Bütün bankalar bu oranlardan ₺ baglayacakmış.
cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...aec4eea1df.jpg
Printable View
Bütün bankalar bu oranlardan ₺ baglayacakmış.
cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...aec4eea1df.jpg
bugün vakıfbank doları 10,18'den alırım dedi. kaçtan satıyosun dedim 11.60 dedi.
kuyumcu 11.40'tan alırım dedi.
forex'te poz açsan 4000 pips sokuşturuyor.
dth'lar %70'e dayandı.
bu yılanoğlu'nun falında tek hane gözüküyor gibi.
dth'lar %70'e dayandı derken.. bu güncel söylemle uyuşmayan bir rakam.. ben takip etmiyorum ama dolar 18 tl iken %70 mertebesindeydi, şimdi dolar düşünce bu rakam 50 li rakamlara gelmiş olması lazım, 70 se yine bu ancak miktar olarak daha fazla dolar alanlar nedeniyle olabilir, zira dolarizasyon TL cinsinden belirleniyor (dth hesapları tl ye çevrilip toplam mevduattaki oranı belirleniyor) ama dediğim gibi söyleme göre millet dolar bozuyor.. ne kadar doğru ilerleyen günlerde ortaya çıkar..
geçen yılki katar ile yapılan swap anlaşmasında 12-14 konuşuluyordu..bu yıl gerçekleşti..
bu yıl için anlaşmaya göre 22-24 tl olacak deniyordu, ama yalanlama geldi yok böyle bir anlaşma diye..
niye yok..18 den düştüğü için mi yok..
3-5 ay sonra olmayacağının garantisini kim veriyor..
swap anlaşmaların içeriği şeffaf değilken her şey mümkün
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]
Birşeyleri almadan satamıyacağına göre..
İşi çözdük şaka bir yana..[emoji1787][emoji1787]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
o değilde madem dolar düşüyor zaten ve program başarılı olacak ise neden hala dolar satıyor merkez bankası..anlayan var mı bu durumu?
bu durum başarının mı yoksa başarısızlığın mı göstergesidir
10.70 ten sert döndü.
Dip burası mı acaba
en ufak bir çıtırdı..en ufak bir haber..programı alt üst etmeye yeter..o zaman da %20 çıkış serileri görürüz..
olumluyu satın aldılar dibine kadar..bundan sonra ya olmazsayı satın alınıp tetikte beklenir
Monetary tighteing in kitabını yazdı. Herkesi doldurdu balonu patlattı inanılmaz gerçekten kitaplara geçer başarılı olursa.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
prgramın dayanağı şu; ben doları algı ile sattırırım vatandaşa da faizin üstüne dolar farkını da veririm ve herkes dolarını satacağı için doları düşürmüş olurum zaten ve böylece ek faiz de vermem..
dayanak bu, plan bu..
ama ekonomistler bu kısa vade tutar aman ha aman haa diyor..
bloombergde Gizem hanım güzel anlatıyor..enflasyon düşmeyecek diyor, buna dikkat diyor..
ve düşmeyecekse doların ucu açık olur diyor..yani vatandaş tekrar dolar alımına geçer demek istiyor..
durum çok daha vahim olur demek istiyor..
Hele koyunları Bi ağıla koyalım.
Dolar farkını nakit değilde... Öderiz...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hileli zar..hileli oyun.. ömrü bir iki ay deniyor..
faize yatırmayan dolarcılar ne olacak..ben dolar alırım kardeşim..faize yatırmam aksine dolar alacam derse ne halt yiyecen..
adam haklı, doları satıp hileli oyuna girip dolarını düşüreceğine, dolarını alır yastık altına koyar, dolar yükselir..
işte sırf bunun önüne geçmek için programı başarılı göstermek için hala müdahale geliyor merkezden..algı pompalanıyor yani
Onlara satılan dolar işaretlenecek.
%30 satışta değersiz kabul edilecek..
İsyan eden vatandaş doları
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
blomberg de ekonomist; şuan öncekinden de daha fazla dolar talep olasılığı var diyor..merkez bankasının doların düşük olmasına rağmen müdahale etmesinin gerçeği de tam da budur işte..
neden bold mavi :he:
NTV'de Bakan Nebati konuşuyor.
Fiyatların inişi yamaç paraşütü gibi olmasın, maliye bankanlığı başka bakanlıklara benzemez sahaya inersek farklı olur demeye getiriyor.
enflasyona bağlı faiz versinler de görelim..2 ay dayanırsa sistem ne oliyim.. 2 ayda topu diker
Enflasyona dış kaynaklı diolar.
Dolara iç kaynaklı.
Dışarıda parasal genişleme olmaz ise bu yöntem çok sıkıntılı.
Bakalım ne olacak.
Fakat kabul edelim ki güzel hamle idi...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yurusun gitsin. Once devlet benzin mazot fiyatini indirsin. Hala kurun 17 tl oldugu fiyatta tuttular. Once kendisini bassinlar..SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ekonomik program ile operasyon yapılması bu programın tutmasının ana nedeni olacak..
vatandaşın dolarını yemek için 18 den 11 e çekmek tam bir fiyasko..
şuan gece operasyonu kurnazlığı yüzünden potansiyel bir dolar gücü var..
örnek, 500 lük malını 450 ye satıp % 40 düşmüş dolar almak en cazip şey olacak
herşeyi konuşuyorlarda şunu söyleyemiyorlar..madem dolar düşüyor, merkez hala neden dolar satıyor..neyden korkuyor
yani bu programı icat eden diyorki, malını mülkünü sat %40 aşağı gelen dolara göm paranı..
size 1-2 ay fırsat veriyorum, daha ne istiyorsunuz diyor..
türkçesi budur
Dayu doru dion hade Allah rahatlık versin tüp diom gene tüp gazı koklamaya başladık bugün yarın da fullicem. Tüp dayuSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şimdi dolar bu fiyatta iken hangi enayi bu uygulamaya girer ?
zamanında demirel denemişti bu buluşu.
sonucu çok iyi olmamış :he:
Bakan Nebati siyasetçi değil, düşünmeden konuşuyor, rahat bir adam Hastahane, stadyum, ünivesite, otoyol, tünel vs yatırımlar büyük ölçüde tamamlandı teknolojik yatırımlar için proje bankacılığı başlatacağız dedi. Yeni enstrümanlar da çıkaracaklarmış.
TV'ye çıkan ekonomistlerin bazıları TCMB net rezervinden fazla satamaz diyor, bazıları brütün hepsini de satabilir diyor.
Ege Cansen öncelik cari açıkta olmalı dedi, Asaf Savaş Akat bir iki ay gözlemlemek gerekir daha basit müdehale araçları vardı dedi.
Ülkede esas sorun verimlilik ve rekabet eksikliği. Rekabet etmeyi kimse sevmiyor ben de sevmiyorum. Herkes sınavsız Boğaziçi, ODTÜ v.s'ye girmek ister. Olan kaynakları dağıtmak için adalet, adalet için de hassas ve doğru ölçme ve değerlendirme gerekir. Mühendislik ve matematik olamayan yerde ölçümler hatalı olabilir. İnsan unusuru da var tabi, insan neden böyle benim sorunum değil, olan ne ise ona göre çözüm üretilmeli.
%40 bu yahu boru değil..dolar..ve %40..hemide dolar..
%40 ucuz..hemide enflasyonun %50-60 olduğu yerde..
%40 düşmüş..
daha kelepir bişey var mı !! derse vatandaş ne olacak..
merkez bankası müdahaleyi bıraktığı an bakacaz ne oluyor..
o zaman swap anlaşmasında 24 rakamı var mı yok muyduyu tartışırız
Dayu üzme kendini. Olan olmuş nasip bi günde tepetaklak olmuştum Mart ayında bu işlerde bunlar var, zaman ne getirir görelim bence de çok riskli hamle ama ekranda yanan rakam neyse o dayu.
Sindoma abey bana dedi ben de sana diyeyim : sürekli işlem yapmak sürekli kazanmak zorunda değilsin sağlık tan önemli de bir şey yok bosver Allah rahatlık versin.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla gece operasyonunu yemiş bir vatandaş olarak bana düşen görev, 2 evim varsa 1 tanesini, arabam varsa onu %40 düşmüş dolara gömmek olacak..YASTIK YORGAN ALTINA HEMDE..ilanını vermişim acil diye..:oleyo:
SEÇİME YASTIK ALTI DOLARLA GİRMEZSEM NE OLİYİM..hemide %40 düşüşmüş dolarla, alabilirsek yükselmeden
ŞİRKET BİLANÇOLARI 2021 son günü DÖVİZ rakamlarına göre düzenlenecek...
KÖPRÜ / OTOYOL / İLAÇ, vb. konularda yapılacak fiyat belirlemeleri yıl sonu döviz rakamları baz alınacak...
Bunun için yıl sonuna kadar her yolu deneyecekler, günü kurtarmaya oynuyorlar...
2022 ilk aylarda ak kara ortaya çıkar....