Ben de uzun vadeli topluyorum portfoyun bir kismi ile
Bodoslama girmedim tabiki kucuk kucuk girisler ile adimladim her ay borsaya cok cuzi bir miktar ayirdim ve borsa portfoyunu 2 ye boldum
Toplam hisselerin degeri kadar da usdtrf + zgold yaptim hedge sayilmaz ama ekrandaki goruntu daha hosuma gidiyor [emoji4] toplam portfoy karliligi acisindan
Hisse toplam degerlerini usdtrf + zgold degerine temel olarak olusturdum yari yariya
Hisselerin toplam degeri doviz tarafina gore deger yitirdikce kar ettigim dovizden bir miktar satip hisseye sokuyorum al sat yapmadan topluyorum hisse sayimi artiriyorum
Su ana kadar bu sistem 1 senedir guzel guzel calisiyor yorulmadan zevkle takip ediyorum duzeltme olsa da bana yariyor ralli olsa da bana yariyor [emoji4]
Tabi bu parayi bu sure zarfinda full dovizde olsaydim daha karli olacaktim ancak mutlaka bir miktar bacasi tutenlere ortak olmakta fayda var ilerisi icin
Bu arada doviz yukseliyor doviz bazli fonlarimiz cosuyor vs. diye sevinmeyelim o cosanlari enflasyon ile cebimizden guzel guzel alacaklar
Portfoy takibi yaparken mutlaka 4 karsilastirmayi her zaman excel tablonuzun kosesine formulleyin
Mevduat bazli
Enflasyon bazli
Usd bazli
Altin bazli
Sen belki %75 portfoy bazli artidasin ama doviz %100 yapti gecmis olsun fakirlestin
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi