EBEBEK bile 8 milyar piyasa degeriyle başladı.
Yazık bu tahtaya
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
EBEBEK bile 8 milyar piyasa degeriyle başladı.
Yazık bu tahtaya
mutlaka ederini bulacaktır...yeterki bizim sabır,zaman ve nakit şablonumuz kredi ve borçdan oluşmasın.yeterki spekülatörün ve patronun sabrından küçük olmasın...vakti zamanında 9,75 den ladığım bir senet 24 ay sonra 308 bini görmüşdü...borcum yok halama altın dayıma dolar borcum yok banka kredim yok..bekliyorum....
Ege gübre esas faaliyet alani olan gubre üretimini 2022 sonunda rekabet koşullarinin sertleşmesi ve iç piyasadaki daralma neticesi durdurmuştu biliyorsunuz..95 bin tondan 25 bin tona muthiş bir gerileme oldu uretiminde...ama liman işletmeleri guzel gidiyor..3 gun oncede çin tüm gübre çesitlerinde ihracatini durdurdu..bu ulkemizdeki gubre ureticileri icin iyi haber...dovizde 2 senelik up trend beklentisi resmi olarak aciklandi...bir suru beklentisi olan kucuk sermayeli oteden beri sevdigim bir hissedir...fruko gazozlarinin sahibi ölünce evlatlari miras paylasmasina gittiler 100 milyon dolara satilmisti yanilmiyorsam..konudan konuya atliyorum ama yaşliligima verin...bu şirket ister yabanci ortak alsin isterse komple satilsin veyahut mevcut konumu ile devam etsin benim ve bakkal mustafa amcanin hesabi ile 500..600..700 tl fiyatlari gorebilir hatta dahada yukarilari..tabiki bu bir sahsi öngörüm..daha evvel OTKAR,NETAŞ ve BRSANda öngörulerimin tutmuş olmasi buradada tutcaği anlamina gelmez...emme ben torunum ve metreslerim için oltami attim...viskimi içer beklerim..vessellam..ellam:))
Ayri eten ilave etmeliyimki gıda arzı ve kıtlığı gündemde az araziden çok ürün alma adina gubre her zaman önemini korur...liman elleçme hizmetleri..nakit ve artı döviz pozisyonu..ihracat imkanlari ..muhtemel ortak veya satışı...bilanço..finansal rasyolar...beklentilerin kralı...neticede parayi boka bağladik..ya bok gibi param olur yada sonum bok gibi olur....tercihlerimden pişmanlik duymadim duymamda...:))
Temel analizde en değer verdiğim kalemler;.net işletme sermayesi, marka değeri vee yeniden baştan bugünkü kurulum maliyet kalemleridir...ege gubreyi birde bu açidan inceleyiniz...
Yeni gelenler hoş gelmişler…
Ben ve benim gibi bu hissede 6 yıl be üstünde duranlar biraz umutsuz bir haldeyiz açıkçası…
350 mşlyon dolar piyasa ederine gelmiş olan hisse
Dönüp 100 milyon doları gördü…
Şu an 205 milyon dolar
Biz 350 milyon dolar iken su içinde 700 milyon dolar olabilecek potansiyeli görürken
1 milyar dolar eder mi bir gün hesapları yaparken
Yani su içinde 700 beklerken arkadaş şu an 200
İşte burası çok enteresan
Büyük patron artık çok yaşlandı.
O nedenle Allah gecinden versin ama miras konuları gündeme gelecek bir ara elbette
Bu aile satıp gider mi bilemem
İspanyollardan limanı geri alıp kendi işletirken bence başarılı işlettiler
Ama sanki daha büyük potansiyelini göremiyor gibi olduklarını düşünüyorum
Eğer Türkiye ihracatı artırma yönünde dev adımlar atmaya niyetli ise bu limanlar daha katlarca iş yapacak demektir
Bu şirketin mal varlıkları bile dev
Ama bedeller güncellenmiyor elbette
Halbuki yeniden kurulacak olsa
Veya satılacak olsa zaten limanı arazisi ve vinçleri vb deli para ediyor.
Gübre fabrikası var boşta
Çin dışarıya kontağı kapatmış
Bakalım sonumuz ne olacak bu hissede.
Benim gibi beklemekten sıkıldığı için satanlar arttıkça (ben %60 hissemi çıktım 85-120 arasında)
Hissenin yukarı gitmesi kolaylaşıyor.
Toplayıp götürmek isteyenlere meydan açılıyor.
Tekrar 150 olduğunda çoğu kişi çıkıp gidecektir eminim.
Sonrası artık gerçek değeri bilenler olduğu için bir anda roketleme yeri olur herhalde
Asla ytd
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://i.hizliresim.com/njvzugd.jpg
altin madenleri böyle idi ons fiyati maliyet yaklasinca maden kapatilip
Onsun tekrar yükselmesi beklenirdi,
Ha Altin ha gübre ikiside para iste :)
Gübredeki olay senin de bildigin gibi,
Tarım ürünlerinin fiyatari artmamasi icin girdilerinin fiyatlarının düsük olması,
Türkiyede üretilip satılan gübre, Borsa fiyatalarından daha çok önüne konulan fiyatlarla olusuyordu
simdi bir normallesme sürecine girdik, Fiyat arz talebe göre olusuyor,
Bakalim ne olacak,
Bir çin atasözü derki kapitalist gölgesini satemadığı ağacı keser, Bu gölgeyi satacak herhalde :))
evet gübreden zarar ediyordu ama dikkat ederseniz faaliyet raporunda yazan, ne kadar Yönetim gideri varsa gübreye yüklüyorlardı. Gübre üretimine başladığına göre kullanacağı hammaddeyi de 2-3 ay önce aldığını varsayarsak ucuza almıştır. Hergün gübre fiyatları arttığına göre bu üretip satacağı gübrelerden iyi kar yazacak demektir. Önümüzdeki çeyrekte Gübre tarafının zarardan kara geçmesini bekliyorum. 2 çeyrek bilanço karı güzel gelmişti. Genelde 2. yarı mali tabloları da daha iyi gelmesi nedeniyle bunun piyasa değerine yansıyacağını düşünüyorum. Hayırlısı.
Yazmayacaktım ama çok yorgunum ve mutsuzum bu hisse psikolojimizi bozdu artık yeter yazacağım ya neyi bekliyorlar bu kadar vicdansız olamaz bu spek ama üzücü olan dandik hisseler de milleti zengin ettiler iş buna gelince neden ya 10 seneyi geçti hep nasıl baskı şimdi benzer Spek hisseler pddd fk vs oranları maddi duran varlıklar güncellenmesi akabinde ki rasyolara göre benzer spek hisseler pddd mesela 60-70-100 Lee var o noktada eggub 7-8 milyon olmalı ki aynı rasyolar ile işlem görsün ya bu hisse alanda geleceğin Konya sı bfren i ama artık yatar el vicdan sayın Spek kul hakkı var günah değil mi hiç mi vicdan yok sizde biraz sevap kazanırsınız oda hisseyi olmayacak bir şey değil alt tarafı gerçek değeri istediğimiz üstü sizin olsun zaten dökülecek millet az yükseliş olsa ama böyle mal alamazsınız yap 600-800 Milet dökülür zaten üstü senin olsun
Sizi anliyorum..fakat borsa gündelik yaşmanin,hayatin ta kendisidir...yillarca aci.icinde bazi şeylerin gerçekleşmesini sabirla beklersiniz,acı çekerek,acı acı gülerek başklarinin keyfü sefasini izlersiniz..size o günler ve yillarda kırmizi isik yanmisdir...yeşil yaninca hizla firlar yollarda suzulmemin keyfini yaşarsiniz..Sasa hissei gudubet sabancı yönetiminde 11 yil 65 kurusla 97 kuruş arasinda gitti geldi..ne kufurler ne beddualar edildi..satildiktan sonrasi malum..he keza Bossa hisseside...karasör uretim sirketi iken savunma sanayi sirketi olan otkar 2006 larda 3,60 tl idi...turk traktor ve erbos ayni fiatlarda idi 2009 da..3,86 tl...diyecegim o ki,bu gunlerde gececek...bu enflasyonist.ortamda hisse yukselislerine birde sermaye artirim hikayeleri bahane olacak...spesifik olarakda eggub de sadece bedelsiz hikayesi yok..hikayeleri var..inaniyor ve bekliyorum ki eggub bu gunku yeniden kurulum maliyetinin olusturdugu 900 milyon dolarlik piyasa degerine ulaşacak...ama er ama geç..yolun sonu hem yukaridan hemde aşagidan gözüküyor..biraz daha sabir mutlu son bizide bulacak...:))
Gübre üretimine geri dönmesi 8-9 liraya mal oldu, normal bir tahta olsa o kadar prim yapardı, olumluyu da olumsuzu da olumsuz fiyatlıyor tıpkı liman büyütme ÇED olumlu raporu gibi, RK kararı gibi.
bu can bu tende durduğu müddetçe,bu gudubet hisse 600...700 tl li fiyatları görene kadar bırakırsam ruhum kıçımdan çıksın...olası bir miras paylaşımında,yeniden değerleme mecburiyeti hasıl olduğu vakit,yada kısmi ortaklık yada tam satış hikayesi gündeme geldiğinde ödenmiş sermayesini 500 milyon tl ye artırmasını bekliyor,umuyor ve öngörüyorum...bu iş inada bindi...
140 üstü kapatabilirse iyi olur, 150 görmüştü en son.
Ya şu fiyat tan bile bire on potensiyel var bunu ben değil patron söylüyor ayıptır bu neyin baskısı FIKRA GİBİ
Yatırım tavsiyesi değildir
Benim limanım alsancak limanından çok daha değerli demedinmi hisselerine sahip çık patron
ayrıca bu adamlar mevcut liman arazisini büyütmek için ÇED raporu istemedilermi? ...artık sabırla beklemekten ve zenginin göynü olana kadar gözümüzü patlatmadan ortalama düşürmekten başka çare kalmadı..tabi kredisiz ve borçsuz borsacılar için bu dediklerim geçerlidir
https://www.turklim.org/wp-content/u...aporu-2023.pdf
Limancılık sektörü 2022 verileri, içeriği bayağı ilginç ege gübre diye aratınca sonuçlar geliyor. Diğer hisselerden her yaptığım kar satışının karını buna yatırıyorum. Filmin sonunu ve minarenin kılıfının uyup uymadığını inşallah görürüm.
https://i.hizliresim.com/ivj8ddc.PNG
salı işlemler ve takas...
Olacak iş değil ama yazacağım spek bu fiyatlardan mal alacağım diye bu vicdansız baskı ve akıl tutulması benzer hisselere bak bize bak sanki üvey evlat hani diğer hisselerde niye milleti dökmeye çalışmıyorlar niye bu hissede düşmanca baskı yapıyorlar ya herkes kazansın dimi hani 10 yıldır toplayamadılar mı ama artık yeter ya bakın biz bu hisse senedi yerine hisse senedi ni temsil eden kağıt a4 veya ama özel bir kağıda basılıyor o kağıda yatırsak parayı 10 a katlamış idik bırakın tuvalet kağıdı alsak bile daha çok kat ve kat yani enflasyon var ortada milyar dolarlık liman var firmada fabrikasında limanında işçiler kullandığı tuvalet kağıdını alsak olaya bakın vahim derecede ucuz ve enflasyon a yenilmişiz ama bu hayatın olağan akışına aykırı bu hisse uzayda mı dünyadan kopuk enflasyon bi haber olacak iş mi orda çalışanların maaşları bile güncelleniyor ama hisse fiyatı 13 dolar idi ama şu anda ya bir de saçma sapan halka arzlar var şimdi bu liman halka arz edilecek olsa kaç milyar dolar dan halka arz olur 15-20 kat olası hem de mütevazi değerin altında kalır halka arz bu kadar popüler iken bu hisse böyle emsalleri milyar dolar liman var ama halka arz peşinde koşan kitle bu hisseye sağır dilsiz ve yokmuş gibi ve kimse görmüyor akıl mantık dışı ya enflasyon var en azından. Daha 400 olacak ki doları enflasyon u anca yakalayacak 400 altı zaten tuvalet kağıdı bile değil ama neden böyle bu firma sahipleri açısından utanç verici sahip çıkmamak akıllı olsalar bu hayatın olağan akışına aykırı piy değeriinden buy back yapar maddi duran varlıklar ı günceller çok hikaye var ama Artık yeter spekülatör e de seslenmek istiyorum kul hakkı var biraz vicdan diğer hisselerde zengin ettiniz niye bu hissede bu baskı Allah kul hakkı ile karşıma gelmeyin diyor germek değeri ortada milyarlarca dolar herkes kazansın 10 sene oldu zamanı geldi ama siz hala bu çöp fiyattan bile baskı hakkımızı helal etmiyoruz
koskoca siemens firmasının içinde siemens ailesinin payı % 7,5...bizde ise ....yukardan sıkıp aşağıdan yalayan patronlar var..gencer gibi ismail tarman gibi sabancı sülalesi vsvs..yakında hisse senedinin yenmeyecek bir şey olduğunu mezara girince anlarlar..benmi benim çokda s....mde....
Bu hisseyi kumanda edenide ettireni de dilerim Allah’ından bulsun bu Gençerleri Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın
Zalimler senelerdir yatırımcısına zulmediyorlar
Tuvalet kağıdı duvar kağıdı çöp poşeti bile alsak Eggub 400 olsa ancak kurtarır yani 400 altı çöp poşeti fiyatı ama neden herkes sağır dilsiz görmezden geliyor yani olacak iş değil emsal limanlar 3-4 milyar dolar sahibi bile genel kurulda en az Alsancak limanından daha değerli demişti yani 2007 yıllı Alsancak limanı ihale 1.3 milyar dolar gördü ama sene 2023 şimdi herhalde 3-4 milyar dolar Alsancak vs ama an itibari ile Eggub 200 milyon dolar ki bu gerçek değeri 15-20 kat iskontolu ama borsada gerçek değer başlangıç değeri kim gerçek değerleri de hiç biri hatta halka arzlar gerçek değerinden yapılıyor ama kaç kat prim yapıyor potansiyel e bak ama bu enflasyon da bırakın gerçek değeri çöp poşetine yansıyan tuvalet kağıdı na yansıyan enflasyon u bile fiyatlamak tan uzak böyle bir iskonto yok nasıl bir baskı sanki doğum yapacak ya komedi hisse senedi kaydi olarak alacağımıza fiziki olarak alsak o hisse senedi basılan kağıdı şu anda parayı katlamış idik çok manidar değil mi sizce bu akıl mantık dışı dimi ya o hisseyi temsil eden kağıdı alsak paraya bak komediye bak ve cehalete bak ve vicdansız baskı ya bak
Toplamaya bakın.
Tahtaci yırtsın kendini.
Biz niye yırtınalım.[emoji41]
https://i.hizliresim.com/5xmgwi0.PNG
perşembe işlemler ve bugunku takas...
Hiç direnç göstermiyor, rüzgar nereye götürürse oraya, ayıp sana varlık canavarı, üst haklı liman senden daha iyi.