Farklı illerden 50 bin mağdur kişi olduğu düşünülüyormuş....
Canınızı sıkmayın sosyal medyada akıl verenlerin yorumlarına da fazla inanmayın doyumsuz kazanç hırsı insana zarar verir daldan dala zırt pırt atlayanı ham yaparlar sepet yapanı bile öptüler bu süreçte herkese mutlu yıllar
Bloombergte Aslı şafak diye bir kadın var ve bu kadın Bloombergteki ekonomist ve işadamlarını özetliyor. Instagram sayfasına baktım ekonomiden anladıkları buysa işleri çok zor.
Hangi araci kurum sikayet edilmis ?
EPGİS: 01/01/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Motorinde 1,29
Benzinde 0,61
LPG’de 0,78 TL/LT
Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde zam yapıldı
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...-rLHF-oyQ&s=19
Tüm insanlığın yeni yılını kutlar, sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim.
Konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında %25
Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında %15
Elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatında %50 oranında artış yapılmıştır
Sah mat.ekonomi çöker bu fiyatlarla.inanilmaz zamlar.baska bir boyuta gectik artik.fakirlesme .
Artik millet duyarsizlasti.
Hissetmez oldu bir sey..
Eskiden olsa buyuk tepki cekerdi bu oranda bir zam.
Zabitalara cok is dusecek cok.
Syg,
#Zamlar ; 📌Elektriğe %52 ile %130 arasında,
📌Evlerde kullanılan doğalgaza %25,
📌Diğer kullanımlara %50,
📌Motorine 1,29 TL,
📌Benzine 0,61 TL,
📌LPG’ye 0,78 TL.
resesyon olacak.talep kesilecek.fiyatlar ınecek cıkmayacak.bunlar enf dusecek dediler.talep cok dusecek.
maliyet enflasyonunu gözardı etmemek lazım.
Merakla osmangazi köprüsünün geçiş ücretini bekliyoruz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu zamları yapmayacaktı asında Reis. Muhalefet erken seçim diye tutturunca sürekli - seçim 2023 te olacak - dedi. Kimseye inandıramadı. Madem inanmıyorsunuz bakın size bir zamcık yerleştireyim de seçim var mı yok mu görün demeye getirmiş olabilir. Şahsen ben seçimin 2023 de olacağına ikna oldum. Daha zam yapmasınlar.
Simdi 30-31 aralikta yapilan akaryakt zammi ,yillik enflasyonu artirirmi bilmiyorum ama ,dovizden tl ye donen kiralar icin iyi haber.30 yillik tufe,kira ranti icin olumlu,memur emekliyede verulecek tabi bu oranda zam.
3 ocakta aylık mevduat günüm doluyor. Acaba parayı 32 günlük vadeli hesaba mı koyayım yoksa 3 aylık kur farkı garantili mevduata mı?
3 ay sonunda ne yapar eder doları baskılarlar mı acaba?
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İTO: 2021 Aralık ayında İstanbul’da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre % 9,65, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise % 11,96 oranında arttı
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...Ta14fcPiQ&s=19
Merhaba,
Burada vade sonunda GARAN 12.45'ten kapatti veya kapatacak diyelim. Bu durumda vade sonuna kadar bu pozisyonu tasimam icin 1 kontrata 50 TL teminat tamamlama yapmam gerekiyor, degil mi? Bu senaryoda vade sonunda elime gecen para yine 1 kontrat icin 100 * (11.95 - 11.53) - 50 = -8 TL olmayacak mi? Bu durumda getiri garantisini tam olarak anlayamadim acikcasi. Kacirdigim bir sey var mi?
+%3 kısıtlaması bile hem kendilerine yük, hem de sistemin çekiciliğini azaltıyor.
Ayrıca kur 13-14 olduktan sonra üstüne %20 eklesen 16,8-17... Kur yine buraları görecekse geçmiş olsun...
Baslangicta dengelenme yili olarak gordugum 2021 yılı 3. ayindan itibaren çoğu şeye inancimin hezimete uğradığı, bütün dengelerin üzerinden silindir gibi geçildiği bir yıl oldu... Umarım 2022 herkes icin hayırli olur.
viop da temel bilginiz eksik. teminat, teminat tamamlama, teminata günlük faiz işlemesi gibi konuları önce iyice ögrenmeniz lazım. Kısaca: teminat yok olmaz ve günlük olarak TLref civarında faiz alırsınız o teminata. Ayrıca viopda sürpriz teminat tamamlama çağrılarına muhatap olmamak için yuksek teminatlar ile çalışın.
Vade sonu garanti 12.45ten kapatırsa hisselerden (12.45-11.53)*3500=3200 lira kar ederim, vioptan (11.95-12.45)*35*100= 1750 lira zarar ederim. Net karım 1450 lira olur. Bunları 35'e bölerseniz sorduğunuz 100 hisse ve 1 kontrat için miktarı bulursunuz. Burada garanti fiyatına 12.45 yerine istediğinizi koyun sonuç değişmez.( Net kardan komisyonlar da düşecek biraz daha az olacak pratikte). Bu karı elde etmek için yatırdığım toplam sermaye hisseye 11.53*3500 ve viopa 510*35 olmak üzere toplam 59205 lira, benim aracı kurum teminatları çok yüksek tutuyor normalde viop için daha az gereklidir. Burada viop teminatına da günlük piyasa fiyatından faiz işlediği için onu saymazsak hisseye yatırdığım tutar üstünden kazanç aylık %3.5 ve yıllık 40'ı geçiyor.
Evet, daha once hic islem yapmadim. Teminatin yok olmasi bana da sacma gelmisti acikcasi. Yukumlulugu yerine getirdikten sonra serbest kalmasi lazim. Tesekkurler.
Tesekkurler. Komisyon ve nemalandirmayi dahil etmemistim kolay hesaplama icin.
Tesekkurler.
Baslik viop olarak degistirildi.bilginize.[emoji39][emoji2957]