekti amaçları ama seçimler öne alınınca birden sdaldırdılar bunu herkez gördü.dediğim gibi 3,50 balonun şişirilmeye başladığı nokta.
Valla hocam bence 3.50'ler artık hayal ben 3.90-4 arasına gelince yüklü alırım. Bence balon 3.90 sonrası oluştu. 3.80-4.10 arası olması gereken yer.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
şimdi dönelim konumuza isyat ettiği zararları çıkaracak diye bekliyoruz ama, yakın zaman önce dolar yükseliş pozisyonu aldı. bu çok etkilemese bile keşke pozisyonunu değiştirmeseydi. Güvende kalacak diye işini bilmeyen çavuş hesabı :)
temmuz ayı içerisinde ohal kaldırılması ve bir seçimden ekonomi için en iyi sonucun çıkması coşkusuyla 10-15 gün faizlerin gerilemesi, doların gerilemesi ve borsanın 108.000 ' e kadar çıkması şaşırtıcı olmaz.
Popülist vaatler yerine getirilmeye başlar, merkez bankası bağımsızlığı sorgulanır ve daha bir çok şey.... sonra senaryo kaldığımız yerden devam eder.
piyasaya gösterilen balon 3,90 lardan itibaren başlamış olabilir ancak daha önceden spekülatif varlıkların alıma geçtiğini unutmamak gerek 3,90 lardan eline verip daha aşağılardan toplamak bu varlıkların piyasada yapmış olduğu hareketlerdir ve biz bunlara yabancı değiliz.herkez yatırımını kendi bilir bu benim yatırım anlayışım ve düşüncemdir.
Bu isctr ye ne olduğunu bilen var mı arkadaşlar isyatı da aşağı çektiler
.84 yazdık ama gitmedi. gideydi iyidi. :)
Valla sabah yüzde 5 yukarda idi .İşyatda ekran seyredenler bilir, işyatda günlük yüzde 5 yukarı falan yılda 5 6 kez olan işlerden .O manada kar da varsa satıp alttan alma denenebilirdi .Ama kendimden biliyorum ,bunlar işyat yatırımcısına ters işler tabi :))))))))
Repo yu ben yapmıyorum.sistem saat 15:00 te otomatik yapıyor.
Ben sadece oranları bilmiyorum, Onu merak ediyorum.
Sizin sorunuza cevap ise, hisse aldığımda emir gerçekleşirse tl varlığımdan miktar düşüyor.
Ancak t2 ye kadar o miktarida repo yapiyorlarmi araştırmadım bilmiyorum.
.85 yandı galiba sn.Serkan
Gecmi emir yazdınız.
Yok yanmadı .85
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tesekkurler cevabiniz icin Sn. boschyatirim
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 ve 10 yıllıklar 2 gündür fena arttı bizim günlük veride gene zarar yazdı tabi.
Bizimki yine 78 olmuş valla artık hiç alasım yok. 76 olmadan alım yapmayacağım. Gelirse ortalama düşürmek için toplarım.
dünkü vetiyi yazmamışım ( 217,158,548.39 // 1.352176 )
günlük veri ( 218,629,965.45 // 1.361338 ) artmış gözükmekte çünki akşama doğru on yıllıklar da düşüş gerçekleşti ve 2 yıllıklar az bir miktar artı yaptı. faizler geriledikçe karımız artıya dönecek,30 mart ta kesilen birinci çeyrek verisi 216,239,499.31 idi ve 5 milyon küsür kar yazdı, şuan 218 küsür biraz daha zorlasa 220-221 lerde 6 aylık bilançoda 10 mil yon karı yakalarız buda her bir çeyrekte 5 milyon kar öngörümüzün 2 çeyreği bazında doğrulanmış olucak,sene sonu için serkan ve hakem arkadasın 20 milyon kar gelme ihtimali öngörüsünü destekler niteliktedir.
geçmiş yılları kontrol ettiğimizde 2015 yılında 5.911.873 milyon kara ( 0,1870 ) temettü vermiş / 2016 yılında 19.192.930 milyon kara ( 0,1250 ) temettü vermiş. yani buna göre yapmış olduğu kar önemli gözükmüyor açıkçası,yoksa 2015 te 5 milyon kara 0,1870 vermezdi diye düşünüyorum yanılıyormuyum bilmiyorum.yapmıs olduğu kara göre işlem yapmış olsa 2017 yılında 25 milyon kar var ama 0,1870 verdi,5 milyon nerde 25 milyon nerde öyle değilmi. yani kısacası ne verir bilemiyorum spk nın temettü veren şirketler için temettü verimlilik oranı şartı olduğunu ve oranın da %20 olduğunu biliyorum.işyat hersene %20 vermiyor ancak temettü oranları incelendiğinde vermiş olduğu tüm yıllar toplamını %20 ye denk getirme çabası olduğunu görüyorum.bu bağlamda bu senede 0,1600 ile 0,1870 gibi bir oran karşımıza çıkabilir ( tekrar söylüyorum temettü verimlilik oranı açısından bunu düşünüyorum, bunun aşağısı verimliliği aşağı çekecektir ).birde 2017 yılında normalde 0,1600 gibi bir oran temettü verdi aslında ama yedek akçeden 0,1870 e tamamladı ve temettü verimlilik oranını 0,19 lara çekti 2017 den önce ise oran 0,17-18 gibi birşeymiş , buda benim bu düşüncemi yani oran düşüncemi kanıtlar nitelikte diye düşünüyorum.