Originally Posted by
vivatrader
Oğuz bey bu tarz sitelere itimat etmektense bizzat oraları görmenizi tavsiye ederim. Arjantin'de 1 yıla yakın yaşadım Daha yeni pandemiden önce Ocak 2020 de Buenos Aires'teydim. 2+1 evde kaldım. Şehrin tam merkeziydi. Dikili taşın ve meşhur Teatro Colon'un karşı bulvarı olan Av.9 de Julio'nun 1 arka paralelinde kaldım. Şöyle söyleyeyim kaldığım muhit Şişli-Cihangir ayarında bir yerdi.
Kirasına aylık 850 Dolar ödedim. Ve kaldığım dairenin bir alt katı 105 bin dolara satılıktı. Yani 123 aylık kira çarpanı demek oluyor.
Bu arada Buenos Aires de dahil olmak üzere Arjantin'de Iguazu, Cordoba, El Calafate, ve Ushuaia'da kaldım. Tüm bu saydığım şehirlerin hemen her yerini gezmeme rağmen sokaklarda bir tane bile emlakçı göremedim desem yeridir. Hatta durumu eşime anlattığımda bizde neredeyse bakkal gibi her sokakta emlakçı olduğunu ve bizdeki gayrimenkulün ne denli balon olduğunu vs...
Halkı da bizim gibi gayrimenkul düşkünü değil. Birden fazla ev alma olayı pek yok. Yemeyi, gezmeyi, eğlenmeyi seviyorlar. Sanılanın aksine alım güçleri bizden daha yüksek. Restoranları neredeyse full çekiyor. Evde yemek yapma kültüründen ziyade Restoranlarda yemek yeme kültürleri var. Dışarıda yemek yemek bizdekine nazaran çok daha ucuz. Ve Orada yediğiniz parilla, asado ların tadını Türkiye'de Nusrette bile bulamazsınız ki zaten Nusret eğitimini Bunos Aires'te aldı. Arjantin'deki etlerin sırrını hayvanların doğada yediği otlarda olduğunu söylüyorlar. Doğası muhteşem herkese tavsiye ederim, pandemi bitince THY nin direk uçuşları var.