6 bin dolarlık rapor ve de yahooda yayınlanmış...
bu rapor sayesinde uzun vade olan vadem ömürlük vadeye dönüşebilir..:)
Printable View
Google 10 milyar dolar microsoft 20 milyar dolar siber güvenliğe yatırım yapacak , Biden görüşmesi sonrası..
Google, Microsoft plan to spend billions on cybersecurity after meeting with Biden
https://www.cnbc.com/2021/08/25/goog...ith-biden.html
bir çok satın almalar da gelebilir tabi siber güvenlik sektöründe
Beyler boş laflar bunlar. Patron hırsız Ken isterse milyar dolar kazansinlar yedirmezler
2 haftada hisse yarıya geldi siber güvenlik sorunu kalmadi veya işler bitti diye mi yarıya indi? Hayır. Hırsızlar
Sayin lionnes,
Isterse 400 trilyon dolar harcansin. Kront'un satan urunu olmadikca bize 10 dolar gelmez.
Kront satis yapamiyor. 70 liralara kadar yukselmesinin nedeni baska bir beklentiydi. Artik o kalkti diye anliyorum. Bu saatten sonra ciromuz / karimiz neyse o.
Bu noktadab 15tl ye de gelse 105tl ye de ciksa sasirmam artik
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Helal olsun, sonunda KAP aciklamasi yapildi. Iceriginde bilmedigimiz bir sey olmasa da, ve ilk 6 ay karlilik bir anlam ifade etmediginden yuksek artis oranina deginmeleri yanlis yonlendirebileceginden itici olsa da, yine de tenezzul etmeleri bence onemliydi. Hani tenezzul bile etmiyorlar diyorduk ya..
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/960537
"Sayın Yatırımcılarımız,
Son zamanlarda hissemizde yaşanan fiyat hareketleri ile ilgili olarak yatırımcılarımızdan gelen yoğun mailler üzerine genel bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.
06.08.2021 tarihinde yayınlanan ara dönem konsolide finansal tablolarımızda da görüleceği üzere Şirketimiz 2021 yılının ilk yarısında satışlarında bir önceki yıla göre önemli ölçüde büyüme sağlamış ve net karlılığını da % 102 artırmıştır. Şirketimiz güçlü finansal yapısı ile faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde devam ettirmektedir. Hisselerimizin fiyatı Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul'un denetim ve gözetiminde genel ekonomik koşullar ve mevcut arz/talebe göre oluşmaktadır. Yatırımcılarımızın yatırım kararlarını etkileyebilecek tüm gelişmeler KAP üzerinden kamuoyu ile paylaşılmakta olup Şirketimizin kamuya açıklanmamış herhangi bir bilgisi bulunmamaktadır. Uzun vadeli menkul kıymetlerin alınıp satıldığı sermaye piyasalarında yatırımcılarımızın orta ve uzun vadeli hedeflerle yatırımlarını gerçekleştirmeleri daha uygun bir strateji olacaktır.
Saygılarımızla."
Ozellikle, son cumle " yatırımcılarımızın orta ve uzun vadeli hedeflerle yatırımlarını gerçekleştirmeleri daha uygun bir strateji olacaktır", ifadesi, uzun vade hedeflerde degisiklik olmadigini ima ediyor. Kisa vade hareketlerde ise elbet her sey olabilir. Benim anladigim bu.
Yatirim tavsiyesi degildir
Evet açıklama " acaba bilmedigimiz kötü birseyler mi var ?" havasını bozuyor en azindan. Panik satislarin azalmasini da sağlar. Ama benim görüşüm ; brutte dibi görmüştür artk diyip alim yapmak için veya maliyet düşürmek icin hala erken. Cekirge misali bir sure daha takilabilir. Caktirmadan hisse tavsiyesi de yapmışlar orta uzun vade:) Bu fiyatlardan mi onu da soyleselerdi bari.
Satış yapamadığını nerden biliyorsunuz? Dönem içi bilançolar gösterge değildir. Kront'un ürünlerinin ver parayı al ürünü şeklinde olmadığını biliyor musunuz?
70 liraya hangi beklentiyle gitmişti?1 liradan beri Kront takip ederim yükseliş ve düşüşlerin hep bir sebebi vardır. İçten bilgiyle yönetilen bir tahtadır. Ama 79 liraya gittiğinde hiçbir gelişme olmadı ve yanılmıyorsam bu bir ilkti. Sebebini biliyorsanız paylaşırsanız seviniriz.
Hesaplamalarda;
kron diğer telekom çözüm ürünleri yok..,
PAM dan yüzde 1 pazar payı hesaplaması ile yapıldı..
F/S =10 ( daha fazla da alınabilir bu oran bu tip şirketlerde hele hele siber güvenlik, digillaşme artıyorrken , ülkeler için stratejik önem kazanmışken vs F/S=15 veya F/S 20 bile alınabilir)
piyasa değeri 36 milyar tl piyasa değeri oluşur F/S=10a göre..
peki ..
Diğer telekom çözümlerini de hesaba katarsak ..
PAMd hedef 3 sene içinde minimum yüzde 1pazar payı ise , 4-5-6-7 sene sonra bu pazar pazar payı yüzde 2-3 olma hatta yüzde 5 olma ihtimali de çok yüksektir..
F/S nin daha yüksek olma ihtimali yüksektir..
dolayısıyla
piyasa değerinn 36 milyar tlnin 2-3-5 katı olma ihtimali vardır. ( VE.. sadece PAM hesaplaması bu diğer telekom çözümleri hariç)
daha buyuk bir satis basarisi gostermemis bir urunun, satmasi gerektigi varsayimin bence hatali.
Ben yarin kayincomla elektrikli araba sirketi kurdum ama hic satamadim desem, 10 yil sonra pazarin 1% i diye hayal kurabilir miyim?
Kront buyuk birkac satis yapsin sonra hayal kuralim. Suan 2006 yilinda bazi internet cafelerden daha az kar eden bir sirket.
Kabaca 4 yildir elimde var. Bir turlu saglam işler alamamasini üzüntüyle izliyorum
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
geçen sene konuşmasındda genel satış için ironsphere için 2 milyon dolar bunun yüzde 80ini PAM olduğunu söylenişti sayın Lütfi YEnel.. yani 1,6 milyon dolar PAM satışı .. yani pazar payının şu an yüzde 0,001 ini alıyor ve bu sadece ironsphere den geliyor
PAM pazarı 5,5 milyar dolar 2024 te... şu an 2,47 milyar dolar 2020nin
aynı pazar oranını korusa bile ironsphere pam satışları , otomatik olarak satışlar dolar bazlı 2 kat artacak 2024-2025 e kadar
aynı pazar payını korursa bile 2030 da sadece PAM dan 19 milyon dolar satış yapacak ve sadece irosphere PAM satışları bunlar.. ve sadece pazardan yüzde 0,001 yani yüzde 1 in onda biri kadar..
zirveden düşüş yüzde 58 oldu
raporda en önemli 3 nokta bana göre ...
1 - The number of cyber-attacks rose during the Covid-19 pandemic and the need to implement cyber-security solutions increased. This led to the growth of the global privileged access management solutions market.
2- yıllık PAM pazarının yüzde CAGR of 23.1% büyüme beklentisi..
3- Leading players of the global privileged access management solutions market analyzed in the research include Arcon, Balabit Corporation, Beyondtrust, Inc., Ca, Inc., Centrify Corporation, Cyberark Software Ltd, Hitachi ID System Inc., Iraje Software, Krontech, Inc., and Wallix are provided in this report.
https://finance.yahoo.com/news/privi...102400662.html
vadem daha önce uzun vade idi 3-4 seneydi şimdi ömürlük oldu bu rapor sayesinde Spek Bey...
Bu satışlar ne zaman bitecek
Çok ******** hisse çok.
Ek 27576
ŞU raporu full okuyabilsek çok iyi olacak 6 bin dolar versene Spek BEY okuyalım şu raporu full..
14 günlük deneme süresi üyelikte var kredi kartı bilgisi de istemiyor , acaba üye olup bedavaya okuyabilmiyiz 14 gün boyunca?
https://www.alliedmarketresearch.com/avenueTrial
aşağıda bu yazıyor..
Try Avenue for 14 days by signing up for free. The entire database of reports is at your disposal for the given duration, and you do not need to give credit card details or pay by any means for it. Once the free trial period expires, you can purchase the plan according to your requirements.
Interstellar filmini izledin mi Sayın Spek Bey?
ben çok severim uzayı ,teleskopla uzaya bakmayı ..
İlerde hedefim yatırımdan kazanacağım parayla güzel bir teleskop almak ...
yıldızlara gezegenlere bakmak..
uzayın derinliğine bakmak ..
ve öylece dünyanın ne kadar ufak olduğunu ve uzayın arasında önemsiz bir yer olduğunu her teleskopla baktığımda anlamak..
https://www.youtube.com/watch?v=8koo..._channel=KPeti
Patron ne güzel gecirdi bize... Onun ben a.g
Mng kargoya siber saldırı düzenlenmiş, onbinlerce bireysel ve kurumsal müşterinin verileri çalınmış.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
33 nedir ??
2022 ye göre
F/S= 3-5
Görünmeyen FK da =8-12 arası
PD/DD= hiç bir işe yaramaz bu tip yüksek brüt kar marjı ve yüksek arge ve pazarlama , yatrıım yapan yapan şirketlerde. Süs olarak kullanılır..
2024-2025 hesaplaması yaptım zaten daha önce..
hatta 2030 hesaplaması bile yaptım
özsermayesi 60 milyon..
her sene özsermayesi kadar yatırım arge ve pazarlama yapan şirket şu an .....
ve önümüzdeki senelerden sonra belki özsermayesinden daha fazla yatırım yapacak şirket olacak ..
Satışlarının ise yüzde 90 ını arge ve pazarlamaya yatırıma harcayan şirket şu an..
https://www.amazon.com.tr/Celestron-...7MVYX5VF&psc=1
şu teleskop mesela güzel
burda 65 binlira .. 21 işçi maaşı
amerika kanada fiyatı da 6 bindolar .... 3 işçi
maaşı..https://www.amazon.ca/Celestron-CGEM...07MVYX5VF?th=1
dedim ya ...
ve öylece dünyanın ne kadar ufak olduğunu ve uzayın arasında önemsiz bir yer olduğunu her teleskopla baktığımda anlamak..
Yabanci orani yuzde 3'e dusmus. O zaman bir tek Norvec Varlik Fonu mu kalmis oluyor yabancilardan.
YTD
2017 bilanço fiyatlamasına getirdin hisseyi..
yav 4 senede her şeye yüzde 100 den fazla zam geldi araba , peynir süt ekmek vs
buna zam yok mu? 30 lu fiyatlara mı satıyorsun hala Spek Efendi?
79,4 lira zirvesi olan yani o zamanki kurla 11,3 dolar olan zirvesinden , dolar bazlı düşüş yüze tam 66 oldu bugün...
3,86 dolara kadar düştü bugün .. şu an 4 dolar hisse
tl bazlı zirveden düşüş bugün tam yüzde 59,5 oldu
siber güvenlik ETF leri bütün haftayı artıda ve yeni rekorlarla kapattılar bugün de arttıdalar ve rekorlara devam
önmüzdeki dönemde , aylarda da yeni rekorlar bekliyorum ..
Biden dönemi , üstüne covid19 ile artan digitalleşme, siber güvenlik sektörü dönemi, demek..
MNG Kargo,
Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na (KVKK) yaptığı bildirimde,
kurumsal müşterilerine ait kişisel verilerin ele geçirildiğini, alıcılara ait ad, soyad, adres, telefon numarası bilgilerinin sızdırıldığını duyurdu.
Sızmanın 15 Ağustos'ta başladığı, 23 Ağustos'ta tespit edildiği kaydedildi.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...alindi-6584598
Sinoz Kozmetik'e siber saldırı
MNG Kargo'dan sonra bir siber saldırı haberi de Sinoz Kozmetik'ten geldi.
Saldırı sonucu ihlalden etkilenen kişi sayısının 1.35 milyon olduğu açıklandı.
Yapılan saldırıda şirketin müşteri ve potansiyel müşterilerine ait ad, soyad, e-posta ve mobil telefon bilgileri hackerlar tarafından ele geçirildi.
https://www.ntv.com.tr/turkiye/sinoz...80eTvvmUgHaA4g
Siber yatırımlar salgınla hızlandı
Bu dönemde teknoloji ve siber güvenlik yatırımlarının hız kazandığını anlatan genel müdür,
“Dijital dönüşüm, buluta hızlı geçiş, kişisel haklar, sadece günümüzün değil, geleceğin de gündem maddesi olacak†diyor.
Önümüzdeki dönemde siber güvenlik sektörünün nasıl gelişeceğini düşünüyorsunuz?
Son dönemde hem üretilen veri miktarının çok yüksek seviyelere çıkması hem bu verinin işlenmesiyle çok önemli değerler yaratabilmesi her türlü veriyi saldırganların hedefine koydu.
Bu kadar hızlı değişim ve büyüme de birçok kurumun maalesef hedef olmasına ve önemli veri sızıntılarına sebep oldu.
Hem kişisel hem kurumsal veri güvenliği problemlerinin artarak devam edeceğini öngörüyoruz.
Böyle bir ortamda tabii ki siber güvenlik sektörünün önemi ve büyüklüğü giderek artacak.
https://www.capital.com.tr/is-dunyas...ginla-hizlandi
inadına araştırmaya , paylaşım yapmaya devammm...
CEO lar bak ne düşünüyorlarmış...
SİBER GÜVENLİK VE KAPSAYICILIK ÜST SIRALARA TAŞINDI
Pandeminin üst sıralara taşıdığı bir başka konu ise siber güvenlik.
Özellikle uzaktan ve hibrit çalışma yöntemleri, şirketleri siber saldırılara karşı daha kırılgan hale getirdi.
Araştırmada CEOâ€â•ların yüzde 94â€â•ü siber güvenliğin gündemlerinin ilk sırasında yer almaya devam ettiğini söylüyor.
https://www.haberturk.com/ceolar-gel...173984-ekonomi
27 ağustos 2021 ..
hisse fiyatı 33,44 tl ..
o değilde koskaca Lütfi Bey şirketin herşeyini bilen, şirketi kuran , boşuna risk almış zamanına 4 sene önce 12,60 tlden dan 2017de hisse aldığında ...
vadeli ya da dolar alsaydı aynı parayı kazanacaktı sıfır riskle hemde öyle değil mi SPek BEy..
Lütfi Bey de hiç bir şey bilmiyormuş, sen herşeyi biliyorsun ama Spek BEy..
.
Sen zaten herkesten zekisin zeka fışkırıyor senden maşşlah nazar değmesin Spek Bey sana
Not:yukarda yazılanlar yüksek derecede ironi içerir
3 sene içinde, PAM çözümü dışındaki diğer 5 ürünün toplam cirosu ne kadar olur acaba..
1-Single Monitor
2-Marta AAA
3-CG-Logger
4-Quality Assurance
5-Secure Cloud Wi-Fi
eee bu kadar arge pazarlama ( yatırım ) sadece PAM ürünü için yapılmıyordur herhalde..
arge faaliyetleri sayfa 31 https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/910663
hep PAM mı konuşacağız?
Merhaba arkadaslar,
Kendi ruh sagligim ve is yerimde aldigim maasin karsiligini verebilmek icin bir karar aldim. Bundan sonra, buyuk ihtimal bir kac ay, hisse hareketlerine ve foruma bakmamayi dusunuyorum. Yani eger uzuncu isem, yani satmayacaksam, bakmak sacma. Hem de hissede operasyon oldugu gayet acik, yani psikoloji bozmaya calisan birileri var, bunu bile bile psikolojini bozmaya calisanlara zemin hazirlamak komik. Kendi eline gore hisse hareketini yorumlayanlarin senaryolarini okumak da yormaktan ve uzmekten baska bir sey yapmiyor.
Uzun vade bakildiginda, hisse 2 sene once 9 liralardaydi, gecen sene 20 kusurlerde, simdi ise 30. Belki bir operasyon yedik, haketmedigi 60li rakamlari gordu. O bilancoyu haketmiyor tabi. Ama siber guvenlige olan ciddi talep, yazilimda hizli sicramalar olusturabilir, ustune satin alma ve ortakliklar olayi farkli boyutlara tasiyabilir, su an bu gerceklesmemis olsa da, her an gerceklesme ihtimalinin olabilmesi beni burada tuttu. Ha, o sicramalardan kucuk birini daha yapsaydi, ben de risk dagitma yonune gidecektim, nasip.
Elinde hisse olan biri olarak, benim, hareketleri, cok ciddi dokmece hareketi olarak algilayip bunun asiri yuksek beklentiden kaynaklaniyor olmasini istemem gayet normal. Elinde hisse olmayan da, kacirmis oldugu, zamaninda vahlandigi hisseye daha asagilardan girme planlari yapmasi da normal. Isteklerimizi burada carpistirmanin manasi yok. Kimsenin elinde bilgi yok, yani bilgilerimizi paylasmiyoruz, isteklerimizi dile getiriyoruz bu aralar burada.
Tahmin ediyorum, bu surec icerisinde sadece arada bir KAPa haber var mi diye bakacagim, bir de Linked'inde yeni blog yayinladiklarinda okuyacagimdir.
Hepinize saglik dolu gunler dilerim. Insallah bu sene yillik bilanco gercekten iyi gelir ve hisse kendi dinamikleri ile saglam adimlarla ilerler.
Iyi haberlerde tekrar gorusmek dilegiyle..
Yatirim tavsiyesi degildir.
https://www.pressrelease.cc/2021/01/...and-forecasts/
The global privileged access management (PAM) solutions market was valued at USD 1689.72 million in 2019; it is expected to reach USD 12,067.50 Million by 2026, recording a CAGR of 32.67% during the forecast period, 2020–2026.
PAM pazarında yıllık yüzde tam 32,67 büyüme bekleniyor bu raporda ...
bir de şehir efsanesi var ..
yok ky dökmek için yok küçük yatırımcı istemiyor tahtacı falan..
hepsi hikaye bana göre boyle yüksek hedefleri ve geleceği olan sektörde bunlar şehir efsanesidir bana göre..
79-32 .. bu büyük düşüşte ise Spek Beyin amacı ky değil başkalarıydı bence...
Gidecek olan hisse gider.. ne ky ya bakar ne de başka bi şeye ..
bu rapor PAM pazarında yıllık yüzde 32,67 dolar bazlı büyüme beklliyor , diğer rapor ise yüzde23,1 ..
ben ikisinin ortalamasını alıyorum ...
32,67+23,1 bölü 2 den yıllık yüzde 27,88 çıkıyor :)
Ek 27591Ek 27592
https://www.hizliresim.com/l85aewm
https://www.hizliresim.com/8faw070
it is expected to reach USD 12,067.50 Million by 2026...
ilk raporda yıllık yüzde 32,67 büyüme beklenen raporda 2026 da yıllık 12,067 milyar dolar olacak deniliyor PAM pazarı , 2030da ise hesabıma göre 36,5 milyar dolar olacak PAM pazarı , eğer yıllık yüzde 32,67 büyüme olursa..
Diğer rapor , yıllık yüzde 23,1 büyüme bekleyen raporda , 2030 da 19,7 milyar dolar olacak PAm pazarı deniliyor..
2025-2030 da usdtry ne olur ... 2025 te yıllık yüzde 10 artış enflasyo ortalaması ile
usdtry =11-12 , 2030 da ortalama usdtry= 18 -19 olur diye tahmin ediyorum
amerika adalet bakanlığı da siber güvenlik diyor yeni nesil savcı ve avukatlar yetiştirecek ...
adı da var ... Cyber Fellowship
Today, Deputy Attorney General Lisa Monaco announced the creation of a new Cyber Fellowship program, designed to develop a new generation of prosecutors and attorneys equipped to handle emerging national security threats.
Bugün, Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, ortaya çıkan ulusal güvenlik tehditleriyle başa çıkmak için donatılmış yeni nesil savcılar ve avukatlar geliştirmek için tasarlanmış yeni bir Siber Burs programı oluşturulduğunu duyurdu.
today, Deputy Attorney General Monaco is announcing a new 3-year Cyber Fellowship that will give new attorneys experience combatting national security and criminal cyber threats while rotating through the Criminal Division, NSD, and US Attorneys’ Offices.
https://twitter.com/Susan_Hennessey/...44417630269440
https://www.justice.gov/opa/pr/deput...lows-positions
iki raporun ortalaması... 2025 te PAM pazarı 7 milyar dolar civarı.. 2030 da ise
28 milyar dolar ..
2025 yüzde PAM pazarının yüzde 1 inin alsa kron (yüzde 1 minimum hedef bu sayın Lütfi Yenel oyle söylemişti ) 7 milyar doların yüzde 1 .. 70 milyon dolar ...
usd try 2025 te 11-12 hesaplamşıtım yukarda burda da 770 -840 milyon tl satış yapar..
F/S= 10 alırsak ( daha fazla da alaibiliriz) 2025 e göre bu hesaba göre yapılan satışları ve şu anki piyasa değerini alırsak ,
F/S= 0,6 çıkar
F/S= 10 olması için..
0,6 çarpı 17 = 10,2 F/S =10,2
2030da pazarın yüzde 1 ini alsa kron ... 28 milyar dolardan 280 milyon dolar yapar..
usdtryyi 2030 18-19 hesaplamıştım yukarda burdan da 2030 5 milyar 40 milyon tl satış yapar..
2030 a kadar pazarın değil yüzde 1 inin belki 2-3-5 ini alma ihtimali bile var..
F/S= 10 alırsak ( daha fazla da alaibiliriz) 2030 e göre bu hesaba göre yapılan satışları ve şu anki piyasa değerini alırsak,
F/S= 0,09 çıkar
F/S= 10 olması için..
0,09 çarpı 112= 10,8 F/S= 10,8
NOT: PD/DD büt tip şirketlerde süs olarak işlev görür sebebi yüksek brüt kar marjına rağmen harcana yükek arge vr pazarlama sebebiyle , şirketin büyüme aşamasında kar oluşamaması..
FK hesaplamsı ise bir nebze olsun düşünelebilir ancak o da yüksek brüt kar marjına rağmen harcana yükek arge ve pazarlama ( satışarıın yüzde 90 ı) sebebiyle , şirketin büyüme aşamasında kar oluşamaması sebebiyle bu tip şirket için artık süs olmuştur benim için...
yav yeter PAM PAM PAM .. biraz da bunları konuşalım satışlar ne olur bunların ilerde?
1-Single Monitor
2-Marta AAA
3-CG-Logger
4-Quality Assurance
5-Secure Cloud Wi-Fi
eee burdan gelecek olan satışlar da olacak...
ekstra hesabı da herkes kendi yapsın bi zahmet ..
benden bu kadar :)