Bu başlığı şu anda 56 kişi okumaktadır. (1 üye ve 55 ziyaretçi)
Siesta
Printable View
Bu başlığı şu anda 56 kişi okumaktadır. (1 üye ve 55 ziyaretçi)
Siesta
Bilanço kötü geldi galiba. Kötü düştü.
6dan alanlar kötünün üstüne oturdu
Bugün yurt içinde Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch’in piyasa kapanışından sonra Türkiye Kredi Notu Değerlendirmesi’ni yayımlaması beklenmektedir.
Foreks anketinde katılımcılar, Türkiye’nin kredi notunun “B” olarak korunmasını görünümün ise “pozitif” olarak yükseltilmesini öngörüyor.
Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" seviyesinden "B+"ya yükseltti. Fitch, Türkiye'nin kredi görünümünü de "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
Not artırımları sadece bankalara yaradı
Gri listeden çıkış için haziran ayı işaret ediliyor.
Bizim tahtacının kafa kıyak. Fırsat bu fırsat, bilanço gelince de basarsa şaşmam. (Ytd)
Bizim iyi aile çocuklarinin yine paralari bitti, metreslerinin masrafi artti tabi
Şu anda televizyonda enflasyon muhasebesinin detayı anlatılıyor. 2023'e kadarki değerlemenin vergisi alınmayacak.
fakat sonra 3 aylık ara dönemlerde tekrar tekrar enflasyon duzenlemesi yapilacak, ve bu farktan kaynaklanan kurumlar vergisi her ara dönemde ödenecekmis.
Satmadığın, tuttuğun varlıklara durduk yere vergi geliyor.
Akenerji özelinde bu vergi ne mertebede olur,bilemiyorum. Amortisman gideri artacak, borctan kaynakli kur zarari olacak. Ne kadar vergi yükü çıkacagini 15 mart gecesi degerlendirmemiz gerekecek.
Onların doları varsa bizim Allahımız var diyor ya
Enflasyon kadar döviz de artıyor.
Ocak %6.70 , şubat %4.5...
3 aylikta en az %15 enflasyon cepte
Bizim varliklar diyelim ki amortismani vs. dusunce 26milyartl olarak gerceklesti. Bunun vergisi yok.
2024 , Ilk 3 ayda %15 enflasyonla varliklar 30milyara cikacak.
4milyar fiktif kar
400milyon dolar borcumuz var farzedelim. %2faiz, 30dan 33e artan bir kur olsa . 408milyondolar x 3tl kur zarari 1.2milyartl kur zarari
Geçmiş dönem zararlari ne kadar yansiyacak. Onu bilemiyorum.
Durduk yere vergi mi ödeyecegiz, bilemiyorum
Kaldı 28 saat.
Anlık fiyat : 5,75 + % 7,68
Max : 5,87 yi gördü.
Du bakalım ne olacak ?
Mike bey ne der acaba ?
Bi tavan daha gelsin artık...
Üstadın dediği gibi :
A.A. kadar yolu var....
Yiyorsa 1 doları geçsin ,sonrasına sonra bakarız
Hele bi yarım dolara gelsin de....
Neyse anın tadını çıkar be Mike. O günler de gelir elbet...
Hedef : 2028
https://i.hizliresim.com/emch834.jpg
Yarım doları tahtacı alsın , münasip bir ...
Seviyeye getirsin
O günlerde 69 cent olacak diye grafikler koyan bir kamil vardı
Kimdi o?
Amperi yükseltti şaka yaptı diyeceğim ama bu üç oldu elektriğin şakası olmaz iki sefer çarpıldım eldiven giymesini bilmeyenler terliksiz buralarda pek dolaşmasın yağrın martın 15i mayısın 15ne kadar takibe devam.
BOTAŞ yönetimi, başta Rusya ve İran olmak üzere tedarikçi ülkelerden ithal edilen doğal gazın ve sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) ortalama fiyatını ortaya koyacak.
Bu kapsamda her 1000 metreküp doğal gazın maliyeti ile konut, sanayi ve elektrik santrallarına satış fiyatları arasındaki fark, diğer bir deyişle devletin sübvanse ettiği ya da desteklediği tutarlar (her bir abone grubu bazında) ilgili makamlara iletilecek.
Enflasyon hedefi
Peki, konutların kullandığı doğal gaza seçim sonrasında ne kadar zam yapılacak?*Sektör kaynakları,*yüzde 50-55 oranında zamma gereksinim olduğunu söyledi.
BOTAŞ, bu verileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Hazine ve Maliye bakanlıkları ile paylaşacak.
Sektör, 2024 yılı enflasyon hedefi de göz önünde bulundurularak doğal gaza zam yapılmasını bekliyor.
Tüketimin son derece düşük olduğu ve vatandaşın bütçesinde çok fazla hissetmeyeceği yaz aylarında doğal gaza peş peşe zam gündeme gelebilir.
Seçim sonrasında elektriğe de zam yapılması bekleniyor. Elektrik için öngörülen zam oranı da en az yüzde 50.
Enerji zamlarının, yıl sonuna kadar aylara yayılarak hayata geçirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
https://www.krttv.com.tr/yazarlar/ol...-yaniti-201834
Göz ettiniz . İspanyolun kızdığı kadar varmış.
Koçhol e bak taaakkk seans bitti hemen yolladı.
Hay maşallah daaa doktor bu ne ?
0,87 f/k ?
Du bakalım ne olacak ?
Büyük üstad Mr. İspanyol ne der acaba ?
Neyse benim kafa yandı . Yarın sakin kafayla bakarım.
Hayırlı geceler hepinize.
Şu kasımdaki tl borç ödenince. Yeni bir sayfa açılacak....
Blançolara bak sigortaları patlattı amperi yükseltmek lazım geçici bi süre ara mola 3.çeyrekte böyle giderse kablolarıda yakar.
Grup, 2022 yılındaki başarılı performansını dengeli, verimli ve esnek üretim portföyü ve yurtiçi ve yurtdışı
piyasalardaki ticaret tecrübesiyle 2023 yılında da devam ettirmiştir. Grup’un 31 Aralık 2023 tarihi
itibarıyla faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (“FAVÖK”) 2.781.746.112 TL (31 Aralık 2022:
3.804.018.699 TL) ve faaliyetlerinden elde edilen nakit akışları 2.744.924.180 TL (31 Aralık 2022:
3.633.672.375 TL) ’dir. Grup, faaliyetlerinden elde ettiği nakit akışlarıyla bankalara olan 2023 yılına ait
bütün yükümlülüklerini yerine getirmiş, buna ek olarak, yarattığı nakit fazlasıyla ileriki dönemlere ait 35
milyon ABD Doları tutarındaki borcunu erken ödeyerek, gelecekteki finansal yükümlülüklerini azaltmıştır.
Nisan 2022 itibariyle devreye alınan ve yenilenebilir santrallerimizde gelir kaybına neden olan “Kaynak
Bazında Destekleme Mekanizması”nın 2023 yılının ilk dokuz ayında da devam etmesine rağmen, Grup
yüksek oranda operasyonel elverişlilik ile sağladığı yan hizmetlerden (Sekonder Frekans Kontrol, 0 -1
kodlu talimatlar, Kapasite Mekanizması vs.) elde ettiği gelirler ile de konsolide brüt kara olumlu katkı
sağlamıştır. Ekim 2023 tarihi itibarıyla Kaynak Bazında Destekleme Mekanizması sonlandırılmıştır.
Öte yandan Grup, yurtdışı fiziksel elektrik ihracatı ve finansal elektrik ürünleri işlemlerine 2023 yılında
da devam ettirmiş olup, ticari faaliyetlerini bu alanda yoğunlaştırmış ve döviz gelirlerini önemli ölçüde
arttırmıştır.
Doğalgaz alımları, Grup’un Erzin kombine doğalgaz çevrim santralinin üretim faaliyetleri dolayısıyla
üretim maliyetleri içerisinde önemli bir yere sahiptir. Yüksek doğalgaz ithalat maliyetleri ve artan kur
sebebiyle; 2023 yılında da doğalgaz tedariği Botaş tarafından sağlanmaya devam edilmiştir. Buna
karşın 2023 yılı içinde hava sıcaklıklarının beklenildiği kadar soğuk geçmemesi, Avrupa ve Asya’da
beklenen gaz talebi yükselişinin gerçekleşmemesi ve depo doluluk oranlarının yüksek olması sebebiyle
düşen doğalgaz ithalat fiyatları yakından takip edilmekte ve aylık olarak doğalgaz maliyetlerini
düşürebilme fırsatları üzerine çalışmalar devam etmekted
Bilançoyu beğenmedim.
Kasım ayına kadar bedelli sermaye artırımı yetişir mi?
6 liralık hisseye de 10 lira para isteyemezsin... isteyeceksen fiyati yukari cekmen lazim . (Yatirim tavsiyesi degildir)
Elektriğe zam gelse onun bize faydası yok. Doğalgaz indirimi de para kazandırmıyor, hala kömürden pahalıyız.
Neyle ödeyecek borcu?
Benim tek beklentim şirketin satılması.
Sirketin NET borcu ne olmuş ona bakalim
14.5milyar / 29 kur= 500milyon meksika doları
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...---Sr7VKQ&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4,5 yılda, 854 milyon dolardan, 500'e düşürmüş borcu. Bu saatten sonra her türlü anlaşırlar Koç ile.
https://www.borsagundem.com/haber/ak...ndirma-1449762
1224 mw kurulu gücü olan şirketin piyasa değeri 4 milyar TL kârı 5 milyar TL
Borcu var diyenler zaten bu borç olmasa sen bu kağıdı
100 TL'den aşağı alamazsın
Ytd
Koç bizim borcu TL'ye çevirmese o borç hala 1 milyar dolardaydı.
Refinansman yapmaları tabi ki mümkün. Ne de olsa nakit akışı düzeldi. Peki ticari kredi faizleri bugün % kaç, bizim borcumuzun faizi % kaç?
Bence yemez...
%12 TL faizle ödüyoruz işte paşalar gibi.
En temizi bedelli.. pamuk eller cebe. Bak zoren'e. Yıllardır inek gibi sağıyor yatirimcisini, yine de bizden kaç kat değerli. Yeni bir santral yaptigi da yok.
Hollandada şarj istasyonu sirjeti kurmuşmuş da... andersenden masallar
Pazartesi ne olur piyasa bu bilançoyu nasıl fiyatlar
Tahmini olan varmı
Sen kasım dedin de..
Bende ödeme planı yok, bir ara anyoranza öyle bir tablo paylaştı ama nereden buldu hesapladı, doğru mu yanlış mı bilmiyorum.
1-2 yil icerisinde odenecek borc
aralik 2022de 5.711.101.659 yazilmis
Eylul 2023'te 6.910.246.008 tl'ye çıktı
Şimdi baktım da.
2023 aralıkta bir film dönmüş. Hayırdır inşallah?
Tamam, baktım fırıldak yok
Hesap dönemi atlayınca borcu , kısa vadeliye kaydırmış.
2024'te ödenecek tutar 6.8milyar tl
Bu parayi şimdiki piyasa koşullarinda toplamamiz imkansiz.
Favök 2022'de 1.9milyartl , 2023te 2.5milyar...
Bu sene hadi 3 milyar olsun.
6.8-3=3.8milyartl bulmamiz lazim
Sermaye 720milyon
Hisse başı 5tl bedelli yapması lazım
Ya da gidip %60 faizle yeni kredi çekecek...
Var mı başka yöntem?
5tl bedelli yapabilmesi için de hissenin 10 lira olmasi lazim.
6 liralik hisseye kimse 5tl rüçhan vs ödemez
Yaparsa da halka aciklik orAni epey duser.
Yatirimciyi yildirip piyasada kalan hisseleri toplamak için son bahanesi olur.