30.1.2015 USD= 2.45TL Tik
30.1.2016 USD= 2.95TL Tak
30.1.2017 USD= 3.75TL Tik
30.1.2018 USD= 3.78TL Tak
30.1.2019 USD= 5.28TL Tik
30.1.2020 USD= X.XX TL Tik mi Tak mi ?
Tikleyecek mi? Taklayacak mı?
Printable View
30.1.2015 USD= 2.45TL Tik
30.1.2016 USD= 2.95TL Tak
30.1.2017 USD= 3.75TL Tik
30.1.2018 USD= 3.78TL Tak
30.1.2019 USD= 5.28TL Tik
30.1.2020 USD= X.XX TL Tik mi Tak mi ?
Tikleyecek mi? Taklayacak mı?
Burası önemli:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...08#post3106208
Uzun yazılarımı okuyabilme sabrınız için çok teşekkür ederim.. Bol kazançlar dilerim....
Sn.Yaşar fikirlerinizin büyük kısmı ile hem fikirim lakin hem fikir olamadığımız yönlerimiz var..
Türkiye'de her şey AB standardı çevçevesinde yapılmaya çalışılır, iş hukuku, trafik kanunu, araç bakımları vb.. Oysa hayatta her şey AB normlarına göre düzenlenirken gelirler AB normlarından 5 kat aşağıdadır...
Lüksemburg gibi bir ülke de yaşıyor olsak; elbette herkes uzmanlığı alanında görüş belirtsin, araştırmaları ve eğitim alanına uygun fikir ve fikirler belirtsin isteriz...
Oysa, Türkiye'de araç alırken galerici gibi, konut alırken emlakçı gibi, yatırım yaparken de tıpkı yatırım uzmanı yada broker gibi olmanız gerekir...
Takdir edersiniz ki; bir insan hayatı boyunca kendisini her bir konuda eğitip, uzman yada bilgi sahibi olamaz...
Yukarılarda bir yerde bir arkadaş harika bir cümle paylaşmış. Bulursam alıntılayacağım...
"Türkiye kazıkların her bir türünü yemeniz için harika bir ülkedir. Burada yetişmiş bir insan dünyanın herhangi bir yerinde rahatlıkla yaşayabilir." demiş...
Anlatmak istediğim de tam bu idi..
Venezuella Türkiye arasındaki ilişkiyi düşünüp, Türkiye-ABD arasındaki uluslararası ilişkiler üzerinden modelleme yapabilmek için "Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümüne" girip 4 yıl okuyup, araştırıp yorum yazacak isem; sermayem erimiş demektir...
Bu tip durumlar için "Anadolu'da bir laf vardır derler ki;
-"Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlıyor.."
O sebeple bu her şeyin zor olduğu ülkemizde uzmanı olmadığımız konulardan bahs etmek zorunda kalabiliyoruz...
Tıpkı yatırım uzmanı olmadan; USD ve Borsa hakkında konuştuğumuz gibi...
Lakin;
Yazımın başında belirttiğim gibi Lüksemburg yada İsviçre olsak; haklısınız...
Ama burası Türkiye...
Dün araç bakmam gerekti : Opel Gedizler Çekmeköye uğradım. Showroom kapanmış. Özel inşa edilmiş, konumu iyi harika bir galeriydi. Renault showroom'a uğradım. Normalde, tofaş, renault showroom'da kimse sizinle ciddi ilgilenmez. Satış için çok ciddi uğraştı çalışanlar. Bizzat müdür tek tek her dolaşan kişi ile ilgileniyordu, Her gezene indirimnli yazılı teklif iletiyordu. WW'ye uğradım. Golf r diye bir araç koymuşlar girişe : 545.000 tl. (ya bu arabayı niye koyarsın showroom'a kim alır bu fiyata- motor ccden dolayı çok üst dilime girmiş sanırım) Normal Passat 280-300.000 tl. Modelini hatırlamıyorum bir cip vardı 1.350.000 tl. Kimse müşterilerle ilgilenmiyordu. Müşterilerin bu fiyatlara araç alma ihtimali yoktu zaten.
Ekonomi alanında destek kanunu bugün resmî gastede yayımlandı..
Uefacılara KDV istisnası, 250 tl ye kadar eksik ödemelerin vergi indirimine yönelik ihlal kapsamında değerlendirilmemesi , evde dantel filan yapıp satanlara vergi muafiyeti, asgari ücret desteğinin 1 yıl daha uzatılması vs..