Topluluk paydaş kapitalizm belgesini yayınlayarak bu yılı seferberlik yılı ilan etmiş. Sahiden. Içim almadığı için okuyamadım. Bakin seferberlik.varsa sefer görev emri de vardır. Bakalım paydaş kapitalizminin içinden spagetti western çıkacak mı:)
Printable View
Topluluk paydaş kapitalizm belgesini yayınlayarak bu yılı seferberlik yılı ilan etmiş. Sahiden. Içim almadığı için okuyamadım. Bakin seferberlik.varsa sefer görev emri de vardır. Bakalım paydaş kapitalizminin içinden spagetti western çıkacak mı:)
For a fist full of ecilc shares.
Bir avuç eczacı hissesi için .
Bu hafta askı öncesi hissenin durumu 'çıkar çıkmaz çakan takım' olmaya çok müsait buradaki "çakma" kısmı hızla alevlenmek, tutuşturmak, sonuca gitmek anlamında.
Fakat bizim pehlivan/kovboy aynı zamanda bir zevk erteleme üstadıdır. Hem kovboy, hem bir pehlivan hem de tao üstadıdır.
Bakalım yine zevkini erteleyecek mi? yoksa ortamı bir güzel alevlendirecek, şenlendirecek mi??
Diklense de , bi türlü tam dik duramıyor , o yüzden bu Tao işlerine giriyor bugün netleştim.
Konuyu üreme sağlığından kurtaralım. Eğer yapabilirse bu imar sonucunu Tazmanya canavarı gibi yemeye hazırlanıyor olabilir. Bu işin sonu ya Bezginin öngördüğü gibi western gibi bitecek ya da spekülatörün paşa gönlü ne zaman uygun görürse muhtemelen piyasaya ters beta'li bir zamanda ne is görecekse görecek. Zamanını bilemiyoruz yani..iki durumdan biri olacak
Vayy Tazman. Hosssgeldin.
Esan altın madeni 80 milyar $ değerinde altın buldu söylentileri var bilginiz varmı balon habermi ,söylentinin olduğu dk larda hareket başladı
Nerde twitter da mi oldu bu spekülasyon.
evet tw da
Buldum haberi niyet ve temenniler
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, altın ve gümüş madenciliğinin Türkiye ekonomisi için elzem olduğunu aktararak, "Çanakkale bölgesinde tahminlere göre 80 ila 100 milyar dolarlık değere sahip altın madeni yatıyor" dedi.
Yalannnnnn.
Bu iki hissenin fazladan palavraya ihtiyacı yok. Elindeki hikayeler herkese yeter.
Tazman spekülatör fyatı bir tur daha geri getirirse kendisine " seni lapacı, seni yıkamacı yağlamacı" diye tezahurat yapacağım :)
Twitter ahaliside hemen gazlamış spekülasyon fırsatı buldunmu ver gazi coşkuyu modundalar bu twitter cephesi.
Esan Lapseki'deki madenden çekildi. O bölgede bulunan Nurol'a bıraktı. Anlaşmanın şartları nedir bilmiyoruz.Yav diyelim ki 30 yılda Çanakkale'den 80 milyar dolarlık altın çıkarttın. Bunun yarısı masraf kalan 40 milyar dolar değer mi bütün kazdağlarını yok etmeye. 30 uılda anca alırsın onu da. Sanayi bakanı yüksek teknoloji üretimi ile ilgilensin. Yağma ve ilkel birikimle değil. Çare orda çünkü.
Sn. Noreply haklıdır. Eczacılarda hikaye dolu. Her tarafı beklenti. Değil hikaye nehir roman çıkar. Ek bir hikayeye ihtiyacı yok. Varolanlar fiyatlansın, bütün isteğimiz budur.
Twittera bakıp gelen olursa Tazmanya canavarı gelenleri uyluk kemiklerine kadar yer. Zaten mübarek iş üstündeydi, altın tevaturu üstüne geldi. Benim için fark eden bir şey olmadi. Köprü yapmayı düşündüğüm hisseler daha önce hareketlendigi için pariteler değişmedi. Gördüm mu tazman efendi, biz sana yardımcı olacağız da sen ne olduğunun farkında olamıyorsun.
Evet, bütün numara diğer hisseler ile olan paritesi ilacın. Eğer bizden almak istiyorsa bize ciddi bir hisse değişim imkanı sunmalı patron. Hem de hemen. Yoksa hep beraber kalırız, bizden kurtulmaz. Yap atağını çek 50 ye bak nasıl gidiyoruz. Ama şimdi. Endeks 6000 olunca o fiyatı göstermişsin bir faydası olmaz. Evet sayın patron BİZE BAŞKA HİSSELERE GEÇİŞ İMKANI SUN MEMNUN EDİCİ BİR PARİTEYLE, AL ŞİKETİNİ BAŞINA ÇAL.
Tazman iyi çalışıyor. Daha önce söylediğim gibi hedeflediğim pariteleri yakalarsam birazını indirip kendisini memnun edeceğim.
İlk hedeflediğim pariteler Sahol için %75-80 arası İş C için de 3-3,5 arasıdır.
Şişecam, Tekfen vb hedeflerim de var ama Tekfen'in durumu biraz süphelidir, Şişecam ise eğer kaçmazsa %80 pariteden bakarım.
Niyetim gitmek yani, büsbütün olmasa da.
Hedef paritelere banka/holding tarafında yaklaşıyoruz. Tabi tazman pit stop yapmaya karar vermezse :)
ecilc market cap. 10.683.000.000
eczyt market cap. 8.550.000.000
Yatırım holding tamamen ellerinde olduğu için neşelenmek için bile olsa üç haneli rakamı gösterebilirler. Yani serbest uçuşa geçebilir. Sadece histir, hislerle yatırım tavsiyesi olmaz.
Yatırım /ilaç paritesini 4.9 lardan 6 lara çekmeye başladı , bunun için ayni oyunu oynuyor aksama kadar ilaç az aşağıda yatırıma yakin tutarken son 15 , 20 dk da birden ilacı aşağı basıp yatırımı tutarken dengeyi bozuyor , benim için bu parite önemli ilacın su bu fiyattan aşağı olması olmaması zaten aslında bu parite mantığına bağlı dışarıda hisse karşılaştırması reel olmayabilir ama bu ic içe geçmiş şirketler için böyle değil bu tarz can sıkıcı .Ayrıca bilançolar da boyle mi fiyatlanacak bakacağız.
Size bir kolaylık. Pariteyi 3,5 gibi okuyun..Tabii bu pariteye gelmesi hisseler üzerindeki oyunlar bittiğinde olur. Büyük bir olasılıkla bu pariteyi bir yerde satmak zorunda kalanlar goremeyeceklerdir
Gerçek anlam da yatırım/ ecilc paritesini 2,5 olarak biliyorum ve öyle de kabul ediyorum.Hayal edelim ki Yatırım 100 TL olacak olursa ilerde, ecilc 40 TL olmalıdır.
Yatırım tavsiyesi degildir. Her zaman için son karar hür iradenizle sizlerin olmalıdır. SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Parite bozulmadan,dogal ortamda:
20 nisan 2020 de yatırım 9,62, ilaç 4,51 kapanış yapmış 9,62/4,51=2,13
Biz yinede vicdanlı davranmak adına bu pariteyi 2,5 kabul edelim.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mantıklı olan hissede hikayenin daha olgun aşamalarını beklemektir, katılırım. Beklerken daha güven veren hisselere geçme yönündeki dürtüleri kapatabilirseniz tabii
Mutsuz spekulator sendromu mu?? Bir olasılıkla, evet. Sabit hissedarları yerinden oynatamamış olabilir, hisseye yeterince ilgi toplayamamış olabilir. Pekiyi spekulator spekülasyondan vazgeçer mı? Işte bunu hiç sanmıyorum, vazgeçtiği gün kendisi de bizim gibi uzun vadeli yatırımcı olur. Bu fiyatlardan uzun vadeli yatırımcı olmak iyidir, daha iyisi de olabilir:)
Cezacilar , cezalıları daha da cezalandırma pesinde bu nedenle cezayı arttırma derdine düşmüş .
Bilen bilir zaten, bilmeyen de öğrenmiştir. Şimdi piyasa değerinin geldiği nokta 570 milyon dolar civarıdır. Bu seviye arada bir yer, fiyatın dengelenebilecegi bir seviye değil.. Bakalım ne yapar?? Kötü şeyler yaparsa biz de ne yapan :) deriz.
Yatırım holding'i yakın bir vadede 100 liranın üstüne atacaklar. Yatırım tavsiyesi olmayıp kuru iddiadır.. Gazozuna iddiaya varım.
2 gündür yazan çizen çoğaldı burada bu gün mala çakacakları belliydi bu bana bir referans oldu asla yatırım tavsiyesi değildir
1 hafta ile 2 ay arası.. 60 günlük bir şey. Iyi mi..
Yatırıma çok hakimler. İstediklerinde 1 haftada rahat çekerler 100 tl üstüne. Bu çok basit bir şey onlar için. Ellerinde toplu. İsterseler 200 e de rahat çekerler. Bir engel yok. KY yok pek fazla. Yeterki istesinler..
İsteseler İlacı da uçururlar. Burada da tahtaya çok hakimler. Ama tek engel bizim gibi süfli adamlar bu hisselere dadanmış. Almış yatmış. Kıpırdamıyor. Satmıyor. Ve bu süfli adamların beklentisi yüksek. O yüzden hisse gitmiyor. Biz olmasak işler basit.Uçururlardı.
Gazozcular gazozu köpürtmek istiyorsanız bir gazozcuya gidin burada insanlar zaten daraldığı kadar daralmıs asla yatırim tavsiyesi değildir