Az gelmis aydinim
Valla karin tokluguna calisiyorsun
Karışık üstad hem de karmakarışık, yazlık alamadım, faizler iyice düştü bir de full tl. de kaldım öyle olunca şaşırdım kaldım.
Vade olayında yazlık işini ertelediğim için yarısı 6 ay- 1 yıl civarı, diğer yarısını da daha uzun vade olabilir diyorum.
Dolar patlama mı yapar, yoksa ters köşe mi yapar, dolar alıp düzenli gelir olsun diyerek eurobond işine mi girmeli onu da bilemedim.
Hisselere bakıyorum mart ayında zararına sattıklarım %150-200 arttı, zaten çoğu da öyle, bankalar pek çıkmadı, petkim tüpraş, thy geride kaldı ama bir yandan da 2. dalga belirsizliği var, zaten ekonomi kötüye gidiyor, burada ne kadar risk alınabilir.
Fonlar yine kötünün iyisi tabi de orta ve uzun vadeli bir dağılım yapmak, risk oranını ayarlamak mesele işte.
140 lot üzerinden hesap yaptim. 1000 tl den biraz fazla ödemiş olabilirim. Sonucta 2,5 tl değil kazandığım. Onu belirtmek istedim. Risk almadan para kazanma devri bitti. Bunu anlamak için ne kadar zaman gerekiyorsa dilediğinizce kullanın.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.