Bilancoya simdi bakabildim de..
1.85 Milyar yönetim giderleri.
Diğer faliyet giderleri adı altında birde 1 Milyar gider var..
Bunlar nedir yahu..
Göze çok batıyor, bilanço böyleyken..
Saglam Kar ederken dikkat cekmiyordu
Printable View
Bilancoya simdi bakabildim de..
1.85 Milyar yönetim giderleri.
Diğer faliyet giderleri adı altında birde 1 Milyar gider var..
Bunlar nedir yahu..
Göze çok batıyor, bilanço böyleyken..
Saglam Kar ederken dikkat cekmiyordu
29 dakikalık ses kaydı internet sitesine yüklndi.
https://www.alarko.com.tr/media/lw5e...r%C4%B1m-1.mp4
22. dakikada çok net aslında
yani yıllık usd olarak baktığımızda 250 m usd karı garanti gibi olan şirket şimdi 1 milyar usd bile değil...FK10 olacak olsa yine aynı yere çıkıyoruz...2.5 milyar usd görülmeli 2025 içinde...Şu enflasyon muhasebesi bir kalksa borsa 20 bin Alarko 250)))
EM'nin en tesirli olduğu yıl 2024 oldu bizim için. 2025 (eğer enflasyon %30 altına düşerse ) tesiri daha azalabilir.
Tahminim 2026 yılında da EM devam edebilir.
Çünkü 3 yıl toplamı Enflasyon %100'ün altına düşerse EM uygulaması kalkacak deniyor.
2024 Enflasyon %45, 2025 %30, 2026 %20 olsa; 3 yıl toplamı %95 ediyor... 2027 de EM uygulaması kalkabilir.
Diye düşünmekteyim....
sn whisperer
beni yapay zekalarla uğraştırmayın :) ... onlar olması gerekeni yazıyorlar bense olanı merak ediyorum. hem yavaş yavaş bu bilgisayar işlerini de bırakmak lazım bu gidişle :)
Bu Çin işi doğru bence ama birileri istemiyor belli ki. Haber de o maksatla yapılmış gibi. Yerli biri santrale talip olabilir ilerleyen günlerde.
Yerli biri niye santrali almak istesin ki. Zaten holding satmaz da.Satıp napcak.Nakit sıkınıtlı şu an.Saat gibi işleyen yer para kazanıyor.
Bu adamlar arsa bile satmiyor, holdingi satarlar mi ya? 40-50 yil once aldiklari tarla arsalar duruyor. Karabiganin dolar borcu varken arsa bile satmamislar, simdi her yil isleri daha iyiye gidecek, 2-3 seneye yeni yatirimlar da Karabiga/Meram gibi para basacak duruma gelecek, mumkun degil.
Cinliler olsa olsa Carrierdaki hisseye talip olurlar.
2,25 tl net temettü hayırlı olsun.
Geri alim programi da açıklandı simdi..genel kurula sunacaklar..
Şirket, 1.305.000.000 (birmilyarüçyüzbeşmilyon) adet 13.050.000,00 TL (onüçmilyonellibin Türk
Lirası) nominal değerde paya kadar Geri Alım yapabilir.
Geri Alım için Şirket kaynakları ve faaliyetlerinden sağlanan gelirden yaratılacak azami 1.350.000.000
TL fon tutarı belirlenmiştir.
Temettü, lot başına... 2,2506537
- 2.25 lira net temettü. Dağıtım tarihi 21 nisan.
- şirket dağıtılabilir karının %25ini her yıl dağıtma politikası belirledi.
- 1.305.000.000 tl'lik geri alım açıkladılar. Süre yine 1 yıl.
"Madde 7. Payların Geri Alımı İçin Alt ve Üst Fiyat Limitleri
Payların Geri Alımında “alt fiyat limiti†1 (bir) kuruştur.
Payların Geri Alımında “üst fiyat limiti†ise Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda en son kamuya
açıklanan konsolide finansal durum tablosunda (bilanço) yer alan “özkaynaklar†tutarının, Şirket’in
çıkarılmış sermayesine bölünmesi suretiyle bulunacak “pay defter değeri†tutarının %20 fazlasıdır
[((özkaynaklar/çıkarılmış sermaye) x 1,20)].
Paylarımızın borsa fiyatının düzeltilmesini gerektirecek işlemlerin gerçekleşmesi durumunda, aynı
düzeltme payların geri alınması için belirlenen alt ve üst fiyat limitlerine de uygulanacaktır. Bu şekilde
düzeltmeye tabi tutulmuş alt ve üst fiyat limitleri özel durum açıklaması ile Kamuyu Aydınlatma
Platformu’nda duyurulacaktır"
eskilerin ne olacağı halen belli değil ama yenilerin satılabileceği öngörülüyor
"Madde 8. Program Süresince Geri Alınan Payların Satış Esasları
Geri Alınan Paylar, Tebliğ başta olmak üzere ilgili mevzuat hükümlerine göre, Geri Alım Programı
süresince veya Program sona erdikten sonra Borsa’da satış yoluyla elden çıkarılabilir. Yönetim Kurulu,
Geri Alınan Paylar’ın satış esaslarını mevzuat çerçevesinde dilediği gibi belirleme yetkisine sahiptir. "
1- Artık bu hisse "temettü hissesi" olmuştur. Emeklilik planlarına koyulacak bir hisse olmuştur.
2- Hisse geri alım programıyla piyasadaki hisse fazlalığı azalabilir... 9.950 + 13.050 = 23.000 milyon lot program sonunda geri alınmış hisse miktarı oluşacak.
3- Temennim ilerideki yıllarda toplam geri alınan payların 35 milyon lota ulaşması , sermayenin 435- 35 = 400 milyon olması.
Hayırlı olsun.
Not: Mezara kadar değil, pazara kadar hissedarım.
sağda solda geri alım başlattı denmekte halbuki genel kurul onayı ile başlıyor
"Geri Alım Programı’nın süresi, Geri Alım Programı’nın onaylandığı Genel Kurul tarihinden itibaren 1
(bir) yıldır. Geri Alım Programı’nın Genel Kurul tarafından onaylanması durumunda Yönetim Kurulu,
Geri Alım konusunda 1 (bir) yıl süre ile yetkilendirilmiş olur."
ve bu arada GENEL KURUL tarihi
14/4/2025 saat 15
şahsım ve resmen en genç hissedar olan oğlum ile ilgili genel kurula katılma sponsoru olmak isteyenlere duyurulur :) :) :)
Şahsi fikrim;
Temmettü gayet olumlu.
Ancak hisse geri alım programından memnun değilim.
Eğer hisse fiyatı önümüzdeki yıl 100 civarında olacak ise şu an ki durumdan farkımız nedir?
Piyasada olan 160 milyon lot hissenin 13 milyonuna 100 tl ortalama ile talip olmuş şirketimiz.
Eğer alımlar hızlıca yapılıp tamamlanmaz ise önümüzdeki yıl bu zamanlar 100 120 TL fiyatların oldukça düşük kalacağını ve hisseyi baskılayacağını düşünüyorum.
Umarım süreç hızlı ve sorunsuz tamamlanır ve bir yılın sonuna doğru umut oluşturan şu anki geri alım hisseye baskı oluşturmaz.
Saygılar.
sn ekserji
maksimum miktarlar vs... şirket defter değerinin % 20 sine kadar alım yapılabilecek... keşke üst sınır koymasalardı desek doğru olmaz bazı şirketlerde olduğu gibi şahıslardan şirkete satım ya da şirket parasının şahsa transferi olabilirdi...
şu anki fiyatın muhtemelen 2 mislinden fazla... illa almaları gerekmiyor hissenin arkasında dursalar yeter.
Bu işi patronun satmış olduğu hisseleri şirketin toplaması sürecine döndürdüler. Kurallar gereği bu durum zamana yaydırıldı.
Kötü bir durum yok ama sürecin yönetimi son derece önemli. Eğer yıl sonu 100-120 bandında kalarak planlanan geri alım gerçekleşir ise şaşırmam çünkü bu yıl ki geri alım planlanan şekilde tamamlandı.
O hesaba girersek çıkamayız. Elon Musk 2002 de paypalı sattı. Mis gibi business... Para akıyor sen de aradan komisyonunu alıyorsun. Niye çıkar ki bir insan böyle bir işten ama adam şimdi uzaya roket fırlatıyor. Ticarette yeri gelir altın yumurtlayan tavuğu satarsın altın yumurtlatan horoz alırsın. Holding belki tarımda veya başka bir sektörde santralden çok daha iyi bir fırsat görmüş olabilir. Zaten sürekli enerjinin payını azaltmak istiyoruz diyorlar. Belki de bambaşka nedenler...
İşin haber boyutu da ilginç. Çok detay verirsem spekülasyona girer o yüzden vermiyorum ama merak eden yazı sahibini araştırsın. Bu kişi kimdir, hangi cenaha yakındır araştırsın. Cenalin diğer ortağı kim, o kimlere yakın onu da bir araştırsın.
Alarko'yu tanımasak temettü haberi müthiş bir haber deriz ama ne yazık ki, malesef bu adamları ve yatırımcıya bakış açılarını biliyoruz.
Alarko sicilini düzeltmeye çalışıyor ama köprüleri öyle bir attı ki şu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa nafile. Temettücünün parası akıllı paradır. Aaa ne güzel salatalıkmış diye elinde tuzlukla koşmaz böyle bildirimlere. En az bir temettü dönemi bekler, bu adamlar gerçekten dediğini yapmış mı, arada alavere dalavere çevirmiş mi, bu şirket güvenilir mi diye ince eler sık dokur. Siz inanabiliyor musun alarkonun bu bir yıl içinde efendi efendi uslu uslu yatırımcıyla diyalog içerisinde olacağına. Yahu sen yıllardır temettü endeksinde olan gyo iştirakinde bu sene temettü vermedin ve daha da utanmadın adamların karını holdinge temettü olarak dağıtıyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. O yüzden geçelim bu temettü işlerini.
Geriye alım konusuna girmiyorum dahi. ekserji nickli arkadaş gayet güzel dile getirmiş. Ne yaptıklarını, holdingin parasını(ki bu bizim de paramız oluyor) kimlere, ne amaçla, nasıl peşkeş çektiklerini herkes gördü.
Hiç kasmasınlar. Olmamış alarko. Otur, sıfır!
2023 düzeltilmiş karı 9,5miyar , temettü oranı %96,86
2024 karı 1,7 milyar , temettü oranı %260
Kedi nerde?
kedi?
:notr:
Enflasyon muhasebesi uygulaması bittiğinde (ben 2027 yılı diye düşünmekteyim) kediyi belki bulabilir o gün hissedar olanlar.
2023 kârı da geçen yıl bu zamanlar açıklandığında bizler 13 cıvarı beklerken 6,5 milyar cıvarında açıklanmıştı... Sunumları da küçük yatırımcıya açık yapmaktaydılar....
Şimdi 2023 yılını revize ettiler, oldu 9,5 milyar. Sunumları bize kapalı yaptılar. Keşke o gün 9,5 milyar rakamını bulaydılar da 2024 yılı bu kargaşaları yaşamasaydı alark
Temettü dağıtabilme, vergi usul kanununa göre hazırlanmış bilançoda mevcut kâr sınırlarına göre yapılabiliyor.
Malüm, bize açıklanan konsolide bilanço UFRS kurallarına göre borsadaki hissedarlara hazırlanan bir yemek çeşidi.
Şirket tövbekar üstadın dediği gibi gerçekte kâr etmekte, nakit üretmekte. Yatırımların fonlanmasına para aktarmakta.
Alatonlar ve Dalia bu yıl hisse satmak yerine temettü almayı da tercih etmişler. Hisse geri alım kararı ve temettü rakamı bunun işareti.
Benim alaka gösterdiğim, şirket para kazanıyor, bize dağıtacağı para kadar da hisse geri alımına harcayacak. Piyasadaki hisse sayıları azalacak, temettü ödeme miktar ve alışkanlıkları artabilecek.
Tübekar gibi emekli yatırımcıların, Kaliforniya İtfaiye Emeklilik Fonu gibilerin alakasını çekebilecek bir yere gelebilecek.
1350 + (2,25 × 435 ) = yaklasik 2.3 milyar temettu ve hisse alimi icin bu yıl kasadan cikacak para..
Seneye hisse geri almazlarsa bu kadar para temettu dagitabilirler mi?
2,3 ÷ 435 = 5,28 tl tubekar abem yaklasik 0,15 dolar...
1 dolara dogru gider insallah...:hi:
2024 te ne kadar TL lik geri alım yaptılar?
'' Pay geri alımı için ayrılabilecek azami fon tutarının iç kaynaklardan karşılanmak üzere 550.000.000 TL olacak
Pay geri alımına konu olabilecek azami pay tutarının 4.350.000 TL nominal değerli olarak belirledi
Pay geri alımı için öngörülen azami süre bir yıl olarak belirlendi ''
Tek geri alım kararı mı vardı?
sanırım tekti sn british,
yeni düzenlemede belirtilmiş zaten. önceki yapılan da mevzuata balanmış
"Madde 10. Geri Alınmış ve Halen Elden Çıkarılmamış Olan Payların Sayısı, Sermayeye Oranı
ve Bir Önceki Programın Sonuçları
29.05.2024 tarihli ve 936 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla, Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından,
Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 sayılı Geri Alınan Paylar Tebliği ve 14.02.2023 tarihli 9/177 sayılı
ilke kararı ile yapmış olduğu duyuru çerçevesinde tüm paydaşların menfaatlerinin korunması ve Şirket
hisse değerinde sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla pay geri alımı yapılmasına karar
verilmiştir. Buna göre pay geri alımı için ayrılabilecek azami fon tutarı iç kaynaklardan karşılanmak
üzere 550.000.000 TL (beşyüzellimilyon Türk Lirası) olarak ve pay geri alımına konu olabilecek azami
pay tutarı 4.350.000 TL (dörtmilyonüçyüzellibin Türk Lirası) nominal değerli olarak belirlenmiştir. Geri
alım programı kapsamında; Şirket sermayesinin yaklaşık % 1’ini temsil eden toplam 4.350.000 TL
(dörtmilyonüçyüzellibin Türk Lirası) nominal değerli 435.000.000 (dörtyüzotuzbeşmilyon) adet Şirket
payı Borsa’dan Şirket’in kendisi tarafından satın alınmıştır.
Şirket tarafından daha önce gerçekleştirilen pay geri alım programları uyarınca Borsa’dan satın alınan
Şirket payları dikkate alınarak; (i) Şirket tarafından toplamda Şirket sermayesinin yaklaşık %2,287’sini
temsil eden 995.000.000 (dokuzyüzdoksanbeş milyon) adet Şirket payları geri alınmış olup (ii) Şirket
mülkiyetinde bulunan ve halen elden çıkarılmamış olan payların sayısı 995.000.000
(dokuzyüzdoksanbeş milyon) olup sermayeye oranı % 2,287’dir. "
sn 101
başlangıçta söylediğim şuydu. hisse başı 50 kuruş verseler hedefim 100 000 lottu 50 000 lira eder bu da aylık 5000 Tl destek iyidir demiştim o yıllarda...
şimdi eğer 100 000 lotum olsaydı bu sene için neredeyse aylık 1 asgari ücret olacaktı ki gerçekten boş bir söylem olmadığı ortaya çıkıyor...
şimdiki dönemde 100 000 lotumuz olmadığı için önümüze bakacağız. iftara da bşr şey kalmadı saçmalarsam affola... ALARKın normali olarak bir şekilde yılda 300 milyon dolar MERAM ve CENALden gelmeli. diğerlerinden anlaşılan 150 milyon dolar tamamlanamayacak ( ALSİM coşarsa neden olmasın deriz ama )... normal dedim kriz dönemleri değil. lütfen anlamaya çalışalım- sözüm meclisten dışarı-. tarım ve yeni alanlardan da bir o kadar gelmeli diyerek hedefimizi küçültecek değiliz. 2028 de hisse başı 1 doları aşacak ve yeni yatırım yerine belki de olgunlaşmış bir sürece gireceğiz...
pazar kuruluyor ama belki mezar daha yakındır :)
2023 düzeltilmiş karı 9,5milyar , geri alım 550.000.000 TL
2024 karı 1,7 milyar , geri alım 1350.000.000 TL
Kar gerilemesine rağmen ; hem temettü , hem de geri alım tutarı 2,5 misli artmış
Kedi nerde?
Ben gene bu enflasyon muhasebesine taktım ve bundan şikayet edeceksiniz...
Tuncay Turşucuyu izliyorum. ALARK bilançosunu değerlendiriyor...
Sorgulamak yok rakamları sadece yorumluyor... 2023 yılı karı 9,5 milyarmış... hadi len kar 6.5 milyon neden 9.5 olarak düzeltildi... bana göre geçen yıl geçti ve ben karı yedim diyemiyorum. geçen yılın endekslenmesi sonucunda sen bu kadar kar ettin... bu kadar satış yaptın... hayır değil...
Geçen yıl yaptığın satış mesela 5 milyardı. bunun şimdiki karşılığı 7.5 milyar. aslında böyle bir satış yok. geçen yılki 5 milyarın değeri 7.5, ettiğin kar da öyle...
yani enflasyon muhasebesini kimse anlamıyor. peki bu karı ben sokağa gömdüm olmaz gömsen de değeri bu. acaba diğer özkaynak değerlemeleri de böyle midir? sorduğum soru bu işte...
ALARKta geçen yıl üretimde sattığı elektrik 2,700 TL idi. bu sene 2500 civarında... işte üretimin derdi bu. maliyetler artmış satış fiyatı düşmüş...
peki kar var mı var... ne kadar daha düşük. ama ben seni endeksledim şimdi aslında net parasal kazanç eksi durumda sen kar edemiyorsun. ama bankalar da zararda, olsun onlar enflasyon muhasebesine tabi değiller ve çok kar ediyorlar. peki o zaman Koç ve Sabancı holding neden zararda çünkü bankaları var ve orada kardalar bu bilançoda zarardalar...
kafa ütülüyorum ama neden kimse bunu görmez ya da görmezlikten gelir... Sn Britishin sorusundaki kedi de burada. benim param bu kadar aslında zarar ediyorum görünse de kar ediyor, ama bunu gösteremiyor. ve net parasal kayıp haline geliyor
odaklanmamız gereken tek şey sanırım özkaynak artışı... ama sanki onlar da endekslenmiş şekilde artıyor. benim fabrika binalarım geçen yıl 1 milyar liraydı bu sene enflasyon muhasebesi endekslemesiyle 1.5 milyar oldu. iyi de benim binam şehir içinde kaldı değeri 3 milyara çıktı. olmaz defter değeri bu kadar...
gerçekten sanal bir çarkın içindeyiz. gerçekleri muhtemelen sahipler biliyor ve biz sadece el yordamıyla gidiyoruz.
Turşucu ALARKonun tarımını havaya bağladı... örtü altı tarım diye bir şey duymuşluğu yok
mecburen kendimiz anlamaya çalışacağız gene herşeyi...
temettüyü hiç olmazsa 4 lira vereydiler eyi olacaktı :)
Pazartesi günü bir tavan bekliyorum bakalım tutacak mı
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi