Merkez bankasının haftalık yabancı para çıkışı açıklaması linki olan var mı?
Orada çıkış net belli oluyor.
Printable View
Merkez bankasının haftalık yabancı para çıkışı açıklaması linki olan var mı?
Orada çıkış net belli oluyor.
yabancıların bono ve hisse senedi hareketleri aşağıda...
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...ac2c96-ndXr.Em
Son dakika: CNN International, DEAŞ terör örgütünün Beyrut'taki patlamayı üstlendiğini bildirdi. DEAŞ, Beyrut'ta onlarca insanın öldüğü patlamayı kendilerinin düzenlediğini iddia etti.
belkide ellerine geçen TL nin bir kısmıyla ülkemizde arazi-konut v.s. almışlardır...malum akp döneminde yabancılara yapılan satışlar devasa boyutta...
Bi arA fedde tahvillerimiz vardı.. Sanırım
80 milyar usd..
Yok altına çevirdik, yok halkb ceza gelecek
Başka yere aktardık, yalanlarıyla
Paralar uçtu gitti..
Bu kış doğalgazı zor öderiz gibi..
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yahu, yapmayın etmeyin...be konutu, ne arazisi.
Sene baßinsan bu yana hissede 4 milyar, bonoda 7 milyar çıkış var. Bu da MB nin rezervlerinden karşılandı.
Stok miktarındaki düşüşün çok daha fazla gözükmesi, hisse fiyatlarında dolar bazlı yaşanan büyük düşüş. Özellikle yabancının ağırlıkta olduğu bankaların durumu ortada.
Hisse senetlerini satarken bazen fiyatlar yükselebiliyor stok değeri artıyor.
DIBS de nispeten fiyat değişimi daha yumuşak.
https://i.hizliresim.com/tKKKKh.jpg
Evet topiğinizi de izliyorum. Tam nokta atış oldu.
Endeks 80 bine geldiğinde alım önerileriniz vardı. 80-120 hareketini yazmıştınız.
İlaveten altın da da çok tutarlı çıktı yorumlarınız.
Dönüş hareketi bence de yeni başladı. 1025 e kadar düzeltme bekliyorum .
Siz daha mı radikalsiniz ?
Merkezin yayınladığı haftalık verilere bakınca sekiz ayda bırakın dört milyar doları, bir milyar dolar dahi bulmanız, alıp çıkmanız mümkün değil. Hatta buna tevessül ettiğiniz farkedildiği an, bazı şeyleri tetiklemeniz dahi çok mümkün.
Merkez Bankası verileri doğru ise yabancı satışında, yabancı satışı doğru ise satışın karşılığı ile ne yapıldığı hususunda muğlaklık var.
Ülkeye güvenmiyorsun, satıyorsun, fakat çıkmıyorsun. Çıkıyordur veya çıkmıştır diyebilmemiz için alabileceği dövizin olması gerekir.
Vurgulamak istediğim ve üzerinde düşünülmesini istediğim nokta; boş zannedilen fıçı dolu, sızdırıyor zannedilen fıçı ise başka bir kaba akıyor olabilir.!
Esen kalın.
Bugün borsanın düşeceğine binaen(normalde açmam) arçeliğe short açtım. Çünkü grafiği short değil.. ancak borsa düşüş serüveni olunca etkileneceğini biliyordum... 23.77 den açtım, satacağım rakamı da belirledim... hedefim 22.50 idi, hatta ordan tekrar longa dönecektim.. çünkü şu haliyle hala ucuz..(74 tl bekliyorum)
1 saatlik periyodda inanılmaz gel-gitler yaptı hemde az buz değil ve sonunda 23.74 den stopladım.. yapıkredi robotu inanılmaz yanılttı...
Aslında grafiği satta olsaydı, istinasız beklerdim.. sattıktan 1 saat sonra belirlediğim hedefe gelip üstünede 100 puan daha tepti..
Rekor kırabilirdim ancak zamansal hata yaptım..
Bu hafta beklemeyi düşünüyorum, belirlenen hedeflerin üstüne çıkanları veya altına gidenlerin çizimini yaptım, beklemedeyim... burdan short açacak halim yok çünkü hızlı salınım yaptı hisseler, ya yukarı pullback yapıp tekrar aşşağıya gidecek, ya da yukarı trend devam edecek.. arceliği kaçırdık..
Tavhl long açacaktım, haber geleceği belliydi ancak; arcelik motivasyonumu bozunca pozsuz girme kararı aldım, grafiklere rahat bakabilmek için..
Takipteki hisselerde poz almak için bekliyorum.. stratejiler hazır..
İyi bir veri olunca twitter'dan yayınlanıyor genelde. Geçenlerde ay ortasından elektrik tüketimi arttı denmişti, normalde bir ay sonra resmi olarak açıklanıyor.
İstatistiklerin durumu olduğundan kötü gösterdiğine ve vatandaşın moralini bozduğuna kanaat getirilip artık yayınlanmayacak da denilebilir.
veriler perşembe günü öğleden sonra açıklanıyor...geçen perşembe yarım gündü o nedenle bir önceki haftanın verileri açıklanmamış olabilir...yani normalde 30 temmuzda 24 temmuz haftası verileri açıklanırdı...ama bayram arefe gününe denk geldiği ve öğleden sonra piyasalar kapalı olduğu için açıklanmamış olabilir...
dolar 6,92 oldu tekrar. Sabah zor frenlenecek gibi görünüyor.
Görüntü birileri bayram haftasında dolara hareket getireyim dedi başaramadı.
Daha uygun konjoktürde tekrar denerler.
lübnanda Kayıp bürolarına 1600 başvuru var
ABD 10 yıllık tahvil faizi 0,5 e kadar düşmüşken DOW bu kadar yukarıda olmaması lazım.
Gariplik var bence.
ytd
SISE de İŞ Bankası 6,5 milyon lot alım yapmış %69,34'e ulaşmış.
Daha önce yazmıştım durumu bıçak sırtı bırakmamak için alım yapıp birleşmeyi desteklediğini göstermesi gerekir. Birleşme sonrası %50 altında olursak onaylamayız demişlerdi büyük skandal olur o zaman.
Sabah şu şekilde haber vardı Matriks'de
>>>>>>>>>
Şişe Cam Şirket Raporu (İş Yatırım)
Sayın MATRİKS HABER,
İş Yatırım - Şirket Raporu: Şişe Cam
Birleşme sonrası beklenen sinerjileri değerlememize yansıtıyoruz...
T. Şişe Cam Fabrikaları için hedef fiyatımızı 6,70 TL'den 8,02TL'ye yükseltiyoruz ve AL tavsiyemizi koruyoruz. SPK'nın kısa süre önce birleşme işlemini onaylamasının ardından, birleşme sonrası beklenen tahmini sinerji etkilerini değerlememize kattık. Ayrıca, Botaş'ın 1 Temmuz itibarı ile doğal gaz fiyatlarında yaptığı indirimin etkilerini, Anadolu Cam'ın beklentilerimiz üzerinde açıklanan 2Ç sonuçlarını, ve kur tahminlerimizdeki değişiklikleri de bu not ile birlikte hedef değerimize yansıttık. Diğer iştirakler ile ilgili varsayımlarımızda (Soda Sanayii, Trakya Cam ve Paşabahçe), doğal gaz maliyetleri ve birleşme sonrası tahmini marj iyileşmeleri dışında önemli bir değişiklik yapmadık.
Birleşme işleminin Şişe Cam'ın değerini arttıracağı beklentimizin ardındaki temel sebepler . i) Toplam maliyetlerde tasarruf, ii) Sadeleşen yapı sonucunda karar alma mekanizmalarında iyileşme, ve iii) Artan halka açık piyasa değeri ve işlem hacmi ile birlikte MSCI endeksine dahil edilme ihtimali. Ayrıca şirket döviz bazlı gelirleri, defansif iş modeli, güçlü bilançosu, düşük borçluluk oranı, uzun döviz pozisyonu, ve düzenli temettü ödeme politikası ile içinde bulunduğumuz zorlu makro koşullara göre iyi konumlanmış durumda.
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.isyatirim.com.tr
Normalde abd piyasalarında mayıs da sat ve tatile çık diye bir olay vardır..
Bunun yanında ayların içerisinde a harfi varsa shortu simgeler, olmayan ise o ayın long geçeceğini simgeler...şuan bir tek ağustos ayında a var.. sonra ocağa kadar yok..
Bir de astrolojik mesajlaşmalar var onlara hiç girmeyeyim konu uzar..
Normalde global bankalar TL verebilir, demek kendilerinden olmayan birileri operasyon yapmaya çalışıyor destek olmuyorlar.
990 günlük dip zirve istatiği doğru ise AKBNK en geride kalan.
200 günlük kısa vadede de AKBNK ve GARAN yeni dipler yapmış.
990 günlük
https://i.hizliresim.com/kGRsYA.png
200 günlük
https://i.hizliresim.com/NuOyrd.png
Bankalar yurt dışından yüksek faiz ile borçlanıyor. Temettü alamayınca banka sahipleri yüksek faiz ile borç veriyor da olabilir.
Sermaye benzeri krediler borsadaki hisse sahiplerinin aleyhine işliyor, sermaye artırmaları daha olumlu olabilir.
Kurtuluş mücadelesinde bizim atalarımız bu ülke için kanları, canları ile savaşmışlar... Şimdi artık dünyada savaşlar ekonomik olarak yapılıyor ve Türkiye'ye karşı da bir savaş açılmış durumda... Böyle bir durumda burada döviz pazarlamaya çalışanlar ya saflarını belirlemişler, ya da vatan hainleridir...
Kurtuluş savaşı döneminde de tek tek bireyler, kendi menfeatlerini önde tutarak cepheden kaçsalardı bu gün bu Ülke olmayacaktı.
Gözümüzü dört açalım. Bu ahval ve şerait içinde dahi hala Ülkemize karşı açılan savaşta düşmanca bir tutum izleyenler şüphesiz ki ya vatan haini, ya da bu operasyonun bir parçasıdırlar...
Bunların benzerleri 2001 krizinde de vardı, insanlara gaz verip döviz aldırdılar. Dolar 1,70'ten 1,20'ye düştü 4 yıl sonra aheste aheste... Sonra bir gaz tekrar 1,70'i görünce bir daha gazladılar bu sefer gidecek diye... 4 yıl sonra bu defa dolar 1,10'daydı...
Türkiye'nin ekonomik ve siyasi görünümü ve diğer dünya ülkeleri karşılaştırması ile şu anki seviyeler geçmişteki 1,70 seviyelerinden farksız... Belki içerideki hainlerin de gazıyla bir miktar yukarı hareket daha olabilir ama sonuç geçmişteki gibi olacaktır...
Biz ne zaman güçlensek, Allah Rahmet eylesin Atatürk'ün dediği gibi "... dahili ve harici bedhahlar..." çıkıyor ortaya...
Haydi Ülkemi yönetenler... Türk Ceza Kanunu'nda bu tür manipülatörler için yeterince hüküm var... İş Size düşüyor eğer Sizin içinizde de "... dahili ve harici bedhahlar..." yoksa.
https://i.hizliresim.com/zSms7V.jpg
Bir Kızılderili atasözü der ki: "Benim hayatımı yargılamadan önce benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan geç.
Benim takıldığım taşlara takıl, yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi, anca o zaman beni yargılayabilirsin..."
GARAN_ piyasayı ayakta tutabilecek destekler
6.64
6.54
5 Ağustos neyin yıl dönümü diye merak ettim. Atatürk'ün katıldığı 5 Ağustos 1920 1. Pozantı Kongresi'nin yıldönümüymüş.
Komplo teorilerine göre emperyalist güçleri rahatsız etmemek için üstü örtülmüş.
http://blog.milliyet.com.tr/1-pozant...?BlogNo=622564
https://www.5ocakgazetesi.com/yazi/p...en-alti-edildi
Dow nasıl olmuşta 26.800 ler üstüne atmış enteresan.
Tuzak olabilir mi!!!
Bizim dünkü gömülüşten sonra tekrar 107 binlere dalmamız gerekirdi.
Bugün yine heyecanlı geçeceğe benziyor. 107-110 arası hareket sahası...
Halkb yabanci orani %5 mis
Bu oranla bu sekilde dusuyorsa
Yabanci oranina takilmamak gerek yerlilerdeki paylar da yabancilara ait gorunen
Dolar yine 6.96 ya gelmiş. Baskılandıkça baş kaldırıyor.
şöyle komedi yazılar bu foruma yakışmıyor..ülkedeki beceriksiz zihniyetin adeta forum izdüşümü..hep suçlama.. dolar artıyorsa buradakiler istediği için değil ülkeyi berbat yöneten ve borca sokan bir zihniyet işbaşında olduğu için artıyor.. bunu annadığın zaman bu tür saçmalıkları artık yazmazsın diye umuyorum.."dolar 1 tl olacak", "3'ü geçemez" filan diyenler eğer utansalardı şimdi insan içine çıkamazlardı..