15 ide geçerse artık burdan yürür gibi...
3Ç2023 açıklandığındaki bilanço geçen senekinden çok çok iyi gelirse kendimizi çok çok iyi yerlerde bulabiliriz.
Printable View
15 ide geçerse artık burdan yürür gibi...
3Ç2023 açıklandığındaki bilanço geçen senekinden çok çok iyi gelirse kendimizi çok çok iyi yerlerde bulabiliriz.
Oto parçacıları tavanda, haber falan mı var, biz de 15'i kırdık onların sayesinde.:) Azla yetinen bir grubuz burada, tavan mavan istemiyoruz.:kahkah:
İyi haftalar herkese.
Yatırımcı arkadaşlara selamlar.
Hisse dikkatimi çekti inceledim...rasyoları güzel ve ucuz kalmış.
Ben bu hissenin patronu olsam utanırım.Batık bir spor hissesi bile bundan daha yüksek piyasa değerine sahip.
Cemtaş enerji ye doğru gidiyor muyuz yoksa :) Kars'ta 32 MW enerji santrali kurulumu hayırlı olsun,2024 sonunu görürsek şirket enerjisinin yüzde 50 sinden fazlasını ges den karşılamayı planlıyor muş.İletisim kurmayı yavaş yavaş öğrenecekler sanırım :) yoksa Kocaer Çelik öğretecek herhalde onlara ...
Karstan o enerjiyi sirkete nasil getirecekler ya daha uzak bi yer bulamamislar mi kars da guneslenme orani ney neden kars acebA
Şirketimiz enerji maliyetlerinin yüksekliği, sürdürülebilirlik hedefleri çerçevesinde, karbon ayak izini azaltmak ve sürdürülebilir çevrenin korunmasına katkıda bulunmak amacıyla yenilenebilir enerji yatırımı yapılması kapsamında, 17/08/2023 tarih ve 2023/29 nolu Yönetim Kurulu kararıyla, Şirketimizin Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.ye yaptığı çağrı mektubu başvurusunun olumlu veya olumsuz sonuçlanacağının belirsizliği, arazinin satın alınması ve EPC sözleşmesinin çağrı mektubunun sonucuna bağlı olması, idari ve ekonomik risklerin Şirket'imiz dışındaki faktörlere bağlı olması, yapılacak bir duyurunun kamuyu yanıltma riski taşıması nedenleriyle, gerekli gizlilik önlemleri alınmak suretiyle SPK II-15.1 Sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "İçsel Bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesi" başlıklı 6. maddesi uyarınca bilgilerin ertelenmesi kararı alınmıştı.Bu kapsamda 17/08/2023 tarih ve 2023/29 nolu Yönetim Kurulu kararıyla Kars ilinde iki farklı santralde toplam 32 MWe kapasiteli arazi güneş enerjisi santrali kurulumu için Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye başvuru yapılmış, yaptığımız başvurunun teknik değerlendirmeleri olumlu sonuçlanmış ve bağlantıya çağrı mektubu ilgili dağıtım şirketi tarafından Şirketimize gönderilmiştir.Yapılacak yatırım Kars ilinde yer alan bir arazi üzerine kurulacak olup, 32 MWe kapasitesinde olacaktır. Arazi Güneş Enerjisi Santrali (GES) için Şirketimiz ile CW Enerji Mühendislik Ticaret A.Ş. arasında, arazi bedeli dahil olmak üzere KDV Hariç 30.939.077,75 USD (OtuzmilyondokuzyüzotuzdokuzbinyetmişyediAmerikanD olarıYetmişbeşCent) (Sözleşme imza tarihi itibariyle bu tutar, TCMB Döviz alış TL/USD kuru ile KDV hariç toplam 833.189.363,80 TL'dir.) tutarında sözleşme imzalanmış ve 3.093.907,77 USD (ÜçmilyondoksanüçbindokuzyüzyediAmerikanDolarıYetm işyedicent) tutarında avans ödemesi gerçekleştirilmiştir. Sözleşme gereğince 7.734.769,44 USD (YedimilyonyediyüzotuzdörtbinyediyüzaltmışdokuzAme rikanDolarıKırkdörtCent) tutarındaki kısmının ödemesi ise 15 gün içinde gerçekleşecektir. Proje ile ilgili teknik çalışmaların tamamlanmasına müteakiben "Yatırım Teşvik Belgesi" ne müracaat edilecektir.Mevcut çatı üstü GES tesisimiz ve yapılacak arazi GES yatırımının tamamlanması ile birlikte Şirketimizin mevcut elektrik tüketiminin yaklaşık % 50'sinden fazlasını karşılanacağı öngörülmektedir. Proje tahmini olarak 2024 yılı dördüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1198773
Detaylı açıklama bu şekilde, şirket tam gaz büyümeye odaklanmış durumda.
Hisseye de bir hareket getirmesi dileğiyle.
Sayın ayaz1353 ; Kars ta bulunan Aras elektrik dağıtım firmasıyla anlaşmışlar.Anladigim kadarıyla orada ürettiği enerjiyi Aras a satacak,kendi kullandığı firmayada o parayı ödeyecek . Muhtemelen fizibilite çalışması yaptıklarında Kars ı fiyat performans için uygun bulmuşlardır. Yaşlı kurt cemtaş ın bir bildiği vardır herhalde :)
Çelik üreticileri için Enerji toplam maliyetin yüzde 25 civarı diyorlar sosyal medya da...Belki de bu yatırımların devamı fırsat buldukça devam eder gibi bu ülkede 🙂 demekki bizim bursa da ki arsalar çok değerli ki orada kurmadilar :) 850 milyon TL lik yatırımla kesesin ağzını açtılar, temettüyü kısmazlar inşallah
Cw enerji bizden daha çok reklam yaptı ama :)
İnsanlar bu uğursuzdan o kadar soğumuş ki kimse bundan bahsetmiyor yatırım haberi Cw Enerji üzerinde yoğunlaştı yarın Cw Enerji tavan açar biz de kırmızı yakarsak hiç şaşırmam ne de olsa yıllardır yapmadığı rezillik kalmadı biz de hala ders çıkaramadık.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yapılan anlaşma şarttı hatta bana göre geç bile kalındı. Yarın bir gün bu firmanın ihracaat için elini güçlendirecek bu anlaşma.
Aynen, detaylı açıklamada karbon ayak izini azaltmak ve sürdürülebilir çevrenin korunmasına katkıda bulunmak demiş, yani yakın gelecekte bu tür yatırımları olmayan şirketlerin pazar bulma şansları da olmayacak, Cemts çatı GES yatırımını bitirmişti, şimdi de daha büyüğünü araziye kuracak.
Anlaşma yaptığı şirket de yabancı değil, ARASEDAŞ Çalık ve Kiler holding bünyesinde faaliyette, yapımca da CW enerji ayrıca Yatırım Teşvik paketine de başvuracak.
https://www.arasedas.com/
Cw Enerji açılışına bak %6.77 bu hırsızların açılışına bak %1.62
Bu rezil tahtacı yine yaptı yapacağını, tıpkı %400 bedelsiz açıkladığı gibi, Allah bildiği gibi yapsın, hiç habersiz bile bu fiyatlarda olmamalıydı.
Bir de efenim içten bilgi olmasın diye geç açıklamışmış da şuymuş buymuş da, aha da hissenin tepkisi sıfır çünkü yatırımcı girmiyor bu hisseye arkadaş.
Piyasada mimlendi insanlar bu dolandırıcılara bulaşmıyor, gelen boyunun ölçüsünü alıp gidiyor bir daha da bu tahtaya uğramıyor. Muhtemelen bugün de kırmızı kapatır. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temelci bir çok tanıdığım yatırımcı var, hep güzel şirket amaaaa dediler, ben de o da bir yere kadar diyordum ama yanılmışım, sonunda helalleşmeden çıkartacaklar.
2015 ten bu yana bu takip ediyorum. Dolandırıcı, masa sandalyeden ibaret şirketler gibi sığ tahtada biz ky avlıyorlar... Ky nin malını almak için harcadıkları zamanı, enerjiyi şirketi büyütmek için harcasalar şimdi çok başka bir Çemtaş olurdu ama adamların karakteri bu. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cemts hariç sektör çok hareketli, Egeen dün tavandı, bugün yine tavan hiç haber de yok, Kcaer sipariş aldı diye bugün tavan gördü, Bfren tavan, Jants aynı şekilde, Yksln bile 15 üstünde, Cemts milyarlık enerji yatırımı yapıyor hisse ekside.
Hadi dışarıdan kimse girmiyor hisseye peki içeriden satan kim, kötü bir haber mi var, hisse pahalı mı peki, hayır tabi ki, tersine iyi haber ve de hisse sektörün ucuzu.
Her kim hisseyi düşürerek nemalanıyorsa haram olsun, yatırımcının yüzü gülmesin diye her şey yapılıyor, ayıp yahu, bu haberle en az %5 ile 10 beklenirdi. Bugün de işini yaptın tahtacı, yatırımcı duasını aldın yine.
Bu tahtada dönen numaralar hiç bir yerde yok, her haber gönderdiklerinde aynı şey, kazaran selam vereni, hisseye gireni çatır çatır yemeden bırakmıyor.
Devre kesiciye girmeden rahatlamayacak rezil, kes de bitsin bu ızdırap, tabana vermezsen adam değilsin.
Sayın Bawer malumunuz cemtaş günlükcülerin beklentileri dışında hareket eder genelde ama ,tam bir uyuz hisse görüntüsü veriyor tabiki...temelli Kocaer le degistirtecek kendisini bu gidişle...
Firmaya toplam maliyet içerisinde enerjinin payını sordun,gelen cevabı sözlerle paylaşmak istedim.
"Öncelikle teşekkür ederiz. Üretim maliyetleri içinde enerjinin payı elektrik ve doğalgaz birim fiyatlarına bağlı olarak değişmektedir. 2023 yılı başlarında enerji birim fiyatları yüksek, daha sonraki aylarda enerji fiyatları geri gelmeye başladı. Bu nedenle çok değişkenlikler göstermektedir. 2023 yılına baktığımızda enerji maliyetleri toplam maliyet içindeki payı % 20 ile %12 arasında değişmektedir."
Bu hissede çok zaman harcadım hocam bu yüzden 1 liraya düşürse bile çıkmam, Kcaer de hep portföyümde zaten, onun kaynağı başka hisselerden karşıladım.
Dün de yazmıştık bu yatırımın yapılması sadece maliyet için değil ayn zamanda global müşterilerinin taleplerinden de kaynaklanıyor, zorunluluk yani.
Doğru diyorsunuz sayın Bawer, yeşil dönüşüm standartları için mecbur böyle şeylere :)
Aynen, Mercedes ve MAN gibi dünyanın en önemli markalarına hat kurmuş bir şirket Cemts, haliyle global markalara tedarik için gereken şartları da yerine getirmeleri lazım yoksa bu kadar yatırımı bir anda yapmazlardı, geri dönüşü fazlasıyla olacak zamanla.
Şirkette her şey yolunda gidiyor, sorun hissenin aynı paralelde hareket etmemesi, 15 üstünde kapanışlarla ivmelenir.
Ben pes edip geçen hafta portföyün yarısını sattım. Burada durmak zaman kaybettirdi. Tezgahı buraya kurmuşlar. Her daim ucuz şirket.Ama şirket iyi niyetli değil. 100 yüzyıl önceki piyasa şartlarında olduğu gibi yönetiliyor. Bir şeyler yapıyoruz ama rakipler duymasın söylemeyelim. Bunun da kılıfını bulmuşlar ve açıklamayı piyasa bozucu eylemler diyerek kapatıyorlar. Sanki çelik günyası çemtaşı izliyor. piyasa bozucu işlerden uzak duran ve müşterilerini düşünen şirket pandemi sırasında ve sonuna doğru üretim durdurma, yıllık izinler için kapatma, piyasa kötü olması nedenleriyle çat çat Kap ları gönderip taban yaptırmasını biliyordu. cimer e yazmıştım. Spk ya havale etmiş. Bakalım bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Bu kadar kötü niyetle yönetilen ve yatırımcısına düşman bir şirket görmedim. iş işten geçmiş kaç ay sonra kap haberi geliyor. kars ta ges kuruyor bunu yeşil enerji kılıfına uyduruyor. karsta üretilen ges elektriğinin fabrikanda ve üretim de kullanmadıktan sonra yeşil döüşüme katkısı nedir ki. bursa da dağıtıcı firma araselektrik mi bilmiyorum. Bence artık ges teki geleceği görüp yatırımın az olduğu karsa yatırım yaptılar.
Hakkınızda hayırlısı doktor, umarım girdiğin hissede açığını kapatırsın.
Bu hissede beklemek çok zordur, yatırımcının canını okuyorlar resmen, hele ki full olan varsa Allah yardımcıları olsun.
Dün mesela sektörden 5 tane tavan olan hisse varken, oto üretimi eylülde rekor kırmışken ve şirket büyük bir enerji yatırımı kararı almışken hisse %2 eksi kapattı, hisse prim yapmamış ki satsın piyasa, tahtacı hep az yukarıdan satıp aşağıdan yerine koymaya çalışıyor, günlerdir 15 görüp kapanışta altına getiriyor, sinekten yağ çıkartma peşinde.
Ne 15'miş arkadaş, geçerse kıyamet kopacak sanki, 14.99'dan döndürdü.
Hissede kala kala 3-5 yatırımcı kalmıştı onlar da terk etmeye başladı, doktor, Yıldız Tozu çıktı, Yolcuuu da azalttı, kaldım tek başıma, şimdi tek başına oynarsın sen tahtacı, kökünü kazıdın.
bu hissede çok güccük yatırımcı olsam da aylık alımlarla olmaya devam.
pes etmezsek bir kaç yıl daha biriktirip, sonrasına bakarız :hi:
Olur da bir gün bu şirket yönetimi değişir ve vicdanlı birileri yönetir o zaman bu hisse değerini bulur, valla benim için tek ihtimal bu kaldı, şirket iyi ama yönetim gereğini yapmayıp yatırımcısına değer vermiyor maalesef, bu sene için 20 altında olduğu sürece zarar benim için, hakımı da helal etmiyorum, yoksa ben de daha fazla çekemezdim bu rezilliği.
Biraz takibi bırakacağım, 15 üstüne gelinceye kadar en azından, adios.
Sn.bawer bazen bazi hisselere cok takili kaliyoruz.Mesela bende baska bir sirket icin ayni dusunceleri paylasiriyorum. Seneler gecti ayni hareketler ayni dalaga dümen donuyor.
Bazen uzaklasmak iyidir. Biraz sakinleyip gelmek lazim bazende gic takmamak lazim.
2S kuralina gore kesinlikle ederine gelecek.
Kalin saglicakla.
Sayın Bawer portfoyün yarısını sattım diye yazmıştım. Keşke hepsini satsaymışım. Bimas ta 15 günde hisse başı 30 tl kar yazdı. CEMTS da son 3 ayda fonların ciddi alımı olmuş. Satışlarda da diğer kısmından satışlar çok fazla olmuş. Yani benim gibi birçok küçük yatırımcı pes edip çıkmaya başlamış. Korkarım kasadaki nakit parayı GES e gömecekler. Çünkü şiket alengirli çalıştığından herşeyden haberimiz 6 ay sonra yada daha geç oluyor. Aslında halka arz olmuş ve SPK tarafından incelenen bir şirketin bu kadar büyük meblağlı projeleri yatırımcısına geç açıklaması doğru değildir. Belki CWENE açıklama yapacağım dediği için KAP açıklamasını gördük. Paraları tarlalara ve GES'e gömdüklerinden seneye temettü vermezseler de şaşırmam. Yada çok küçük sembolik bir miktar verebilirler. Piyasa değeri düştüğünden BİST 100 den de çıkarıldı. Teknik bakan arkadaşlar fincan-kulp görüntüsü oluştu diyorlar ve yükseleceğinden bahsediyorlar ama bu şirkette kazan-sap görüntüsü de olsa bir şey farketmiyor. Ges yatırımını Cwene +6 gibi karşılarken biz o günü eksilerde kapattık. Çok acımasız, aç gözlü bir tahta yapıcısı mevcut. Bakalım haftaya kalan kısmıda çıkayım diyorum. İnşallah hedeflerinize ulaşarak ve para kazanarak çıkarsınız.
Valla ben 13,40 stoplu, 17 hedefli olarak bekliyorum.
https://www.resimupload.org/images/2...da85724f15.png
Tabana çek oç biraz daha malı kaptır, sonsuza kadar düşür biz bekleriz.
Hisseyi nerdeyse tabana kadar bastılar yahu, sen de düş eyvallah ama %8 düşmek nedir arkadaş, bir daha %8 çıkmak için kaç gün veya ay geçecek, ne kadar yatırımcı dostu olduklarını bir kez daha ortaya koydu, piyasa bir tek bu hisseyi bu kadar paçavra ediyor her nedense, her gelen olumlu haber sonrası satış yiyor.
Can çıkar huy çıkmaz derler, paranın yenmeyen bir şey olduğunu ancak mezara girdikten sonra öğrenir bu tipler.:kahkah:
Çok doğru dediniz sn. Dandanakan, bu kadar ahlı paradan kimseye bir hayır gelmez, paramız pul olmasın diye koyduk bu şirkete ama en basit bir yatırım aracına koysaydık bundan daha iyidi, bu ayıp yeter.
Bu gün portföyü aselsan tuttu buna da müsait bir yerden abanırız biz de.:oleyo: