bunun özgürlükle falan alakası yok...yaşamazsan bilemezsin hala ortada virüs yok salgın yok diye dolaşan beyinsizler var mesela...maske takmayın falan diye twitterda topic açanlar buna destek veren beyinsizler var...
kayınbiraderim 50 yaşında sağlıklı bir insan corona oldu ve 10 gün yoğun bakımda yattı az kalsın entübe ediliyordu direkten döndü...yani öteki tarafa bir gitti geldi...
1 yıldır zaten özgürlüklerimiz kısıtlı ama bu keyfi olan birşey değil...buyurun çıkın sokağa hiçbir şey yokmuş gibi yaşayın bakalım sonu ne olacak? siz virüsü kaparsınız belki atlatırsınız ya ailenizde eşinize çocuğunuza anne babanıza bulaştırırsanız ve onları kaybedersiniz yine burada özgürlük naraları atacak mısınız?
kapanmak gerekirse kapanalım...virüs ilk zamanlarında ne doğru dürüst bir tedavi yönetimi vardı ne aşı...şimdi iyi kötü bir tedavi yöntemi var gibi bir yandan da aşı...bundan 1 yıl önce kapanmayla şimdi yapılacak bir kapanma arasında çok fark var...
kapanma olur mu hiç sanmıyorum...ama olursa itiraz eder miyim? kesinlikle HAYIR...
eğer durumumuzun şu ankinden daha iyi olma ihtimali varsa ben evimde oturur beklerim...bunu da özgürlüğüme müdahale olarak görmem aksine geleceğimizin daha iyi olması adına atılmış bir adım olarak görürüm...