ABD den petrol ve doğalgaz alırsak ımf kapısı açılır.
hani şu dostum trumpın ticareti 75 milyara çıkartalım işi
Printable View
ABD den petrol ve doğalgaz alırsak ımf kapısı açılır.
hani şu dostum trumpın ticareti 75 milyara çıkartalım işi
Eğer olur da IMF'den mali yardım talep edilirse, kanımca yıllık GSMH'nın %10'u kadar bir meblağ yani kabaca 75 milyar dolar talep etmelidir TC (şahsi tahminimdir). "GSMH'ya oranla" aynen Almanya'nın önümüzdeki hafta tahvil satarak hazinesine aktaracağı ve ekonomiye pompalayacağı meblağ kadar.
neyse benim uykum geldi.
bugün de dünyayı batırdık.
yarın da kurtarırız.
iyi geceler
En büyüğü değil, ne büyükleri şunlar:
Güney Kore 1997 yılında 78 milyar dolar (2008 doları) aldı (1997'deki GSMH'sinin %15 i kadar)
İndonezya 1998 ve 1999 da 65 milyar dolar aldı (2008 doları) (1998-99 GSMH'sının %50'si kadar)
Brezilya 57 16 37 milyar dolar aldı (1998 2001 ve 2002 yıllarında), toplam 110 milyar dolar ediyor (2008 doları) (1998-2002 GSMH'sının %20'si kadar)
Arjantin 2019'da 50 milyar dolar aldı (GSMH'sının %11'i kadar)
Hem 2020 doları bazında (Arjantin hariç) hem de GSMH'lere oranla bu rakamlar TC nin muhtemelen talep edeceği 75 milyar dolardan yüksektir. Sonuçta da IMF'den talep edilmesi muhtemel kredi için GSMH'nin %10'u yani 75 milyar dolar makul gözüküyor.
https://www.youtube.com/watch?v=ISLezXwfU_4
ne denebilir ki .. en büyük dert şu ara hastalıkla mücadele kadar ,hastalığı yayma potansiyeli olanlarla mücadele etmek..her ülkede durum aynı ..olacak iş değil !
Günaydın Ortaklar. Bu kötü günlerin tez vakit bitmesi ümiti ile hepinize iyi pazarlar diliyorum.
İtalya 15 gün kritik yerler hariç ticareti durdurmuş.
Ekonomik ve sosyal yönden zor olsa da salgın görülen ülkelerdeki uygulamalardan da anlaşıldığı üzere sosyal izalosyonu tam anlamıyla uygulayan ülkeler daha çabuk kurtulacak,bunu sıkı tutmayip tedbirleri zamana yayanlar da uzun süre uğraşmak zorunda kalacak.
Insanları kurtarabilecek bir ihtimal de virüs ün mutasyon geçirip artık insanlarda hastalık yapma özelliğini kaybetmesi.Tabi bu bir olasılık ve temenni eğer olursa ilaç aşı vs. bütün çözümlerin en müthişi olur.
Ancak şu aşamada henüz böyle birşey olmadığı ve olması da sadece ihtimal olduğu için diğer önlemleri almaya devam edilmeli.
Yeni vakalarda %5'lik bir azalma var. Bakalim o 30K peak miydi, yoksa adamlarin testleri mi bitti.
Bill Gates'in pesine dustunuz yok forumda yaziyormus, yok orda yaziyormus. Adam Microsoft'un boardundan da ayrildi, hicbir bagi kalmadi sirket ile.
Yeni vakaların azalmasının sebebi karantinadır.
Diğer yandan İyileşme varsa ilaçta var.
Fakat iyileşme karışık kuruşuk kombine ilaç setiyle oluyorsa bunu her devletller ve insanlar bilmeli.
Çin bu konuda ne kadar şeffaf bilinmiyor.
İran ne kadar şeffaf bilinmiyor.
Bana göre, daha doğrusu dünyaya göre, en dogruya yakın İtalya geliyor
Rte.nın evden çıkmayın mesajını dinledim. izole edilmiş bir yerde promoterde ne yazılmıssa ona bakıp konuşma yapıyor. yani gözü yanlış tarafa bakıyor. birde kanada başbakanını izledim küçük fakiir evinin kapısının önüne çıkmış doğal olarak konuşuyor. içinden ne gelirse onu anlatıp güven veriyor halkına. bizimki ise 1 odada kendisini korumaya almış. göz kaymış bir vaziyette halka nasıl güven verecek acaba.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...arisi-5694199/
Fransa Almanya İngiltere şimdilik bir İtalya olmadı. Yada böyle söylemek için 3-4 gün daha beklemek gerekiyor. Çin gibi değiller, Çin de bir telefon operatörünün 8 milyon abonesi kayıp. Çin de tedbirler ve ölü sayısı örtüşmüyor. Geri zekalı Çin ölüm rakamını doğru söyleseydi dünya kesinlikle bu hale gelmezdi. 700 den kademeli 2 trilyon dolara fed 1 haftada neden geldi. İsrail %16 işsizlik açıklıyor hemde kısa bir sürede. Liderlerin sistemlerin para değerlerinin değişeceği cam gibi görünüyor. Avrupa bunu atlatır ama acısını çıkarır. Tüm ülkeleri bekleyen sistem yıllarca sürecek koalisyonlar olacaktır.
Açıklanan ekonomik paketler gerçekten çok büyük (bazıları GDP'nin10%'u) ancak etkisini değerlendirirken sadece ipin uzunluğuna bakmayı, kuyu da çok derin olabilir. Yani evet kağıt üzerinde ör. altın pozitif ama global bir deflasyon altının çok daha düşmesi demek olur. Şant manukyan.
Virüsün Çin’de belirmesinde gram altına döndük sonra bozduk, ama bu sürede altını her zaman izledik. Şimdi anomali güzel işliyor, şöyleki hisse hareketlerinde iyi bir kitle yakalandı, bunu ABD borsalarında görebiliyoruz. Virüsle altına saldırı başladı ve ons 1700 gördü sonra hızlı 1450 dolara geriledi, diğer bir kitle ise altında bekliyor. Hep 1700 gördü bize alım fırsatı verdi diyerek hemde buhran geliyor altın güvenli denildi. Kuyumcuda fiziki yok ve marj yüksek, mesela gram 315 lira kuyumcu 330 dan veriyor. Geldik en büyük anomaliye, para basılıyor ve dağıtılıyor, kraliyet İngiliz’i de basacağım de di. Parite ilk kez 1,07 altına geldi. Şuan dolar basıldığı İçin yatırımcı uzak kaldı. Bir süre daha uzak kalacak. Ama swap hareketleri kapatılsada üst akıl dolara şekil verecektir. BİST içinde küçük büyük çok yatırımcı plansız bir şekilde içeride kaldı, kapılar kapalı. Çıkış hızlanırsa tahvile yönelmez, altın almaz, geriye çok basılan ve ilgi görmeyen dolar kalıyor. Aklı başında yatırımcı bu para basımı hikayesinde dolar almaz. Küresel sermaye ise aklı başında yatırımcı zaten sevmez. Çok hızlı hareketlerin olacağı günler bizi bekliyor. Eliot teorisine göre BİST 96 bine gitmeli, 88 sonra 92 ile üçgen yapılmalı, 1-2 ay sonra ise eliot 72 gösteriyor. Eliot 96 verirse değerlendirmek bir fırsat görmek gerekir.
Çin 8 milyon aboneyi nasıl kaybetmiş yahu., olsa olsa kurallara uymadıkları için aboneliklerini kesmiştir.çin insanlarına iyi vatandaş notuyla baskı altına alıyor. Notu düşenler bir çok hakkı kaybediyor.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kıbrısa 72 milyon TL mücadele için para gönderen Suriye’de 10 yıldır savaş mağdurlarına el açan benim ülken, umarım bu krizden yaptığın iyiliklerin karşısını görerek çıkarsın. Şuan tek karşılık virüsün sende sınırlı kalamsı. Dualarımız seninle.
Tam tersi digital Çin daha keskin baskı yönünden. Herkesi digital izliyor. Ve herşey elektronik izleniyor.
Bende de öyle bir bilgi var , 8 milyon abone ilişkisi kesilmesi muhtemelen iptalle ilgilidir
2 milyara yakın nufus ölçekleri farklı
https://i.hizliresim.com/M8CzVv.png
Prof Yaranki nin fikrini tuttum ..hiç olmazsa infazı bekleyen mahkum modundan kurtuluruz
Eliotun beklediği 96 bini destekleyen bir grafik göndereceğim, ne kadar doğru bilmiyorum. 88-96 bin mi yoksa 82-88 bin mi bunun karşılığı onuda çözemedim. Yinede incelemek lazım.
Grafik s&p
Ahaber müthiş, Şuan yayında Suriye savaşının karşılığı virüs deniyor. Bu net bir söylem. Mülteci ve Avrupa’da ki gıda kuyruğu. Geçen gün 33 şehit haberimiz öncesinde esatın kaç askeri öldürüldü haberi gibi. Bu a haber boş yapmaz. Arkasından bir şey gelirse şaşırmamak lazım.
A haber dumanlı muhafazakarları uyandırmamak için sürekli kovana duman veriyor. Bir zamanların rusyasının pravdası. Rusçada pravda gerçek anlamındaymış.
Ortak,teori bazı kişilerce yanlış değerlendirilip varsayım gibi algılanıyor. Gerçekte ise teori nin kanun dan farkı pek yok.Yani bilimsel olarak doğru olarak kabul edilmiştir teori.
Elliot da her yerde teori olarak geçiyor. Bazıları kabul etmiyor elliot analizini.Peki bunun bir sağlaması, dogrulamasi var mıdır. Mesela bu analizi kullanan ve bilinen kişilerin tahminlerinde isabet veya yakınlık oranı gibi bir istatistik var mıdır?
Bilgi amaçlı soruyorum.
A haber açık ve aleni mültecilerin ahı virüs ile vücut buldu diyor. Olası develüasyona hazırlık yapıyor. 2 ay önce Çin virüsünde doğru Türkistan gösterildi servis edildi. Bunlar yanlış değil ama haber kanalı soyut değil somut ilerlemeli. O zaman bende Turgut özalı a haber zehirledi derim. Şuan haberlerde izlememiz gereken alınan önlemler olmalı belediyelerin yaptığı toplantılar çalışmalar olmalı mesela su elektrik kesilecek mi kaynak var mı, adam italyada 14 gün her yeri net şekilde kapattı.
Tepe ve dip peşinde değilsen, çok ciddi zaman sorunun yoksa bence 10 numara işliyor. Yanılma ihtimali 4-5 bin puan ama yakaladığı 20-30 bin puan. Bu teori sunumla ilgili yani sunan kişinin felsefi yanı güçlü olmalı, bu anlamda 1,5 yıldır yazmayan ama 2008 den bu güne çok şeyi gören ve bu son yaşanan olayları 2 yıl önce söyleyen DEVİR hoca kaliteli bir analist. Twitter de ise finansal tezler. Bu arkadaş 125 binden önce 105 binlerden 45 binleri 2-3 yılda gelebilir görüyordu.