Çok teşekkürler.. Güzel bilgi.. TNA Taksitli Nakit Avans mı ?
50 TL ve 50 Dolar alım gücü.
https://twitter.com/raven_ist/status...Zx3yWMEDQ&s=19
Şaka mı bu karşılaştırma sn kafkaf yapmayın siz bari yapmayın yani arbitraj robot cart curt kullanan birisiniz bu videoya inandiginiza inanmıyorum ....polis ABD de 3 .500 dolar alır burada polis 25.000 TL alır.. yani lütfen biraz akıl mantık ....tamam alım gücümüz düşük te videodaki kadar da değil ...
Arkadaşlar bu hafta seçim öncesi kkm ve normal mevduatlar kaçı görür? Ben en son 39 almıştım...
Bu konuyu sizinle daha önce tartışmıştık.
1 dolar = 20 TL derseniz.
Abd polisi 3500 dolar yani 70000 tl kazanırken Türk polisi 25000 tl yani 1250 dolar kazanıyor.
Abd polisi Türkiye de en lüks hotel de ailesi ile tatil yapabilirken Türk polisi kendisi ve ailesi için bırak tatil yapmayı Abd uçak biletini belki karşılayabilir.
Merhabalar,
Dövizden dönüşümlü kur korumalı mevduatlarda seçim sonrası oran alan oldu mu?
Kulliyen hatalisiniz...bu karşılaştırma== ABD deki polisin kendi ulkesondeki refah düzeyi ile Türk polisinin Türkiye'deki refahı ile karşılaştırılabilir...evet bunu tartismistik.lakin si.1 adım ilerlememissiniz neyse beye inanmak istiyorsaniz.ona inanın ...iyi hafta sonları..
En son ne zaman yurtdışına çıktınız? Hangi ülkeye gittiniz? diye sordum, neden cevap vermiyor sunuz?
Amerika polisinin refah düzeyi diyorsun, ben ise o ülkede yaşadım/çalıştım diyorum :-)
Türkiye yi de biliyorum.
Müsade et, bu karşılaştırmayı senden daha iyi yapayım:-)
Parlamenter sistem diye seçime girdiler. Parlementoyu cumhur ittifakı kazandı. Hikayenin sonu.
İkinci tur için hala umut var. Ama seçmenin beklenti ve isteklerini yanlış okuyup, ikinci turda başka bir söyleme geçilmesi ne kadar karşılık bulur bilemiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu konulara hiç girmiyorum, arkadaşın kafası karışır:-)
Maaş artışları yani zam olayı çok farklıdır. Devlet enflasyon üzeri zam yapar. Sonra bağlı olduğunuz sendika ek zam ister ve söke söke alır.
Gerçek bir örnek vereyim. Bilgisayar müh. arkadaşıma devlet %2.69 zam yaptı (enflasyon 2.40 civarı idi) . Sendika %4 ek zam daha aldı. Sendikaya yaptığı işleri anlattı ve performansını gösterdi. Başka mühendisler daha farklı ek zamlar aldı. Bunlar kişiye özel bilgiler olduğu için paylaşılmaz.
Dolayısı ile 20 yıl sonra bir polis, iş performansına bağlı olarak akranlarının 2 katı maaşa ulaşabilir.
Detaylı konular bunlar.
bu beyinsiz 2016 yılında yurt içindeki benzin fiyatlarına bakarak enflasyon olmadığını iddia ediyordu
global piyasalarda 120 dolarlık petrol fiyatı 30 dolara inmiş, görmüyor musun benzin fiyatı iddia edilen enflasyon ölçüsünde artmamış diyordu, Öküz benzin fiyatının değil artmak % 80 geri gelmesi gerektiğinin bile farkında değildi.
Konuyu nereden nerelere getiriyorsun adam 3500 dolar maaş aliyor 50 dolara şunlara almış diyor...burada polis 25 bin TL alıyor 50 liraya çikolata alınır diyor neden haksız olduğunu kabul etmiyorsun .video baştan aşağı zırva..4 yaşında bebelere sorsan zırva der sen anlamiyorsan .bilemem...
En son hangi ülkeye gittiğini yine yazmamışsın.
İstersen şöyle yap:
Üst üste 2 yaz tatilinde yurtdışında aynı kafeye git ve aynı şeyleri sipariş ver. Alım gücündeki erozyonu fark edersin.
Ben ne yazsam, ne anlatsam işe yaramaz. Kendin yaşarsan daha etkili olur.
Yüksek faiz, yüksek kur sarmalına girdik.
Ego yu hiç sevmem... Ego kasanları da...
ppf'leri takip eden var mı? Mevduattaki kadar yükseldi mi oranın getirileri?
Yarın CHP genel merkezinde Ümit Özdağ ve Canan Kaftancıoğlu:
https://twitter.com/tolunayreally/st...kFDfvxG8Q&s=19
Bir de böyle bir iddia var.
Barış Yarkadaş
@barisyarkadas
Merkez Bankası’nın kredi kartından nakit avans çekimini kaldırma talimatı 12 Mayıs’ta bankalara gönderildi. Kararın 15 Mayıs günü uygulanması istendi. Çünkü karar AKP tarafından alınmıştı. Seçimi ilk turda kazanacağını düşünen iktidar, yüzde 50.1’e ulaşamayınca kararı apar topar iptal ettirdi. Yandaş medya da yine “AKP’ye komplo†yalanına sığındı. Pazartesi günü olan bitenler, AKP kazandığı takdirde yaşayacağımız çöküşün fragmanıdır.