Yüzde 50 faiz oranı değil, tahtacıların özkaynak-kredi oranı 50-50 demek istedim. Eğer malları ky'ye park etmişlerse zaten faizi onlar ödemiyordur:))
Printable View
TTKOM şu anda 0,78 dolar, 2018 Ağustos'ta da 0,78 Dolar'mış. Onun öncesinde bu değerin hep üzerindeymiş. Dünya'da da Telekom şirketleri eskiye göre daha düşük fiyatlanıyor. Yüksek altyapı yatırımları yapıyorlar, hükümetler elektrik/su gibi bir temel ihtiyaç olduğu için firmaların bu maliyetleri kullanıcılarına yansıtlarına izin vermiyorlar diye düşünüyorum. Biraz temenni olabilir ama faizlerin etkisi ile firmaların yeni yatırım yapma hevesinin azalacağını ve karlarını arttıracaklarını düşünüyorum Dünya'da.
Türkiye'de ise enflasyonun düşmesi telekom şirketlerine yarayacaktır. Varlık Fonu'nun yönettiği THY'de nasıl ciddi bir değerlenme olduysa TTKOM'da da bir değerlenme olacağını düşünüyorum. İnşallah yanılmam.
Ayrıca fiili dolaşımın %13 olmasını,hızlı yükselişler için pozitif görüyorum.
Son durum
https://r.resimlink.com/OpDFnwI.png
Yolladığınız grafikler bana şunu hatırlattı
https://youtu.be/nUDShHyYKNI?si=WDLbPCRevPb8IyQs
+3 den -1 e :) ttkom aynen devam
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu dik duruşun sebebi ne olabilir, Tcell'den tık yok, özel bir durum mu var acaba.
Sabah bakan ihale süre uzatımının 2024 de olacağını söylemiş. Belki onla alakalıdır
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba Değerli Forumdaşlar,
Sizce Bist100 bu yılı nasıl kapatır?
Size uygun aralığı seçip, oy kullan butonuna bastık mı tamamdır.
Oyumuz memlekete millete hayırlı olsun.
Ayrıca bu başlıkta günlük Bist100 Kapanış tahminlerine katılım hepimize açıktır. Buyrun.:.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=57694
Sebebi mucizesi
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...niyor-42372317
Haber içeriğinde ikinci halka arz konusunun da gündemde olduğu yazmış.. Bu piyasa koşullarında ve şirket şartlarında varlık fonunun elindeki lotları halka arz etmesini pek olumlu olmaz.. Önce yılda 400-500 miyon usd doları net kar açıkla sonra halka arzı düşünürsün..
Bu fiyata kimse halka arz düşünmesin demiş zaten.
Varlık fonu düzgün çalışmaya başladı.
Önce yabancı ortaklık sonra iştirak halka arzları. ( Gsm şirketi, fiber ayrı ayrı halka arz edilebilir)
10-15 milyar dolarlık altyapı yatırımı var.
Günlerdir ağacı silkeliyorlar dedim.
1/10000 hisse bende güvende ;)
Haberin en önemli kısmı:
Önal ikincil halka arzın da gündeme gelebileceğini söyledi. Önal şöyle devam etti:
“Bu konuda kararı şirketin sahipliği verecek. Ancak daha önceki açıklamalarda bu vurgulandı. Biz ilk adım olarak imtiyazın uzatılmasını ardından şirketin değerinin artmasını ve halka arzların gündeme gelmesini bekliyoruz.” Türk Telekom’un iştiraklerine de talepler olduğunu anlatan Önal, “Bazı işlerimizi de halka arz konusunda hazırlıyoruz. İştiraklerimize talep de çok” dedi.
Yabancı ortakla işbirliği dediği aşağıdaki linke göre nokia gibi. Açıklamalar ile aşağıdaki detaylar uyuşuyor bence.
https://medya.turktelekom.com.tr/tur...cin-is-birligi
Hayal mahsulleri ofisi sağlam çalışıyor,
Mayamili, ft2 nin çıraklığını üstlenmen seni bu konuda sağlam ileri taşıdı
Ameriganın bir pazarlama mucizesi olduğunu konuya vakıf herkes bilir, oraların ekmeğini yiyip suyunu içtiğin nasılda belli ama
Arzular şelale, dilin kemiği yok.
Özellikle Starlink yazdım
Çalılarin arkasından çıkarttım seni .
Bizim ric dede şimdi atlar buna dedim.
Ya kabul et ekranında hem ttkom var hem de tcell.
Bence sen ttkom gidiyooo diyip tcell alan gruptansin ama neyse ;)
Bundan sonra ben en az 3 kere starlink demeden çıkma çalılarin arkasından
Hadi iyi geceler sana
La olum bizde yaş 70 hem iş bitmish hem para bitmish ne gezsin ekran benim gibi emekli mayışı ile geçinen züğürtte
İşte gün içinde bimcell in ucuz hattından yarım yamalak yavash internet dandik telefonumla forumu okumak benim gibi züğürtlerin hobisi
Sen gibi ameriga havası alıp çıplak gözle uyduların fırlatılışını izleyemesekte tüplü tv mizle akşam haberlerinden izlediğimiz gadarıyla uyducu satarlink ile karasalcı totokom un siyahla beyaz gadar bibirbirleri ile alakasız bir yakıştırma olduuuunuda çok şükür annayacak kadar aklımıza sahabız...
Mayamili ewladım imdi çalı dibinde tavanı delik kulübemde uyumaya gidiyom, yastığa gafamı goyunca bakarsın delikten satarlink uydularını ilk defa çıplahh gozle gorürum... Felek bu ya bakarsın hep kelek yedirdiği bu fakire bu gece bir kavun ikram ederde sevinir fakir ric
Hayde sana da eyi geceler
Büyük bir yabancı ortak, işbirliği falan olsa herkesden önce duyanlar dün kimseye alım fırsatı vermeden tavanlaması gerekmezmiydi.
İşin doğrusu son 1-2 günlük hareketler pek hoşuma gitmedi. Dökmeden öte biraz dağıtma modundalar sanki. Ekim ayında aşağıdan baya topladılar şimdi dagıtıyorlar olmasınlar.
Önce Bakan, 2024'te imtiyazı uzatacagız dedi, çok etki yaratmayınca sonra dün ceo nun tüm tuşlara aynı anda basar gibi şirketle ilgili tüm haberleri birden masaya koyması bana biraz tuhaf geldi ama hisse yine de tavan olmadı..
Tüm teknik göstergeler, korelasyonlar al al diye bağırıyor ama ortada ele avuca gelecek yeni bir şey yok..
Hisse beni al al diye diye ışık saçıyor ama sağda solda forumlarda hisseyi konuşanların sayısı 3-5 kişiyi geçmiyor..:))
Burada, al bu kirazdan kalmaz birazdan formasyonu var sanki:))
Ellerindeki mal bitene kadar müzik devam eder de sonrası??
Umarım bu yüksek enflasyon ortamında mal taşıtacak yeni adamlar aramıyorlardır.
Hisse ucuz mu cok ucuz ama bu ucuzlugu ortada kaldıraç tek gercek, giderlerin düşük net karın yüksek olduğu bilançolar göndermek.
Spekülatif haberler ile gittiğin gibi geri gelirsin..
Gidecek hisse kendini bu kadar belli etmez. En son ülkerde gördük, alım fırsatı , renk vermeden çizdiler yukarı.. Bizim turkuaz medyadan transfer ,eski atv genel müdürü, iletişim mezunu ceo, iyi bir iletişim strateji ile şirket ile ilgili tüm beklentileri basınla tek tek paylaştı.. Umarım, bu durumu tahtacı grup mal satmak için kullanmaz..
Bire bir telekom tahtasını anlatıyor sanki..🤣🤣 Telekom, benim için artık ne bir value investor ne de growth investor hissesi.. Tezgaha elmaları ucuza topla, yukardan sat tahtası:))) Yani doldur boşalt tahtası...
https://youtu.be/5FQqw48mDjM?si=Kd6WmUhWBZgGTt70
ASELSAN yillar önce 9dan 45 oldu
Dikkat çeken şey kapanış da hep 20 30 kademe yukarı yapiyordu
Ttkom da 2 seans da aynı şeyi yapıyor
CEO nün konuşması katar Ziyaretinden sonra olması manidar.cumhurbaskani katara gitti ve geldiği gün hürriyet gazetesi böyle haber yaptı
2 ay içinde demiş
Çok büyük para girecek demiş CEO
Belkide Telekom 5 10 milyar dolara katara satıldı
2 inci dikat çeken şey endeks 2 3 gündür satış yerken Telekom yüzde 10 a yakın gitti
Belki de endeks yukarı gitse yine yuzde 20 yapacaktı bunlar olumlu senaryo
Aşağıdaki olumsuz senaryo!
Bir arkadas yazmis tavan olması gerektigi yönünde evet birak 1 tavanı 2 tavan olması gerekirdi.arkadssin dediği gibi mal tasitmak için dağıtılıyor da olabilir mi.olabilir
Diyelim ki olumsuz senaryo mal dağıtıyor ama nereye kadar düşer en fazla 20 ye gelir artık
Telekom duserse diğer hisselerde düşer
Çok fazla risk yok görünen bu
Bu nedenle olumlu senaryoya göre davranmak lazım
Tek kötü şey içerde ve dışarda bir savaş ekonomik kriz gibi bir olay
MHP AKP ittifakının dağılmasi gibi siyasi bir olay.51 seçim barajinda Bahçeli ile Erdoğan anlaşmazlığı var gibi.
Veya bunlardan birinin rahatsızlığı
Ekonomiyi zora sokacak bir afet İstanbul depriemi gibi şeyler
Bir de faiz oranları uçtu 1 milyona 40 milyar alıyorsun.borsada paran varsa çek köy bankaya 40 milyar cepte
Ne işin var büyük parayla borsada
Küçük paraylada hisse yükselmez
Dap gyo krizdeyim ödeyemiyorum dedi sermaye bitmiş mesela
Bu halka arzı durdurun birçok kişinin başına bela olacak
Her hafta arz mi olur yahu
Ytd
Burada ve pek çok yerde insanlar hikayeler yazıp senaryolar geliştiriyor tüm enerjilerini hayal mahsülü absürt şeylere harcayarak görmeleri gereken kendilerine doğrudan yararlı esas noktaları ıskalıyorlar.
Misal şirketiniz sürekli zam yapmaya devam ediyor, bu sizin için gerçek fayda. Bu zam artışlarının yüzdelerini çeyreksel artışlarla tablo haline getirip ciro ve karlılığınıza olacak etkisini hesap ederek kafa yorup enerji harcayacağınız yere nerede olmadık saçmalık onlarla uğraşıyorsunuz.
Bilirim tabi boş adamlardan dolu şeyler çıkmaz ama en azından çaba harcayın. Bizim gibi mizah ehline malzeme vermemiş olursunuz böylece.
https://www.donanimhaber.com/amp/tur...yatlar--171748
Zamlar, tarifeli abonelere gecikmeli şekilde etki ediyor, etki edene kadar ülke bir enflasyon dalgası daha yaşıyor. Zam oranları, artarken yüksek enflasyon ortamında şirket giderleri ( işçi , yönetim giderleri vs ) de artıyor. Emerging marketler içerisinde ttkom dan 3 kat daha fazla abonesi olan şirketler ile aynı sayıda çalışan çalıştırmasına ne dersiniz ? Acaba yeni seçim döneminde 81 ilde yeni işe alımlar ile çalışan sayısı daha da artırabilir mi:))
MaYaMiLi neredesin çık iki gaz ver hissen devre kesmiş, ToToCom dediğimde artiz artiz cevap veriyordun hayde şimdi de ver. Neredesin MaYaMiLi ???
Yukarda yazdıklarım noktasında umarım yanılırım ve tahta yukarı gitmeye devam eder, hissedeki yatırımcılar zarar etmez . Ancak bu hisseye hakim yerli ve milli şebeke ile ilgili fikrim değişmeyecektir. Yaklaşık bir yıldır bu hisseyi takip ederim ihlas tahtasından hiç bir farkı yok benim için.. Yazdıklarım beni bağlar ve kesinlikle al-sat-tut tavsiyesi içermez.
Koçun fordu siyasilerin telekomuna karşı kasımın başından bu yana %30 değer kaybetti.
Son bir yıllık durum bu şekildeyken, pandemi dibi referansla bu iki şirketin performansını merak ettim.:)))
ford 33 lerden 953 lere gelmiş.. 29 kat.. Temettüler hariç sanırım..
ttkom 4,29 dan 27,88 zirveye gelmiş. 6,5 kat...
Bir koç şirketini, spec kamu şirketi ile kıyaslama gafletinde bulunduğum için sayfayı okuyanlardan özür dilerim:))
Evet endeks sert satış yedi
Hissede doğal olarak aşağı saldı ama 50 gunluk ortalama altına gelmedi bile
Ve en düşük seviyeden 60 kademe yukarı çizdi
Şimdi sıra bende diyor Telekom
Sadece fort değil tüm araba sektörü 30 50 kat arttı
Şimdi faiz 40 olmuş kim araba alır bir de araba masrafı çıkarır.
1 miluona araba alan mi 40 milyar mi kazanacaksin hangisi cazip