Destan yazmışsın yaw , dur bi müsaade et de yolunu öğrenelim, ayrıca hafife almayı nereden çıkardın , bizim nezareti göze alamayacağımizı nereden çıkardın .
Bugün var-sayım günündesin .Ama bayağı bi hızını alamadın dostum :)
Printable View
Ayhan başkan pazar günü yoğun girecekti az kalsın sinir stresten. Malûm kedicikler cikciksporu 3-0 yendi ya. Başkanın bu aralar şuuru siniri iyi değil
Güzel yazmışsınız ama aynı şey değil, bu mahalle esnafı, müşteri kitlesi aşağı yukarı aynı bölgeden, kaz gelecek yerden tavuğu esirgememesi lazım müşterinin gönlünü hoş tutup ayağını alıştırması lazım, sektör itibarıyle düzenli müşteriye ihtiyacı var bir kerelik müşteriye değil. Mesela geçen pazar diğer bir pastaneye gittim sabah taze simit börek vb aldım 83 lira tuttu adam 80 yeter dedi 3 lirayı almadı. Ben şimdi öbürüne bir daha gitmeyeceğim eşime dostuma da şikayet edeceğim ayrıca gugıl'a da olumsuz yorum yazacağım bunlar paragöz diye kafaya taktım ya.. Almayacaktı o 7.5 lirayı benden..
Olayı anlattığım işyerinden arkadaşım da şu örneği verdi, evlerinin ordaki büfeden sigara istemiş nakiti yokmuş kart uzatmış adam karta komisyon alıyoruz demiş, "benden de mi alacaksınız hep alışveriş yaptığım yer düzenli müşteriyim nakitim çıkışmadı " demiş arkadaş, adam da "evet alacağım komisyon" deyince sigarayı almamış, ayrıca oradan alışverişi de komple bırakmış başka yerden alıyor. Ne oldu büfeci 1-2 lira için daha büyük karı kaybetti. Sözün özü esnafın bunu tartıp ona göre davranması lazım, miktarın küçük olması önemli değil kazıklanma hissi çok kuvvetli bir his ve müşteriye çok batar.
sistem şöyle işliyor
arıyorsunuz verin paramı geri diyorsunuz
onun yerine puan verelim diyorlar
olmaz diyorsunuz
o zaman size sigorta yapalım diyorlat
yok diyorsunuz
başka yolu yok ya bunlardan birini seçersiniz yada unutun o parayı diyorlar
siz o zaman son seçeneği devreye sokuyorum
alın kartınızı
..kerim bankanızı diyorsunuz
biz bi düşünelim diyorlar
sonra biri arıyor sizi
baştaki seçenekleri bi daha sayıyor
ve en son tamam kardeşim al paranı diyyor.
Verdiler verdiler ellere verdiler. Bist. pist pist.