Pardon ayni ulkede ise belki olmaz gene de bilemedim, kural su olabilir bir ulkeden baska ulkeye trasfer ederken ABD muhabir banka uzerinden olmali diye cumleyi duzelteyim, TR icinde belki ABD etmenine gerek olmaz...
Printable View
Dostlar su yaziya yorum yapabilir misiniz.. (burada sayfayi actigimda Almanyadaki bir kisiden bahs edilmis ve onu dar mukellef olarak kabul etmis, sozun ozu bir TR de oldugumuz icin tam mukellef gercek kisiler oluyoruz 2021 icin 53 bini asanlar beyan verecek gercegi ile karsilasiyoruz)
Eurobond geliri nasýl vergilendirilir?
Eurobondlarýn kupon/faiz gelirleri tahsil edildikleri tarih itibariyle Merkez Bankasý döviz alýþ kuru ile TL'ye dönüþtürülerek vergilendirilir. Eurobondlarýn faizlerinin/kuponlarýnýn vergilendirilmesinde kur farklarý vergilemeye tabi tutulmaz
TR deki eurobond tutanlar, kupon kazanclari icin asagidaki sistemi uygulayacaktir HSBC den alinti..
"Stopaja tabi (%0).
- Ýtfada oluþan anapara kur farký gelir sayýlmaz.
- Enflasyon indirimi uygulanmaz.
- Elde edilen faiz gelirlerinin, stopaja tabi
tutulmuþ diðer menkul ve gayrimenkul sermaye
iratlarý ile birlikte, 2021 yýlý için geçerli olan
53.000 TL’lik beyan sýnýrýný aþmasý halinde
gelirin tamamý beyan edilir."
eurobondu vadesinden önce satmayýp itfayý beklerseniz anapara kur farký vergiye tabi deðil.
Enflasyon farký uygulanmaz cümlesi için gerekli þart eksik sanýrým. Enflasyon (ÜFE) alým ve satým tarihleri arasýnda %10'u geçmez ise uygulanamaz. %10'u geçiyorsa uygulanýyor.
(Ek not: 2025 ve öncesi eurobondlar için bildiðim kadarýyla %10 þartý da yok. Direk enflasyon farký uygulanýyor)
Zihnimi tazeledim. Yine de hala eksik hatýrlanan noktalar oluyor.
Eurobond kismini sonunda buldum.
3C yazan yer ve yaninda bir isaret var ona basinca ilgili kisim cikiyor..
ilk kisimda iradin turu yaziyo orda 616 seciliyor *eurobond* yaninda ihrac tarihi yaziyor, elinde farkli tarihte ihrac olanlar benim fikrim her bir satiri girseler daha iyi olur..
Yorumlar misiniz....
US900123AT75 in kupon ödeme günü bugün.
Ek 28274
teb erkenden üstüne düþeni yaptý:bravo: