ilk cumhurbaşkanlığından sonra yönetim sistemi değişti diye 3. kez aday olabilir diyor yandaşlar
o zaman parlamenter sisteme geçilirse 4. kez de olabilir, hukuki mantık sistem değişti üzerine çalışıyorsa..?
Printable View
Arkadaş arsa alacakmış tüketici kredisi çekmeye gitmiş eksik kalan tutar için, 12 ayın üstü yok naşşş demişler, ben de 99 bin çek 4 tane iphone al arsadan çok artar dedim :p
Kar payı, getiri, gelir ortaklığı...bi de şu var en uyuz olduğum huzur hakkı..:p
Bu tweetler bazen oluyo bazen olmuyo, çözemedik vesselam..;
https://twitter.com/mahfiegilmez/sta...95282919931950
Faize faiz dememek için yaptıklarımızı yazsak roman olur.
İyi akşamlar. Bir konuda görüşe ihtiyacım var ve kafam da bir hayli karışık. Bir çok işinin ehli borsa uzmanın görüşü, şu sıralar borsanın ucuz olduğu yönünde.(uzun vade düşünüldüğünde) fakat yaşadığımız zamanın birebir krizi temsil ettiğini ve geçmişte, nispeten( her ne kadar durumları, oluşumları farklılık gösterse de) örneğini yaşadığımız 2001 ve 2008 krizleri ile karşılaştırdığımda, dolar bazlı borsanın hala pahalı olduğunu görüyorum. Bunu hem dolar bazlı BIST grafiğine bakarak söylüyorum hem de uzun vadeli cds grafiğini 180 derece döndürün, elde ettiğiniz grafikten gözlemliyorum. Borsanın 'dolar bazlı' daha aşağıda gidecek yeri var görünümde. Bunu uzun vadeli BIST30 senetlerine bakarak ta söylemek mümkün (örneğin kchol, eregl, bimas, sahol, isctr, garan vb. çeşitlendirmek mümkün)
Sonuç olarak; mevcut ekonomik görünümü göz önüne alarak, BISTin tarihi diplerinde olduğunu iddia eden uzmanlar mı gerçekçi yoksa sadece temel analiz ile basit dolar bazlı grafiklerini inceleyen bendeniz mi gerçekçi, anlayamıyorum açıkçası... Fikirlerinizi okumak beni mutlu eder açıkçası...kalın sağlıcakla.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öyle bir durumda,Borsa hangi yöne gider,Bistin pisti kırılır mı,Kağıtlar çamlıca tepesine mi,kağıthane deresine mi uçar.?
Sen bize ondan haber ver..!
Biz ,senin gibi dıj güjlerin parasıylan mayış almıyoruz ki.!!
Bize ne toryumdan,Arcantinden..!!
Karakola düşen,Başının çaresine bakar ,artıkın..Üüüle deeğilmi A beyaaa...!!
coinleri gene cama sıkıştırmışlar
Uzun uzun tartışılabilir, ucuzluk pahalılık görecedir, ucuzdur sebebi vardır, pahalıdır onun da sebebi vardır, dibin dibi vardır, beklentiler satın alınır her zaman v.s.
Şu an kriz çıkarsa 2001 ve 2008 krizine benzemez, daha derin yıkıcı olur, ki onlar bile farklıydı, kriz hali, kriz esnasında olacak olanların öngörülemez olduğu bir durum, 3 günde hafta sonu için %10 net faiz alınan dönem, 5 puan daha fazla veriyor diye 100 mt ötedeki banka şubesine, bolca bir montun içine dolar balyalarını boğazına kadar doldurup giden abla abilerin ortalıkta dolaştığı bir dönem, bankanın vadeyi kırmadığı bana ne vade sonuna kadar parayı vermem dediği, yarı fiyatına ev satılan, intihar edilen bir dönem...
1991 krizinde akrabaların aracı kurumu vardı, anahtarı alıp çıktılar, kayıp milyonlarca dolar, neden çünkü takasbank yoktu, bağlı bulunulan aracı kurum o zamanlar öyleydi sana sanal işlem yaptırmış, herşey kağıt üzerinde kendisi para havuzuyla başka işlere kalkışmış, hisseler düştü doğru, ama ortada hisse yok satacak, hiç alınmamış...gibi...
TCELL dolar bazlı, doların da enflasyonundan arındırılmış, 2008 deki dolar başka 2022 deki dolar başka...
1-Bu hisse dibinde mi değil mi, daha nereye kadar düşer?
2-Dibini bulduktan sonra kaç yıl alçak sürünme yapar, yoksa sert mi kalkar?
Yani, cevabı yok sorunuzun, değişir, Arjantin Venezuela gibi olursak başka, olmazsak başka, Suriye gibi olursak -Allah gecinden versin, başka...
https://www.tradingview.com/x/VclSKCb3/
Sayın kelebekx, örneğin saholün belirttiğim kriz dönemlerindeki dolar bazlı fiyatlarına bakın isterseniz, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sayın achilles, yazımda da belirttiğim üzere, her krizin kendine has yapısı mevcut.
Şu an yaşadığımız ise, 12 ay sonra yapılacak seçimlere( erken seçim ihtimalini mümkün görmüyorum) kadar borsa için aşağı yönlü riskler düşünüldüğünde, dolar bazlı daha inecek yerinin olduğunu gördüğüm halde, niçin uzmanlar borsanın ucuzluğu konusunda ısrarcı, bunu anlamakta zorlanıyorum.
Cevap verdim ama, anlaşamadık sanırım, şu grafiğe bakıp da uzmanların ne demesi gerekiyor?
Sıfıra kadar düşecek burası pahalı diyorsanız, sıfıra kadar düşerse almayın zaten derim.
İŞC
https://www.tradingview.com/x/u00P6GEU/
https://www.tradingview.com/chart/
Malum bu forum ahalisinin büyük bir bölümü aç sefil gezen tayfadan oluşuyor. Ben dahil.
Bu akşam Göztepe’de mekanları biraz gözlemleyim dedim. Bir de ne göreyim. Alayı sefil. Don alacak paraları yok. Açlıktan nefesleri kokuyor, ancak rakı, bira kokusu açlık kokusunu bastırıyordu.
Ekmek alacak paraları yok, rakı yanında meze yiyorlar falan.
Tuhaf işler.
Bir de holding grafiği (sahol yada koç fark etmez) yada eregli grafiği paylaşırsanız sevinirim. Bankacılık örneği belki istisna.
Şu an yerel kriz-mini kriz veya 90 yıllardaki gibi yüksek enflasyon , yüksek kur , kkm ile yüksek faiz dönemindeyiz...FED faiz artışı sıkıntı değil..EM ler içersinde sıcak paranın en fazla kaçtığı ülkeyiz , 2 yıla kalmaz global krize merhaba deriz...
Asıl global kriz bizi nasıl mikecek onu öngören kişiler köşe olur....
Dip 40 dolar, eski rakamla 40 cent...
Borsa büyüdü, bir sürü halka arz oldu, yabancı kaçtı gitti. Kalan para hisse seçti, her bir BY, grup bir hisseyi kaldırdı, bankacılığı ve bazı hisseleri dışladılar, o yüzden öyle sahipsiz sahipsiz takılıyorlar.
Seçilen hisselerle endeks yaptılar, bu hisselerin ağırlığı arttı, eskileri düştü. Bu hisseler belli, Ereğli, Froto, Sasa, Hektaş, Bim ya da Vesbe, Ccola gibiler, ya da holding yani sahibi zaten olan hisseler.
Bu ağırlıklarla, bu tabloyla, bu dediğim hisseler 2008 ya da 2001 dibine düşerse, 40 dolardan çok daha düşük bir seviyeye tekabül eder Bist-100, zaten şu halde bile Bist-100 geçenki dolar hareketinde 2008 dibini yani 116 doları gördü, bu hisseler dolar bazında %30-40 sert sarkarsa bile, endeksler dolar bazlı diplerini görmüş olurlar 40 dolara kadar sarkar mı 80 de mi kalır 60 ı mı görür. Yok bu hisseler 2008 2001 diplerini görürlerse, endekste 40 dolar dip değil haberiniz olsun.
Ben dolar bazlı çok ucuz hisseleri zaten bakınca görüyorum, ama ben Ereğli, Sasa, Froto, Hektaş, Tüpraş, Koç v.s. 2008 deki 2001 deki diplerine kadar düşsün istiyorum, onları o fiyattan almak amacım diyorsanız, ehh nasip diyorum :p
Yatırım başka, oyun başka, istatistiki olarak buradan alan, müteakip 5 yılda dolar bazında parayı katlar demek, bilimsel olarak mümkün, ama Arjantin Venezuela gibi olursak takasbanktan hisseleri kargoyla fiziki olarak yolladıklarında, hatıra diye saklayabiliriz tabi :cool:
Bütün oyunlar hileli...yatırım yapmak, unutmak lazım...
https://www.youtube.com/watch?v=Eq5pBHIZ7Lc
Tüketici kredilerinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) oranı yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseltildi
Habertürk
cem güççük
Türkiye cds 800 ama, hollandanın cds bizden fazla diye iddaa etti.
10.94 (hollanda cds)>> 800 den denklemini çözebilecek varmı forumdaş.
Şu da endeks dip yaparsa nasıl yapar bağlamında takip ettiğim senaryo..oldukça şüpheli, kırmızı yatayın altına inerse diyelim...işinize yararsa..ytd
https://www.tradingview.com/x/6xf8krOx/
https://www.tradingview.com/chart/
Geçen de, benim babam madende çalışıyordu, ben bilmicem de kim bilecek, kömür fiyatları artmadı, yalan söylüyorsunuz diyordu...
Başka biri vardı, o da yurtdışındaki %6 enflasyonu %60 sanıyordu, elli kere ikaz etti spiker Nuh dedi peygamber demedi, AKP sözcüsü müydü Gn.Bşk.Yrd. mıydı neydi..
Ayni fikirdeyim.
Halil Hoca , kulaklari cinlasin bir FROTO animiz var.
O 8.5 TL.den aldi, ben de 9.25 ten.
O tuttu, ben 10.50 den sattim.
Bazi hisseler var,almak ve tutmak bir turlu nasib olmaz.
O nedenle Portfoyde bolca KCHOL ve ANHYT tutuyorum, kiyamet kopsa satmam..:)
Enflasyon hesabını yanlış yapan Akp grup başkan vekili Emin Akbaşoğlu idi. Bu saçmalığından sonra galiba görevinden affetmişlerdi.
Cem Küçük , hala ulusal bi kanala program yapan bi çocukluk arkadaşım gazetecinin daveti ile memleketi olan Zonguldak-Devrek liler gecesinde görmüş ve bu şekilde memleketini de öğrenmiş bulunmuştum ilk defa. Devrek , bastonu ile meşhurdur. Programı seyretmedim ama mod umuzun dediği gibi Hollanda nın cds inin , bizimkinden yüksek olduğunu iddia etmiş ise onun da gazeteciliğinden affedilmesi gerekir.
Bu arada...
Gram altın'da günlük/haftalık kapanış bazında tam 300 TL'lik yükselen üçgen, 950 seviyesinden yukarı kırılmıştı ve fiyatlar yükselmeye devam ediyor.
vergi dairesinin hisse senedine el koyması
https://eksisozluk.com/vergi-dairesi...ymasi--7303746
Mecliste kurs açsınlar, Yaz Kursu mesela...
4 işlem Matematik Tazeleme Kursu
Genel Ahlak Kuralları, Felsefeye Giriş
Ekonomiye Giriş, Arz Talep Eğrisi, Faiz Enflasyon kavramları
Uluslararası İlişkiler Temel, Komşu Ülkeler kimdir, Yakın Tarihteki Meseleler, Sevrin-Lozanın Maddeleri,
İletişim, hitabet, empati v.s.
Kamu İhale Kanunu...Yaklaşık Maliyet...Teklif Dosyası Hazırlama...yok bu olmasın herkes buna kaydolur..
İyi olur yani...eğitimin yaşı olmaz.
Gazteci var, bi de gazeteci var...Gaztecilik kılıf, kimlik, iş takipçisi, kafa koparıcı, çöküş aracısı, gazteciyim diyecek tetikçiyim diyecek hali yok ya...İki yıllık gazteciler, karı koca, boğazdan villa aldılar..Gazeteci olsalardı, meteliğe kurşun, ömür boyu..
Valla bana sakat geliyor, yoksa dalacam da, ne zaman dalsam yamuldum. Reel faizler artarken nasıl olacak bilmiyorum.YTD
https://www.tradingview.com/x/ruWS8GJv/
Yani Sn Tınaz,
Şeker, Buğday kontratı alıp satıyorlar, ne diyeceğiz, şeker yatırım aracı değildir, tatlı malzemesidir mi?
Alacaz, satacaz...hoş 2000 den bu yana bakılınca neredeyse dolar bazında 10 kat gitmiş, ne aracı olursa olsun alaydık da tutaydık keşke..
Ben de almam tutmak için...ama bi kıstırırsak dolar bazında %20-30 u var..
Sn.Achiles,
Saygi duyarim,insallah basarirsiniz.
Ancak ben farkli dusunuyorum.
Bu donem stok donemi.
Mazot, gubre, demir alip saklayacak halimiz yok, ancak bizler akilli stok yapan firmalari bulup onlari almaliyiz diye dusunuyorum.
Mesela BNTAS. Bu stok yonetim isine dolar dovizden daha cok ozen gosteriyor adamlar.
Artan enerji maaliyetleri icin SOLAR sistemi takiyorlar, Eylul 2022 de bitecek.
Yanlis anlasilmasin alin diye anlatmiyorum.
Ornek verdim.
Bence şöyle, FED yüksek enflasyonlu yıllar yaşatacak dünyaya aynı şu şekildeki 198 ay süren dönem gibi...
Aynı döngüyü tekrar etmeye çalışacak..borsalar çok uzun süren bir yatay düzeltmeye maruz kalacak, ama aslında reel olarak %60 lara varan oranda değer kaybedecek...
Eritecekler bütün varlıkları, enflasyonla mücadele ediyormuşlar da başaramıyorlarmış gibi, bu enflasyonu da dünyaya ihraç edecekler. Pil elektrik yeşil enerji çağı ne olur bilemem, sıkıştıkları anda nükleer santral açarız termik santralleri açarız ne var yani diyen bir çifte standartları var...
Yüksek enflasyon deyince, altın emtia geliyor akla...benim bakış açımın özü bu...
https://www.tradingview.com/x/FHEAOGeG/
Bakın aynı dönem enflasyon bazında bakılırsa reel olarak ne kadar büyük kayıp var, ama bu normalde yatay görünüyor.
https://www.tradingview.com/x/ytMewnPn/
Paranin alim gucunu korumak endisesi bu.
Yatirim, belli bir nema beklentisi ile yapilir.
Altin'i aldin koydun, ne artar ne bolunur. Oyle durur.
Oysaki adam nasil calisiyorsa, para da calismali.
Altina, topraga cimentoya konan para calismaz yatar.
O yuzden eskiler bunlara iddihar der, yani gömü.
Diger taraftan ekonominin isleyisini bozar.
Carpan, hizlandiran calismaz.
Peki bundan da kotu olurmuydu, belki olmazdi ama burada sorun hirsizlik ve calinan degerler.
Feto'den dosyan var, korkut, adami kacir, malina cök.
Verilen ihalelerden balli rusveti gotur.
Vatanin en kiymetli topraklarina cök.
Sonra bunlara itiraz edenleri vatan haini ilan et, cezaevlerine doldur.
Zamaninda yazdim, insanimizin ifade ozgurlugunu kisitlama, kisitlarsan, hic alakasiz insanlari sirf muhalefet etmek icin dolar almaya yollarsin, dedik. Ve o da gerceklesti bunlar iktidari bu nedenle kaybettiler.
Hem de 1000 sene, bundan boyle hicbir islamci parti gelemez.
Hatta o islamcilar hafizlar gibi toplanip yuruyemez, bizim millet bunlari gordugu yerde fena dover.