Bence 12lerde bırakırlar ama 3Ç 2022'de sıradışı bir faiz arttırımı bekliyorum.
Printable View
Son üç günde dolar hareketine bakınca faiz indiriminin haberini alıp önceden fiyatlamışlar gibi görünüyor..
Bana anlatılan vergiyi şöyle hesapladıkları şeklinde idi Sn Culpable.
Bir işlem yaptınız, yaptığınız işlem sırasında atıyorum usdtrl 9.0 idi. Bu dolar kurundan yaptığınız işlem TL ye çevriliyor, TL karşılığı hesaplanıyor. Pozu kapattığınız anda da usdtrl 10 olsun, bu kurdan yaptığınız işlemi tekrar TL ye çeviriyorlar. Aradaki fark pozitif yönde ise, farkın %10 unu alıyorlar. Fark negatif yönde ise, örneğin usdtrl 8 e düşmüş ve pozu kapatma işleminiz TL ye çevrildiğinde alım zamanındaki işleminizin TL karşılığından daha küçük ise vergi alınmadığı gibi, daha önce olası aldıkları vergiyi iade ediyorlar.
Dukas'ı inceleyeceğim, çok teşekkürler.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Usd'nin baskılandığı, kısmen de geri geldiği dönemler olsa da DTH'ları devamlı arttı. Acaba Erdoğan faiz indirimleri ile dövizin iyice ateşini çıkartıp bu hesapların çözülmesini sağlamaya mı çalışıyor? Bu arada dış ticaret açığı da azalacak tabi. Bunu düşünüyor ise döviz artışının yaptığı tahribat ne olacak, nasıl düzelecek?
bunlar ekonomiden hiç anlamıyor... :he:
Rusya Merkez Bankası: Faiz oranında gelecek toplantılarda ilave artırımları değerlendireceğiz
genelde söyle olur faiz kararından önce alırlarsa ters hareket gelir karardan sonra pıyasa düşer.ha ondan sonra keyfine kalmış geçen sefer aldılar....
karar öncesi son durum...
https://i.hizliresim.com/qnecaka.jpg