Üstadım sizin portföy çok agresifti %100 TCD ile devam eden portföyde %10 düşüş ciddi bir rakamdır. Fakat %10-20 TCD ile devam eden portföy için %10'luk düşüsün etkisi %1-2'lere düşer. :)
Printable View
Kazanç ve kayıplara miktar olarak değil de, yüzdesel bakmak lazım. Sizin 26k kaybınız birileri için servet değerinde iken, bir diğeri için çerez olabilir. Sizin iki gecede 26k kaybettiğiniz ay, muhtemelen aylık %10 üzeri kazanç getirdi. Aylık bakmanın rasyonelliği de burada zaten. 2 uykusuz geceyi saymazsak...
Arkadaşlar dün saat 11.00 öğleden evvel iş bankası internet bankacılığından T+1 fon satışı verdim. Bugün 14.20 itibariyle hesaba para geçme diye bir şey olmadığı gibi fonlar portföyde görünüyor. İşlem detayında ise sat talimatı verdiğim belirtilmiş
üstadım sizi fazla karamsar gördüm. bloomberg'ten endekslere baktım hepsi artı görünüyor gibi. buyrun sizler de bakın, belki bizim ekran okuyucu eksileri yakalayamayıp hepsini artı okumuştur. bistteki endekslerin çoğunluğu artıysa yükseliş daha sağlıklı olmaz mı? ayrıca dolar ve faiz aşağı, borsa yukarı. bu da olumlu sayılmaz mı?
https://www.bloomberght.com/borsa/endeksler
Daha hangi fonun hangi endeksi takip ettiğini bilmiyor :kahkah:
Bugün tte elinde olanlar olarak yaşadık :rules:
borsa konusunda eğitim verenlerin kitaplarında en başta şu cümle yazar: "sizin ne düşündüğünüz değil, piyasaların ne düşündüğü önemli". bu yüzden kendi öngörülerimiz kadar piyasanın ne yöne gittiğine de bakarak nasibimizi aramalıyız. bir yıl önce dolar alanlar sürekli olarak, "görürsünüz, bu dolar fena patlayacak, şimdi böyle tutuyorlar ama bi patladımı kimse tutamaz" diyerek bekleyip dünyanın zararını ettiler. mantığımıza yatmasa dahi piyasanın gidişatını da göz ardı etmeden yolumuza devam edip olası trent değişikliklerinde ise durumu yeniden gözden geçirmek, en mantıklısı.
doğru söylüyorsunuz da buradaki ince nokta şu: piyasayla inatlaşmayacaksın. bir müddet bekledğin halde durum, beklentilerinin tersine işliyor, yok arkadaş bu benim dediğim gibi olacak diye yıllarca beklemeyeceksin, demek ki bi şekilde yanlış düşünmüşüm, piyasa farklı hareket ediyor, ben de azar azar piyasanın istikametinde pozisyon alıp kazanayım diyeceksin. burada da teknikçilerin trent noktaları baz alınabilir. ben doğal olarak bu işlerden anlamam ama aklı başında bir iki analisti dinlerim. borsada yabancılar nasıl hareket ediyorlar? pozisyonları artıyor mu azalıyor mu falan. borsamızın yüzde 65'i onların elindeyse onlar ne derse o olur. bu tür etmenleri de takip ederek mücadele ediyoruz, sonrası ya nasip zaten. yanlış karar da verebiliriz, hatasız kul olmaz, hatamla sev beni diye boşuna dememiş orhan baba. kendimizi de, dostlarımızı da hatalarımızla seveceğiz. bol kazançlar dileğiyle
dostum zaten bunları yazarken "siz daha çaylaksınız, benden ders alın" diye yazmadım. mart nisan gibiydi sanırım, doların hareketli olduğu zamanlar tuttum 5,70 civarı bütün paramla dolar aldım ve o ara trendi tutturmama rağmen 6,30 civarına kadar yükseldiği halde satamadım. halbuki 6 seviyesi, önemli bir seviyeydi. hiç değilse burayı aşağıya kırarken satmalıydım. sonrasında ise birkaç ay bekledikten sonra 5,70'ten aldığım doları 5,65'ten sattım. ne kadar güzel, ticaret dediğin böyle olur zaten:) ama ne olursa olsun 6,20'den satmadığım doları 5,65'ten hiç satmam deyip inat etseydim, inatla murat alınmaz olayını daha pahalıya öderdim. bazan bildiklerimizi "terzi kendi söküğünü dikemez" olayıyla uygulayamıyoruz. sorun burada, bol kazançlar dilerim
Su aralar pek ikisinin zamani degil belki, ama Ziraat bankası fonları TZT ve ZBK birleşmiş.
Bu bist koptu gidiyor...
Bizim icin iyi gibi gorunse de yarin hem cuma hem de bugunku hacimsiz yukselisin duzetlemesi olursa vay halimize...
tcd şikayet edenleri pişman edermi
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Estagfurullah hayrani ustadim. Siz de eksik olmayin.
Tahminimce aralik ayi da cok iyi gececek
Ocak ayina allah kerim diyelim...yalniz bu dolar beni cok korkutuyor. 5.85 ustune atarsa bizim icin cok kotu olur. Kisa vadede 6 yi gorur. O durumda ben de dahil herkes fon ve hisseden cikip dolara girer...
Tam tersi dolarin belini 5.65 e kirarlarsa 1 yil daha iflah olmaz biz de 1 yil boyunca fonda devam ederiz.
Döviz uzun vadeli azar azar da olsa yükseliş trendine girerse hangi fonlarda olmak gerekli sayın ustadlar?
Can %5 yapıyor tte bugün sen çıktın diye :kahkah:
vadeli işlemlerde yükseliş pozisyonundan dolayı bir haftadır ciddi atak yapamadı.Endeks aşağı salmaz ise daha yüksek bir oranda olabilir.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TPF nin getirisini şimdiden görmek mümkün mü?
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar bir iki gündür ppf deyim. Yalnız emin olamadığım hususu bankaya sordum. Net bir cevap veremediler gibi. Halen elimde olan ppf için hafta sonu için (cuma dahil 3 gün) getiri elde edecekmiyim. Bunun oranı internet şubesinde gün gün mü (cumartesi pazar) gösteriliyor. Eft limiti yetersiz olduğundan eft de yapamıyorum. Yoksa paranın bir kısmı orada boşuna bekleyecek. Fonda çok yeniyim kusura bakmayın.