Çöküşe gitmemek için uzun yıllar devam edebilecek bir enflasyonu tercih ediyorlardır sanırım..
Printable View
Müthiş bir dolar faizi..Dünyanın herhangi bir yerinde rastlayamazsın..:)
Çin in para basmadığını yada bütün bunlardan etkilenmeyeceğini düşünmek hata bana göre..istedikten sonra ABD birtakım hasarlarla kendini kurtarabilir ama rezerv para sahibi ABD, finansal kapitalizmin geleceğini ve dışarıdaki ciddi bir sıkıntının kendini de vuracağını hesap etmek zorunda..
Kısıldım kaldım valla orada. Altın alsam, altın düşer, borsa yapsam borsa balonu patlar. Kripto zaten sönüyor hem pek akıl karı da değil.
Eurobond yapıyım diyorum bu sefer faizler zaten sıfırda, negatife gidemeyeceklerine göre ya arttırırlar da orayı da patlatırlarsa diye düşünmeye başlıyorum. (yine de çok abartmamak kaydıyla en mantıklı senaryo biraz buraya yönelmek şu anki durumda bence) Hiç eurobond'um yok bu arada. Maksat çeşit olsun.
İnce ince kıyılıyorum bir süredir. Geriye kalan 25% ile hedge ettim gibi durumu ama yine oran 3'e 1.
Bir de o 1'in büyük kısmı metal olsa da içinde hisse ile kripto var onlar tam saatli bomba.
Sağlam bir hareket olsa da önümüzü görsek. Patlatacaksanız patlatın artık neyi patlatıyorsanız diye bekliyorum her gün.
ytd
Sistem artık geri dönülmez noktalarda..burada yetkililerce piyasalara boca edilen paranın fazlalığı veya azlığı konu edilebilir ancak..çünkü ellerinde başkaca da bir silah yok..
Ehh salgın yüzünden geçen seneden beri çok fazla para saçtılar ortalığa, buda enflasyonu hortlattı.. ne yapabilirler bu durumda, bol bol konuşmak(faiz vs.) dışında, para arzını kısabilirler ancak..bunun da bir riski çok korktukları deflasyon riskini hortlatma ihtimali..dolayısıyla kontrollü bir azaltma ile (2013 teki ''taper'' den farklı olarak) bir miktar para arzını kısabilirler..bu noktada FED in saz arkadaşlarının etkisi ile altında oynamalar oluşabilir, fakat orta vadede sonuç değişmez bence..
Sonuçta şu yanılgıya düşmemek lazım; Kovid salgını başladı piyasalara ilk defa para zerk edilidi diye bir şey yok..bilenler bilir 2019 un ikinci yarısından sonra FED repo kanalıyla piyasaları yine beslemek zorunda kalmıştı..yani bu işin sadece kovid sonrası yok, önceside var..sisteme para verilmeden sistem yaşayacak durumda değil kısaca..sadece miktarlar çok farklı şu sıra..
Kısılmayan var mı?
Aslında espri yapmadım, bu ortamda 1.75 dolar faizi iyi bir faiz..geçen aylarda vakıf 0.60-0.70 dolar faizinden bahsediyordu..:)
Zaten amaç milleti kıstırmak..yoksa 1970 lerde, 2000 lerde olduğu gibi altın başını alıp giderdi..
İhtiyaç harici çalışıp para kazanmak bile boş artık..her nekadar bizim gerçeklerimiz farklı da olsa, yatırım anlamında dünyada olan bitenden etkileniyoruz..
Muhtemelen senden farklı olarak sadece oturuyorum, pek kıpraşmıyorum ama bu dolar faizi gelecek olan enflasyon karşısında düşündürüyor beni..altın ise yıllık olarak Abd enflasyonunu karşılasa öpüp başıma koyacağım..:)
Kripto paraların mevcut durumda Binance Coinbase vs vs tarafından yürütülen ponzi sistemi olduğu kesinleşti. Meydan tekrar altına gümüşe kalacak bu haftadan itibaren.
Tether says its reserves are backed by cash to the tune of 2.9%
https://www.ft.com/content/529eb4e6-...4-5967bbe3b4d9
ABD nin üniter devlet yapısını 2025 ten sonra koruyabilmesi ve doların rezerv para olarak 2025 ten sonra kabul görmesi pek mümkün görünmüyor.
https://pbs.twimg.com/media/E1gxTkUWUAg6rs7.jpg
Elon meydan dayağı çekiyor bugün coincilere Nasıl bilendiyse köyü satarım ha şeklinde coştukça coşuyor.