İlginç seçim olmuş. İkinci tura kalmış gibi görünüyor.
Ben takip etmedim. Sanırım gece 01:30 civarı bir bakayım dedim.
Neden öyle yaptım. İlk sandıklar açıldığında ailemden biri ile telefonda görüşüyordum bana akp %60 demişti. O sebeple hiç takip etmedim.
Aslında ilk açılan sandıklar yurt dışı sandıklar. Yurt dışındakiler çoğunlukla akp ye oy verdiğinden %60 la başlanması normal.
Neden Avrupadakiler akp ye oy veriyor. 2 Sebeple. Birincisi nato projesi.
Avrupaya göç eden işçilerimiz nato planı ile dinCİ lerin, tarikatların kucağına yerleştirildi. Orada sistematik bir çalışma yapıldı ve onlarca yılda Avrupalı Türkler ince ince işlenerek Türkiye'ye zararlı hale getirildiler.
İkinci sebep de Avrupalı Türk için akp avantaj. Avro 21 TL, dolar 19 küsür TL. Avrupalı Türkün ortalama maaşı 60Bin TL nin üzerinde. Onlara Türkiye'deki mal mülk bedava. Maaşları Türk vatandaşının üç katı beş katı. Üzerine 21 Tl Avro. Hali ile akp den memnunlardır. Türkiye'dekinin çektiği sıkıntıyıda çekmiyorlar.
Burada yaşamayanın bizim hayatımız için oy vermeleri saçma. Kaldırmaları gerekir.
Sonuç şaşırtıcımı. Bir yandan evet, diğer yandan hayır.
Evet çünki soğan 30, kıyma 300 TL. (yerli kaiteli soğan 30TL Suriyeden ithal kabuksuz berbat soğan çürüklüğüne göre daha ucuz)
Anketler ortalaması seçime yaklaştığında yaklaşık doğru gösterir. Bu sefer akp ortalama 5 puan gerideyken 4 puan önde çıktı. Bu kadar büyük oynama olmaz. Büyük hile yapmış olmaları gerekir, en az 3 milyon ilave oy yaratmışlardır ki yetmez. Yaklaşık 5 milyon sahte oy bu sahneyi yaratabilir.
Hayır çünki son haftalarda bile para saçtı. Memur ve dipten almayan emeklilere çok düşük para dağıtmıştı. Memurlara uçtu resmen. En dip maaş 22bin olacak dedi. Bazı kalabalıklara kadro verdi, kamu işçisine ekstra %45 verdi filan. Borçlu bir insanın bundan etkilenmemesine imkan yok. O para enflasyonla en fazla 6 ayda elinden gidecek. Ama bunu halkın %80'i kavrayamaz. Hali ile etkilenen çok oldu. Sadece dipten almayan milyonlarca emeklinn azına etti. Geri kalan herkese resmen para mıçtı. Ülkeyi iyi sanan yabancı Türk oyları, vatandaş yapılan 1,5 milyon suriyeli anketlerde dahil edilmiyordu onların oyları.
Bence dağıttığı bu paralarla da olsa bu ekonomi ile bence öne geçemezdi.
Ortalama 5 milyon olarak tahmin ettiğim sahte oyla tablo böyle görünmüştür. mhp'nin %10 alması bana göre imkansız. akp den daha büyük hile yapmış olmaları gerekir ki bu tür işler abd üretimi aşırı sağcıların kültürüne uygun.
---
cehape nin halka, yüksek gibi görünen alacakları yeni maaşların hemen uçacağını önceki yıl örnekleri ile çok iyi anlatması gerekir. Sahte oy olayını engellemeleri gerekir özellikle mhp ninkileri.
.