https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1331811
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Printable View
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1331811
https://www.tomatonews.com/en/china-...on_2_2414.html
https://www.tomatonews.com/en/califo...24_2_2416.html
TUKAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ("Şirket") ortaklarından Cem OKULLU'nun sahip olduğu Şirket sermayesinin %40,00'ına karşılık gelen 588.924.000.-TL nominal değerli paylar, 1.-TL nominal değerli pay için 8,00 TL fiyatla Kurumumuz aracılığıyla (Alıcı/Satıcı Üye) Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür kapsamında Ek-1'de yer alan listedeki yatırımcıya satılacaktır.
Satılacak olan 588.924.000.-TL nominal değerli payların tamamı halihazırda Borsa'da işlem gören niteliktedir.
Söz konusu işlemde beher payın satış bedeli Borsa'nın "Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür" hükümleri dikkate alınarak belirlenmiştir.
Satış işleminin 17.09.2024 tarihinde gerçekleştirilmesi öngörülmekte olup işlem takasının Pay Piyasası takas işlemleri süreci dışında gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.
Satışa konu paylar üzerinde devir veya satışı engelleyici rehin, haciz, teminat vb. herhangi bir kayıt bulunmamaktadır.
Söz konusu işlemin Borsa İstanbul AŞ Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür kapsamında gerçekleştirilmesi için bugün (13.09.2024) Borsa İstanbul'a başvuru yapılmıştır.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1333766
Arkadaşlar merhaba..Geleceğe dönük değerlendirme içerisinde 2024 yılı ciro rakamı 10,2 milyar olarak hedeflenmiş iken 2.çeyrek satışlarının 900 milyonda kalması ve 2024 yılı hedefinin gerçekleşmesi için bundan sonra ki iki çeyrekte de 3,75 milyarlık satış rakamının tutturulması zorunluluğu benim de şirkete güven konusunda acaba dememe sebep oldu açıkçası.Genelde şirket ile ilgili açıklamalar konusunda çok ketun olan yönetimin,geleceğe dönük değerlendirmeler konusunda,özellikle 2.çeyrekteki satışların durumu göz önüne alındığında tutturulaması çok zor olacak ciro ve favök rakamları için yeniden bir değerlendirme yapması ve gerekiyorsa rakamları düzeltmesi gerekiyor diye düşünüyorum.Bu durum şu ana kadar gerçekleşmediğinden ve önümüzdeki günler için de beklenti konusunda güvenimde azalmalara sebebiyet verdiğinden orta ve uzun vade yatırım için kendi adıma sorgulamalar yaptığımı söylemek isterim.Güven azalınca sorgulamalar başlıyor,sorgulamalar olumsuz olursa da yatırımcı olarak burada beklemenin de anlamı kalmıyor diye düşünüyorum.Sizlerle de bu durumu paylaşmak istedim.Saygılarımla.
Sorgulamaya da açıklık getireyim arkadaşlar,kapasite artıyor ve artmaya devam edecek,burası belli.Bor fabrikası için,salça kapasitesi 65 bin ton,sebze konservesi kapasitesi 80 bin ton,dondurulmuş sebze kapasitesi 70 bin ton oldu ve üretime başlandı.Eğer ki mevcut tesislerde satışta bir azalış olursa,yeni ürün ve kapasite artışlarının satışa dönüşmesi konusunda da tereddütlerimizin olması gayet normaldir.Satışlar konusunda yeni bağlantı ve ihracat anlaşmaları varsa bunları bilmeliyiz ki şirkete güvenimiz artsın,satış için bundan sonra da sürprizler olur mu diye düşünmememiz gerekiyor.Hem 1.çeyrek ve hem de 2.çeyrekte atıl kapasite için toplamda 270 milyon faaliyetlerden gider oluşmuş mesela,bununla ilgili açıklama da yok,geçmişteki bilançolara baktım böyle bir durum hiç yok iken bundan sonrası için de bu giderler olmaya devam eder mi mesela..Bu konularda bilgisi olan arkadaş varsa eğer bilgilendirirse çok sevinirim..Haftasonu sanırım sorgulamalar için çok zaman harcayacağım kendi adıma..Saygılarımla..
QUOTE=efe09;6890677]Sorgulamaya da açıklık getireyim arkadaşlar,kapasite artıyor ve artmaya devam edecek,burası belli.Bor fabrikası için,salça kapasitesi 65 bin ton,sebze konservesi kapasitesi 80 bin ton,dondurulmuş sebze kapasitesi 70 bin ton oldu ve üretime başlandı.Eğer ki mevcut tesislerde satışta bir azalış olursa,yeni ürün ve kapasite artışlarının satışa dönüşmesi konusunda da tereddütlerimizin olması gayet normaldir.Satışlar konusunda yeni bağlantı ve ihracat anlaşmaları varsa bunları bilmeliyiz ki şirkete güvenimiz artsın,satış için bundan sonra da sürprizler olur mu diye düşünmememiz gerekiyor.Hem 1.çeyrek ve hem de 2.çeyrekte atıl kapasite için toplamda 270 milyon faaliyetlerden gider oluşmuş mesela,bununla ilgili açıklama da yok,geçmişteki bilançolara baktım böyle bir durum hiç yok iken bundan sonrası için de bu giderler olmaya devam eder mi mesela..Bu konularda bilgisi olan arkadaş varsa eğer bilgilendirirse çok sevinirim..Haftasonu sanırım sorgulamalar için çok zaman harcayacağım kendi adıma..Saygılarımla..[/QUOTE]
Arkadaşlar,yatırım konusu sabır ve güven istiyor.Bu ikisinden birinde tereddütler oldu mu,sorgulamayı yapmak gerekiyor,en azından benim yaşadığım duygular bunlar diye ifade etmek istedim.2.çeyrekte oluşan 22.000 tonluk satış rakamı genel anlamda şirket ve geleceği ile ilgili sorgulama yapmama sebep oldu.En büyük gider kalemleri olarak (Tukaş için) salçalık domates,tatlı mısır,kapya biber,taze fasulye,bezelye,salatalık,kornişon,çeşitli biberler ve diğer hammadde ürünlerini sayabiliriz.Başta salçalık domates olmak üzere diğer hammadde ürünlerinin maliyetlerinde geçen yıla göre düşüşler oldu.Geçen yıl salçalık domates için sözleşme fiyatı 2,7 lira civarında olmuştu ve fabrikalar 3,5 liraya kadar fiyattan domates tedarik etti diye okumuştum.Bu yıl ise başlangıçta 3,2-3,5 lira aralığında sözleşmeli fiyatlar açıklanmıştı ama domates arzının geçen yıla göre yüzde 9 fazla olacağı tuik tarafından açıklanınca sözleşme çok fazla yapılmadı diye geri dönüşler almıştım.Sonucunda bu yıl için 1,5-2,0 lira aralığından salçalık domates maliyeti oluşmuştur diye düşünüyorum.Geçen gün paylaştığım bir makalede ise Türk Lirasına çevidiğimizde Çin için 2,6 lira Avrupa ve Kaliforniya için ise 4-5 lira arası bir domates hammaddesi maliyeti olacağı görülmektedir.Tukaş da Bor da salça kapasitesini 65.000 tona çıkararak 22 Ağustos tarihinden bu yana burada salça üretektedir.Sadece domates için değil kapya biber de geçen yıla göre fiyatı yarı yarıya düştü diye takip ettim.Tukaş ın geçen hafta kap ta yaptğı 300 milyonluk tahvil ihracının nedeninin bu hammadde maliyetini karşılamak için olduğunu düşünüyorum.Kısacası bu yıl hammadde maliyetleri geçen yıla göre çok uygun olduğundan ve yapılan yatırımlar sonucunda kapasite arttığından ve ayrıca dondurulmuş sebze üretimi başladığından mümkün olduğunca fazla üretim yapma çabasında olduklarını düşünüyorum.2.çeyrekte satışların azalma sebebi olarak da,3.çeyrekten itibaren yapılan üretim maliyetindeki düşmeden kaynaklı,satılan ürün maliyetinde bir düşme ve sonucunda kar marjında bir yükseliş olabileceğinden diye düşünüyorum.(bu benim çıkardığım sonuç,herkes kendine göre yorumlayabilir).Bundan dolayı da bilançolardaki en kötü dönemin geride kaldığını düşünerek,2024 yılı 3.çeyrek ve yılsonu bilançolarının,geleceğe dönük değerlendirme rakamları paralelinde olup olmadığını takip etmeye kendi adıma karar verdiğimi söylemek isterim.Öyle birşey olmasını istemem asla diyerek de şunu belirtmek de isterim.İklim değişikliği her an önümüze olumsuz durumlar getirebiliyor.Çin salçalık domates üretimini arttırmış ama yerli tüketim de yüze 10 artmış,Kaliforniya da sezon erken bitecek ve hedeflere göre son günlerde düşüş bekleniyor.İklim değişikliği Avrupadaki üretimleri daha çok etkiliyor ve sonucunda fiyatlara bağlı olmadan ürünlere erişimin de zor olacağı dönemler yaşayabiliriz.Böyle bir durumda da,konserve ve dondurulmuş sebzelere olan olan ihtiyaç çok daha fazla artacaktır.Bu anlamda da düşük hammadde fiyatları ile yapılan üretimlerin ön plana çıkacağını söyleyebilirim.
Yazdıklarım tamamen kendi yatırım stratejim ile alakalı olup sizlerle paylaşmamda bir sakınca olmadığını düşünerek yazıya döktüm.Sizler,kesinlikle bu yazdıklarıma göre yatırımınıza yön vermeyin arkadaşlar.Beklentilerimiz,yatırım süremiz ve stratejimiz çok farklı olabilir.İyi hafta sonları dilerim.Saygılarımla.
Sn.Efe,paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Sizin geçmişten beri farklı şirketlerden Tukaş'a kadar,araştırmaya dayalı öngörülerinizi takip ediyor,bir yatırım tavsiyesi olarak görmeden,kendi süzgecimden geçirerek faydalanıyorum.
Sabır bizden,güven şirketten.Ancak dediğiniz gibi,şirket açıklamalar konusunda çok ketum davranıyor.Dünden bugüne,konuyla ilgili açıklamalar yapsalardı,yatırımcı da bu kadar tedirgin olmayacaktı.
Size ve forumdaşlara sağlıklı,kazançlı günler diliyorum.
SM-A207F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorumsuz olarak gelinen noktayı tarih ve pay oranı olarak sıralamam gerekirse arkadaşlar..
-31.12.2021 tarihindeki pay oranları:Cem Okullu %45,78-Cengiz Okullu %19,94-Halka Açık %34,28
-30.06.2024 tarihindeki pay oranları:Cem Okullu %45,78 Deniz Portföy %16,40-Halka Açık %37,83
-15.09.2024 tarihindki Kap oranları:Cem Okullu %45,78 DenizPortföy %12,59-Halka Açık %41,63
-13.09.2024 tarihli Kap haberi:%40 hisse Cem Okullu dan Adra Holding e toptan alış satış ile 17.09.2024 tarihinde devredilecek.
-Adra Holding yönetim oranı:%60 Cem Okullu-%40 Cengiz Okullu
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..