Bu Ajda da ne moda oldu eskiden yüzüne bakan yoktu, iki yıldır haftada ortalama 20 kilo yapıyoruz yine de yetişmiyor...
Printable View
Bence de öyle kolay olmaz faiz indirimi..aralık ayını da pas geçebilirler..sonra yeni yıl iğneden ipliğe harçlardan pullara zam sonra asgari ücret zammını maliyete ekleyecek küçük büyük işletmeler..asgari ücretin ürün maliyetine etkisi ticaret odası hesabına göre 100 birime 21 birim..yani %30 luk bir zam aslında maliyetleri %6.3 artıracak..ama biz onu fiyatlarda %15-20 olarak görürüz..Elektrik ve doğalğazı da eklersek Ocak şubat enflasyonu doğal olarak yüksek gelecek..
Daha baskı altında tutulan dövizin yükselmesi onun enflasyona katkısını falan nötr hesaplıyoruz..Erken seçim olası Suriye operasyonlarını da yok sayarsak Trump başkan görevi devralıp tuvaletten tweet atmasını da saymazsak global bir çöküşte olmadığını düşünürsek yine de borsa da öyle uçacak bir durum yok..:oleyo: ppf döviz altın hisse sepet yaparak 2025 i geçirmek mantıklı geliyor..
Ha bunlar viopçular için önemli mi hayır..:oleyo: İyi haftasonları..
Varsayalım, Bende 1 mlyn tl. var,Faize yatırdım %50 faiz aldım 12 ay sonra 1.500.000 tl.em oldu.
.................Bende 100.000 dolar var, eurobond aldım %8 getiri elde ettim 12 ay sonra 108.000 usd oldu.
.................Bende 1 kg külçe altın var,hadi diyelim bankaya koydum 12 ayda 20 grm. gelir elde ettim 1.020 grm. altınım oldu.(bankaya yatırmazsam getirim sıfır.)
Bit-coinleri kıyasa almıyorum...
Arsa ev vb. likit olmadığı için onları da kıyasa almadım.
Peki bende 1.000.000 tl. var, borsada işlem yaptım 12 ay sonra param 2.500.000 tl oldu.
2024 yılında hangi pozisyon en karlısıdır.:ok:
YTD
Daha önce de yazdım. Zamanında bu işin mutfağında olanlarda mevcut faizin enflasyonist olduğunu düşünenler var diye. Ben de aynı kanaatteyim. Enflasyonu gelecek sene sonunda 25 hesapliyorsan mevcut faiz enflasyonisttir. Yüzde 25 reel faiz ne demek. Yuh derler adama.