Originally Posted by
Eski_prof
ENDEKS ; 1524.49 kapanış...
Desteğimiz çalıştı...
Piyasalarımız okadar tedirgin ki...iki üç bin puan yükseliş yapıyor hisseler bir puan bir zahmet artıyor...Ama gün içinde artıdayken bile az bir geri çekilmelerde bir panik havası bir panik sorma... Millet tedirgin haklımı haklı...Şişman parmaklar satış tuşunda bekliyor...Ama serçe parmaklarıda alış tuşunda...Aslında kimse ne olacağını tam olarak bilmiyor daha doğrusu bilemiyor...Çünkü Dünya gündemi,dolayısıyla bizim gündemimiz okadar belirsizki...Bizim bıyıklı yabancılar bile tedirgin...Peki neden tedirgin ; Tabiki ellerindeki malları kaptırmaktan...Çünkü yabancı yatırımcı kedi gibi bekliyor...Bunun sebebi herşeye rağmen kim ne derse desin Türkiye bir yatırım cazibesi konumunda ve daha da fazlası...Dünya krizde tabiki Türkiye nin sorunlarıda var ve büyük...Tabi tüm ülkeler krizde olduğu için, eşitliğin her iki tarafını aynı sayı ile çarparsak sonuç değişmez kuralı...
Şimdi önemli olan bu eşitliği bozmak... Türkiye bunun için en güzel çarpan konumunu alabilir yada konumunda...
Mesele ; Krizi fırsata çevirmekte...
Bu da Gündem analiz ve oynak...Bu yüzden daha temkinli olmakta fayda var...Tam bir risk analizinden geçiyoruz aslında...Riski alanın kazancı büyük olabilir... Terside doğrudur... Herkes risk analizini yapacak gerek yarı yarıya,,, gerek full gerekse tamamen nakitte karşılayacak önümüzdeki zorlu belkide son iki ay ı...
Neden son iki ay dedim ; Çünkü Mart ortalarına veya sonuna,,, kimbilir belki de biraz daha öncesine kadar hem aşılama işlemleri hem pandeminin blançosu hemde Abd yönetiminin Türkiye hakkındaki plan ve söylemleri...Bunlara bağlı var da var...Netlik kazanmaya başlayacak...
Gelelim Teknik analize...Anca gelebildim... ; Evet borsamız ucuz ve cazipliğini koruyor...Hatta hisselerin çoğu endeksin oldukça önünde seyrediyor...Hisselerin çoğuna göre endeksin ucuz olması, Endekse yön veren hisselerin diplerde olmasından kaynaklanıyor... Daha öncede yazmıştım, Bu hisseler hareketlenirse ki pandemiden etkilenen holding ve bankalar gündem ile birlikte harekete başlayacak veya başlayamayacak...Yine önümüze Gündem çıkıyor...
Rakamsal olarak hatırlarsanız ; 1435.00 esas oğlan demiştim...Geçilirse hareket hızlanabilir ve yükseliş devam eder demiştim... Çok şükür yanılmadım ve ; 1568.06 seviyesine kadar geldik...Hedefimiz neresi ; 1742.50...Esas oğlanın üzeri burası ve n.ş.a. Kaçınılmaz bir direnç... Burada da ; 1640.00 gösterge direnci... Yani olurda yükseliş devam ederse burası çok önemli olacak...tamammı devammı... Kimbilir belkide düzeltmenin geleceği direnç...
Yine uzattım... İşin özü lafın kısası, Düzeltme kaçınılmaz...Her çıkışın mutlaka bir inişi vardır...her yokuş gibi...Önemli olan zirveden düşmemek...düşsekte paraşütümüzün hazır olması önemli... Yarım açılsada kurtarır bizi(yüzde elli)...
Çok zordur sağlam bir düzeltmede ky nin nakitte olması...mümkün değil...mümkün olsa zaten düzeltme olmaz...yarım paraşüt bile hayat kurtarır... Kırık olur ama öldürmez...
İzlenimlerime göre; 2020 yılı Mart 15 ile 25 arasında yıllık olarak hem hisselerin hemde endeksin bir dip durumu/ları var...
Endeks ; 8193.60 dip...ve hisseler...Bu da Mart 16 yı işaret ediyor... Hisselerin çoğuna aynı... Burdan sonra, ufak tefek düzeltmelerle hep yukarı hep yukarı...Yani sonsuza kadar mı yukarı olacak...Sonra 9850.00 sonra 1055.00 yaklaşık dipler oluşturmuş...sonra ; 1568.06...Düzeltme olacak sertlik derecesini Gündem belirleyecek...
Birde, illa ben hissede bekleyeceğim diyorsak...Ucuz ve hikayesi olan hisselerle karşılayalım bu düzeltmeyi...
Bu yazdıklarım kesinlikle benim kendi düşünce ve öngörülerim...Hiçbir resmiyeti ve dayanağı yoktur...Lütfen kendi yatırım kararlarınızı kendiniz verin...kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...
Bu arada yine sesli düşünüyorum... Kurallar ters köşe yapıp, yükselen piyasa yükselir...Ve yukarıda yazdığımız senaryoların hepsi lehimize olur....İşte bunun adı risk ve kazancın kardeşi...
Ülkemiz ve dolayısıyla hepimiz için herşeyin hayırlısını diliyorum... Allah yardımcımız olsun...Sağlık mutluluk versin gerisi teferruattır...
Y.T.D.