Originally Posted by
keko
geçen yıl son çeyrekte en yüksek karı yapmış...son üç yılda ise karının %54-58 lik bir kısmı ikinci yarıyılda gerçekleşmiş...o yüzden de 2020 yılı için hesapladığım 586 milyonluk kar makuldur ve bu güne kadar bu şekilde hesapladığım kar tahminleri de çok az yanıldı...ben yanılma payı olarak en fazla artı veya eksi 25 milyon diyorum...
kalan iki çeyrekten 300 milyon kar çıkarırsa zaten tahminlerimiz gerçekleşecektir...bu aralar aksigorta fk 5 ten fiyatlanıyor,tursg ise fk 6 lardan ,ray sigorta ise fk sı uçmuş...öyle bir kar gelirse şu anki 5 fk dan bile hesaplanırsa 586*5=2,930 milyar piyasa değeri ( ki zaten şirketin devlet tahvillerinde 2,5 milyar tl sinin olduğunu söylenmiş geçmiş topik sayfalarında ) ortaya çıkar ve bunu da ödenmiş sermayeye böldüğümüzde /306 =9,57 tl lik fiyat ortaya çıkıyor...
fk 7 aslında makul bir seviyedir ki o miktarda da hissenin fiyatı 13 civarı çıkıyor...tursg gibi fk 6 dan hesaplanırsa o vakit de 11,5 tl lik borsa fiyatı ortaya çıkıyor...
önümüzdeki aylarda dövizde çıkışlar bekleniyor...endekste ise düşüşler..böyle bir ortamda sigortalar düzeltmelerini bitirmiş ve yeni yeni atak yapmaya başladığı bir ortamda kendini buluverir...özelikle aksigorta teknik olarak çok sıkışmış..bu tür sıkışmalar ardından büyük patlamalar oluştururlar...benim tahminim artık eylül ayının sonundan itibaren üçüncü çeyrek beklentileri satın alınmaya başlanacak..bu teknik ile bu kar ile aksigortanın prim yapmaması mümkün görünmüyor...kişisel görüşüm 10,00-13,00 aralıklarını üçüncü çeyrek verileri gelmeden hemen önce göreceği şeklindedir..