ya sende ne yüzsüz ukala bir tipsin illa ki birilerine yağ yapacan.... moruk oldun hep aynı tip belden aşağı utanmaz arlanmaz....
Printable View
Yeter ama gidin başka topicte şahlanan çalışan ama ülkeyi satan çalan yalan ve iftira ile yaşayanları övün. Yalanla iman aynı kalpte olmaz.... Hadisi Şerif
Küçük akıllar kişileri ve sloganları tartışır, Vasat akıllar olayları ve gelişmeleri tartışır, Büyük akıllar ise yeni ve alternatif fikirleri tartışır.
Kimsenin kimseye saldırmasını gerek yok. Herkes fikrini yazsın. Delilini verilerle ortaya koysun. Aynı fikirde olmaya gerek yok.
Misal bugün, Reha Kaya ile Sabiha Gökçen ve Hatun Sebilciyan isminin değişim etkilerini seviyeli tartıştık çok kısa. Benim fikrim ve görüşüm farklı. Reha Kayanın ki farklı. Bu bir zenginliktir. Aynı fikirde olmak zorunda değiliz. Herkes fikrini yazsın. Geriye çekilsin. Kazanan kaybeden yok. Fikirleri yazalım ama delillerle verilerle.
Misal ben İBB batak dedim ve delillerle yazdım geçen gün ve bence bu bilanço ile operasyonu yürütmesi çok zor dedim. Lafı ağzıma tıkayıp saldırdılar. Bilanço berbat rezil durumda demenin karşısında isen sen de kendin analiz edip bilanço analizi getirirsin fikrini beyan edersin.
En büyük troller veri olmadan rakam olmadan Sloganlarla ve Kişiler üzerinden konuşanlar tartışmaları baltalayanlar. Bunlar ortamı geriyor. Verimsiz ve gereksiz kişisel tartışmalar oluyor.
2024 sonunda emekli sayısı 18.000.000’a çıkacakmış !
Bugüne şikayet etmeyin, 2025’ten iyi durumda olmanın keyfini çıkartın.
////
Bay Kemal, Meral Akşener meydanlarda EYT yapıcaz deyince
İSTEMEZÜK diyecekti bu halk,
Şimdi pasta küçüldü, paylaşması zor oldu !
Sebep CHP ve İyi parti.
Reis EYT çıkartmayacaktı.
Dudu paylaşmış..........
https://twitter.com/vaziyetcomtr/sta...86503746973884
Amcam direk damardan girdi
Meral Akşenere inananlara üzülüyorum, gerekse ben de okuyamamışım bir nebze güvenmiştim.
Tavşanlı'da bir parça ümit veren bir adayı olsa, ben dahi oy verirdim.
Yaw emekliler bu ülkenin ekonomik sorunlarını sıralasan ilk ona zorla girer.
Asgari ücret artıyor diye ekonominin battığına inanmakla aynı şey.
Milletin maaşları arttı diye KKM yapılmadı.
Boş yere çene yormak. Sonuç bunlar.
Nedenleri konuşun illa yazacaksanız.
Pandemi de bile aksatmadigi esnaf, carsi/pazar gezileri umut vermisti bir kesime.
Dilimiz cok zengin, "insanin kendi kendine ettigini, cumle alem bir araya gelse, edemez" derler.
Siyaset sahnesinde son yillarin en buyuk hayal kirikligi.
Bu arada, gunahim kadar sevmem kendisini.
Bu da bir deyimdir, sahane dilimizden.
https://resmim.net/cdn/2024/04/06/fkEE1R.jpg
Neden bence bu, SGK ve TÜİK oranladığına göre.
Başkanım,
Fenerbahçe , Urfa’ya hangi takımı yolluyor?
As takım mı U-19 mu?
Emeklilerin nüfusa göre oranı % 29 artmış, fakat GSYH'den aldıkları pay % 51 düşmüş.
Yanlışlıkla d.zmüş yazmışım, klavye bile d.züldüğümüzü anladı galiba?:he:
Ben ülkenin gerçeklerine bakarak memur ve emekliye zam verilemez diyorum. Memuriyet sistemi ve emeklilik rehabilite edilmeden her şey boş. Diğer iki konu israf ve kayıtdışı ekonomi bunun içinde illegal kazançlar da var. Tüm bunlar olmadan düzelmez. Ha şimdi bunlar ekonomiyi soğutacak. Bunlar kanı kesersek ekonomi soğur diye düşünüyor ama bunun sonunda batmayacak firmalar da batacak. Hastalıklı batık firma ve şahısları feda etmek yerine tümünü hedef alıyorlar. Daha önce kara listeyi kaç kere affettiler.
Çok şeylere bakmak lazım, örneğin 5'li Çeteden başlayarak bu tarz haksız zenginleşmelere karşı ne yapılabilir, bunun gibi faktörleri değerlendirmek gerekir.
Yoksa "Bekara, karı boşamak kolay gelir." hesabına döner o iş.
Veya enflasyon hedefini falan en az 5 yıl boş vererek, 2000 yılı öncesiyle devam etmek falan düşünülebilir.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...5Lglw&usqp=CAU
...vs :whistling:
Zafer havalimanının önünden geçerken, kelime dağrcığımda ne varsa saydırıyorum.
Hele gece geçerken o ışıklandırmayı görünce, 2 misli saydırıyorum.
Bence daha önce ki MB ve ekonomi yönetimi rte nun ağzından çıkanı bütçeye bakmadan direk uyguluyordu. Belki Lehman krizinde Fed in uyguladığı yöntemi esas aldılar ama verdikleri parayı kontrol etmeden çekmeden piyasada bıraktılar en sonunda balon patladı. Bizde futbol da bile öyledir 3-0 yenilen takımın hocası ilk yarı şu kadar net pozisyonumuz vardı atsak sonuç değişirdi gibi konuşur. İthalat patlamış gidiyorken ihracatınız şu kadar oldu diyordu. Rakamlarla oynarken iş çığrından çıktı. Şuan da parayı kısıtlıyorlar bunun da cılkı çıkar çoğunluk bankadaki parayı çekmeye kalkarsa o zaman görürler krizi. Ez cümle para ürkütmeye gelmez.
Benim oğlan muhasebecinin yanında üç aydır daha parayla tanışmadı. Daha 2024 maaşı belli değil önceki 9 bindi. Muhtemelen de muhasebecinin tahsilat sorunu yıl boyunca devam edecek i yüzden oğlanın alacağı paraya göre harcama plan yapmıyorum. Konya'nın bir huyu var kriz varsa ilk muhasebecinin parasını vermez
Kütahya-Bizans arası 328 km. yolları bilen iyi bir şöför 4 saatte rahat girer, Zafer havalimanından teyyare ile de o kadar zaman alır.
Üstelik araba ile gittiğinizden ulaşım sorunu olmaz, karlı bile çıkarsınız.
200 bin maaşlı TROL varmış.
Bunların asıl derdi gelir kaybı...
2028 de daha kötü olacaklar.
Zira, iktidardan da gidince bağımsız mahkemelerde yargılanmak da var...
WEB de hiçbir şeyi silemiyorsunuz....
Bkz. RTE, Soylu ve Bahçelinin birbirlerine söyledikleri eski videoları...
https://resmim.net/cdn/2024/04/07/fkd02C.jpg
Zepevenk navigasyon 22 km. için köprü parası verdirecek, hızını alsa Tavşanlı'ya da uğratacak.
Amcamın biri ayakkabı imalatı yapıyordu kaç sene muhasebeciye para vermemiş ama vergi için para vermiş ödesin diye. Muhasebeci de bakmış muhasebe ücreti ödenmiyor vergiyi muhasebe ücretine saymış. Tabi amcamın kafada vergi borcu yok o zaman kontrol etmemiş araba alıp satmaz bankada parası olmaz. Bir zaman sonra maliyeden yazı gelmiş şu kadar vergi borcun var diye. Amcam muhasebeciye küstü. Şimdi defteri bizim oğlan da. Ben peşin peşin dedim ne vergisini ne muhasebe ücretini almamazlık yapma yakasına yapış al dedim.
Bu soygunların mütayitlerini çağıracaksın, gavur tahkim mahkemelerini mi tercih edersin, yoksa Silivri, Sincan, Edirne de bir hücreyi mi, Putin usülü.
İkisini de almayayım derse, imzala şu tüm haklarımdan vazgeçiyorum belgesini diyeceksin, iş bitecek.
Evet.Ya son 20 yıllın kaymağını yiyenler Havuza para koyacaklar.
Yada
One way ticket diyecekler.
https://www.youtube.com/watch?v=wMob1Nptozo
Yahu 2000 yilinda is hayatina başlasimişim
40 yaşindayim 7900 gun primim var şuan emekli olamiyom.
Bana 20 yil daha çaliş yaşarsan emekli olursun diyorlar
20 kesintisz calismis olsam 60 yasina geldigimde 7200 daha prim birikecek
7900 +7200 = 15.100 gun primim olur.
Bu forumda 1 kisi gosterin bana 15.100 gunle emekli olan varmi ?
Normal emekli dediniz kisi 5500- 6000 primle yaşi uygun diye emekli olmuş.
Benim ugradigim haksizlik ne olacak.
Ben genç yaşta prim biriktirmeye başlasim.
Hedefe erken ulasmisim.
ORTADA HAKSIZLIK FALAN YOK!
BENIMDE HAKKIMI BIR SEKILDE VERSINLER.
SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aslında akp nereden buldun yasasını kaldırmamış olsa çözümü çok kolaydı. Ama o yasa kalkmış legal yollardan o paranın toplanması geri alınması mümkün değil
Meksika açmazına girdi.
Troller.
Mexican Standoff (ft. Key & Peele)
https://www.youtube.com/watch?v=IHQr0HCIN2w