mumkun değil
Printable View
iddia ediyorum bir sene mahkeme sonuçlanmaz. Bu fiyatlardan alın atın kenara bence
işin kötü yanı davayı akın ipek kazanırsa ne olacak? nefes aldırmaz devlet şirkete, mecburen satmak zorunda kalır ipek o zamanda alıcının hukumete yakın birisi olması yine şart. yani her şey toz pembe değil ama ben yine de uzun vadeciyim
Teşekkür ederim. Sahiplik sorunundan dolayı sermaye artırılamadığını kabul ederek konuşuyorum.
Siyasi konulara girmek istemiyorum ama en basitinden Meryl in ve günlük işlem şeklinde hep işlem yapması bu konuda anlamlı olabilirmi? Veyahut manidarmı denir? Yani istemem yan cebime koy gibi.. Hoş konunun esasının benim gibi bir k.y. tarafından irdelenmesi de neye yarar onun değeride tartışılır.
Yani edho dizisindeki gibi ticaretin her türlüsü mübahtır savunmasına dayanılarak böyle bir şey oluyor olamazmı?
Bu arada Meryl i ABD personel i ile birlikte satın almış olsa bile tüm yetkili personel in Türk olmasıda benim için merak konusu.
Son olarak esas konuyu unutmadan, sermaye artırımının şu haliyle yapılamaması uzuncu olmak için bir neden daha oluyor bana göre.
Ama sonucu içinde bulunduğumuz sürece göre yine meryl belirleyecek bence. Çünkü en önemli konu bu durumda tahtacı. Yani en çok parayı elinde bulunduran.
Daha öncede meryl konusunda yorum yapmıştım olumlu ve sonradan olumsuz.. Doğal olarak kağıt yükselirken olumlu düşerken yada düşürülürken olumsuz olacak tabi.. Ama tamda böyle süreçlerde paradoxal olarak bu tip spekülatörler tam manasıyla kurtarıcı oluyor. Bu son cümlemi dikkate alın ve unutmayın isterseniz.. zira bende bunu takip edeceğim. YTD.
Dava için birçok detay var diyelim, esaslar mı görüşülecek, zaman mı alacak, acabalar mı olacak; bilmiyoruz diyelim. Hadi 1 yıl da değil, 2023-2024'e kadar sürecek diyelim ve şirket TMSF'nin elinde kalacak diyelim.
Her şeyden önce, bu durum benim bakış açımla, Varlık Fonu'na devredilmesinden daha avantajlı ve güvenli. Çünkü Varlık Fonu demek Halkbank demek benim için. Oraya girdikten sonra ne kar açıklar, ne yapar hiçbir rasyonel düşünce üretemiyorum. Zaten öyle bir durum olursa uzun vade olarak düşünemem, yatırım kategorisinden çıkar benim için; dava sonucunu beklerim yeterli. Dava sonuçlandıktan sonra bana göre bir yol ayrımı olacak; siyah ve beyaz. Beyaz yol, yabancıya satılması benim için.
Fakat bunun öncesinde şu var... 3-4 yıl dava sürüyor ve TMSF bu şekilde yönetiyor diyelim. Yeni rezervler neden açıklanmıyor bilmiyorum ama kasada duran nakite bakınca buna dokunmadıklarını görüyorum. Yani bir kar artışı var. Nakit artışı var. 3-4 yıllık süreçte, bu şekilde karlar açıklarsa, kasadaki nakit de önemli oranda artacaktır. O tarihte vereceği temettü veya bedelsiz miktarı da ona göre yüksek olacaktır ve olumlu yansıyacaktır.
O nedenle bence, dava sonuçlanmasa bile 3-4 yıl beklemek mantıklı olabilir. 3-4 yıl içinde kasadaki nakit %100 artsa ve kağıt da %100 oranında bir yükseliş yapsa bile bence yeterli.
Tabii bu vasat senaryo. İyi senaryoda, davanın hızlıca sonuçlanıp, yabancıya satılması ihtimali ele alınabilir. Maden rezervlerinin açıklanması, kaynakların büyümesi vs. Ama bunlar zamanla olacak işler. Dünden bugüne değil. Sabır gerekiyor.
Mümkün değil e bu kadar yanıtı nasıl çıkarabildiniz ya? Soruyu soran benim yanıt alïp değerlendiren benim bu nasıl bir dışlama, ayrımcılık, faşistlik gurur, kibir ise iki sözcüğe mehtiye düzüyorsunuz.. ! Meryll olmasa kağıt o 3-4 yıl da dolayısıyla sizde belki bende burada kalmayacağım. Yani yüzde 90 olacak olan bu. Hal böyle iken bu neyin gururu ayrımcılığıdır anlamıyorum. ?! Çok saçmalıyorumda benmi bilincinde değilim gerçekten?