Originally Posted by
alicemal
cehape'nin tek yapması gereken, eğer akepe kalırsa bu yılsonu kıyma'nın 500 TLyi, çiğ süt'ün 30 TLyi, taze fasulyenin 80 TLyi, domatesin 50 TL yi göreceğini açıklaması. Alacakları zammın yıl sonuna kadar eriyeceğini açıklaması.
Şu an millet tamamen alacakları yeni zamlara odaklanmış durumda. Ellerini ovuşturuyorlar.
Birde mehape nin oylarını ben hariç medyada herkes normal görüyor, orasını anlamıyorum. O oylarda araştırılmalı.
Siyasi analizlerde çoğu zaman yanılıyorum bunuda söyleyeyim. Yani yazdıklarım doğru çıkmayabilir.
En çok kazanan, çakma Gandi nin masada yanına aldığı 4 küçük parti. Onlara 36 vekilliği cehape den alıp verdi. Hiç bir katkıları olmadı. Üç beş oy getirdilerse, onlar geldiği için en az üç beş oyda gitmiştir.
Çakma Gandi nin son icraatı, kendine beş yıl önce hakaret edip aşağılayan akp liyi BAŞ DANIŞMANI yapmış. Du yaw aşağı çekmemem lazım, kendisi yeterince aşağı inmek için uğraşıyor.
Savunma sanayiini defalarca yazdım. O sanayiyi kuran akp değil, faydalanan akp. Savunma sanayiine akp'nin faydasından çok zararı olmuştur. cehape li aptallar sanki akp kurmuş gibi savunma sanayiini küçümsüyorlar.
yapmaları gereken o sanayiiyi kuranların akp nin yok etmeye çalıştığı teknik üniversiteler olduğunu anlatmalılar. 1970 li yıllarda kuruldu hepsi ve akp ile devam edilirse gelecekte yok olacaklar çünki hızla tarikatları dolduruyorlar.
Bu firmaların teknolojilerini de çalıyorlar. En son Roketsan ve TEİ nin patlayıcı ve füze teknolojileri dışarı taşınmaya başladı. Bu teknolojilere sahip ülkeler gözleri gibi koruyor o teknolojileri, gerekirse yüzlerce binlerce adam öldürürler.
Her neyse... cehape ile yavaş yavaş aşağı ineceğimize akepe ile şimşek hızında karanlığa gidiyoruz. Böylesi daha heyecanlı.